(uit de Cryptonieuwsbrief, nu al naar 5000+ Nederlanders en Belgen. Naar u ook? www.cryptonieuwsbrief.nl)     

Je zou zeggen: dat ze hier nog tijd voor hebben, zo temidden van 1000 bommen en granaten?! ´Ukraine Launches NFT ‘Museum of War’ in Crypto Push To Fund War Effort´. Non-fungible tokens die de Russische inval in het land memoriseren zullen in een veiling verkocht worden; om het eigen leger meer middelen te bezorgen. Dixit ´Ukraine’s Ministry of Digital Transformation´ – ze hébben dus zelfs zo´n ministerie, asjemenou. Dat Museum of War heeft ook een eigen website

De belangrijkste gebeurtenis op cryptogebied van 2022, hoewel nog maar drie maanden onderweg, is toch wel dat Rusland ook bitcoin gaat aanvaarden, van bevriende naties, voor zijn gas en olie. Bevriende naties, dat zijn er heel weinig, zo geïsoleerd is het land geraakt. President Poetin, die zich nu openlijk als een dictator is gaan gedragen, heeft zichzelf in een hoek gezet, en dat is not good. Not good, voor niemand, niet voor Oekraïne, niet voor Rusland, voor heel de wereld zelfs. Dus of hij moet naar huis kunnen keren met ´een´ overwinning, om geen gezichtsverlies te lijden. Of de krachten rond hem, die hem zonder twijfel steunen, moeten die steun opheffen en aan zijn afzetting gaan werken. Poet heeft vast nog wel vrienden, maar beslist ook heel veel vijanden. Dat is altijd het geval met dictators. 

Het is aan de andere landen nu om door te zetten, gesteund door binnenlandse krachten, om Poetin verder te isoleren, en hem tot val te brengen…of hem ´iets´ te gunnen, zeg een stukje van Oekraïne, zodat de oorlog ten einde kan komen. Want de huidige situatie, voor wie het allemaal opvolgt, is op een patstelling gaan lijken…

De crypto/blockchain wereld heeft de oorlog in Oekraïne, deze zeer nare geschiedenis, een tragedie voor miljoenen mensen, toch wel verwerkt en ontwikkelt zich verder. Alleen is te hopen dat de anti-crypto krachten in het westen, de VS en Europa, die er wel degelijk nog steeds zijn, hier geen voedsel in vinden om crypto, of tenminste bitcoin (PoW, proof of work dat elektriciteit vergt) te willen ´verbieden´. Geen idee hoe ze dat zouden zien in de praktijk, maar het feit dát Rusland ook BTC wilt aanvaarden is nu koren op hun molen. Al is het maar wegens het gegeven an sich. Heel veel aandacht daarmee voor bitcoin, maar dit is aandacht van het ongewenste soort, als u begrijpt wat ik bedoel…!

De oorlog heeft de prijzen van zowat alle grondstoffen de hoogte ingejaagd, en dit komt bovenop het eerdere effect in deze vanwege inflatie. De definitie van inflatie nog ff: ´geldontwaarding met stijgende prijzen tot gevolg´. Basisbehoeften als wonen, voeding, verwarming en zich verplaatsen zijn allemaal aanzienlijk duurder geworden; in 2022 in ernst dan. Doordat aldus de koopkracht van fiatmunten als euro, dollar, pond of yen fors vermindert, kan dit positief uitdraaien voor deflatoire munten zoals bitcoin. Ook de goudkoers zou hiervan moeten profiteren, in theorie. Nou ja, deze grafiek maakt wel duidelijk wat je de laatste 12 ½ jaar best in portefeuille had: wat 1 dollar geïnvesteerd in het jaar 2010 heeft opgebracht in goud, versus in bitcoin. Val niet achterover…!

Vanuit Qatar komt een heel belangrijk bericht en het heeft ook met de Oekraïne crisis te maken: …

(wordt vervolgd op www.cryptonieuwsbrief.nl

 

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
pexels-rdne-8370746
Trending