Welke crypto kopen in 2023?

Ben je geïnteresseerd in cryptocurrency en wil je weten welke crypto je in 2023 moet kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij gaan je in dit artikel meer vertellen over interessante cryptomunten voor 2023, de opkomst van de metaverse, NFT’s en nog veel meer.

Wanneer jij dit artikel leest, dan is het jou vast niet onopgemerkt gebleven dat cryptocurrency enorm populair is geworden de laatste jaren. Op steeds meer plekken wordt cryptocurrency geaccepteerd en meer mensen raken geïnteresseerd in het kopen van crypto.

Wat zijn cryptocurrency eigenlijk?

Crypto is een vorm van digitale valuta, ook wel digitaal geld genoemd. Dit is echter geen fysiek geld, zoals wij dat kennen in de vorm van briefgeld of munten. Dit digitale geld bewaar je namelijk in een digitale portemonnee, ook wel crypto wallet genoemd. 

De reden dat crypto zo populair is, komt door het feit dat het een online-betaalmiddel wilt aanbieden waarbij geen tussenkomst van een bank of overheid nodig is. Dit betekend dus dat crypto volledig onafhankelijk is, wat het natuurlijk enorm interessant maakt. 

Deze interesse beperkt zich niet alleen tot particulieren, want ook de grotere bedrijven zien toekomst in de cryptomarkt. Zo investeren onder andere grote bedrijven als  Nike, Samsung en Tesla inmiddels in cryptocurrency. De vraag is dan alleen, welke crypto moet je dan precies kopen?

Cryptocurrency kopen in 2023? Houd deze munten in de gaten!

Om jou mee te nemen in de wereld van cryptocurrency, leggen we je graag wat meer uit over een aantal interessante cryptomunten. Zo ben jij op de hoogte van de crypto die je in de gaten moet houden. Waarna je vervolgens een weloverwogen keuze kunt maken welke crypto je wilt kopen. Let op, het is echter wel belangrijk ook zelf onderzoek te doen, wij geven namelijk geen financieel advies.

btc kopen

Bitcoin

De eerste munt die wij gaan bespreken is zonder twijfel de bekendste cryptomunt in de cryptomarkt, namelijk de Bitcoin (hierna BTC). Het doel van BTC is de realisatie van een digitaal betaalmiddel zonder de bemoeienis van banken of andere financiële instellingen.

Verwachting

De cryptomarkt staat bekend om haar volatiliteit en we hebben dan ook vele koersschommelingen in BTC gezien de afgelopen tijd. Zo heeft BTC zowel onder de $ 30.000,- gestaan, maar ook een all-time high behaald van om en nabij de $ 65.000,-. Dit zijn natuurlijk grote verschillen, maar als we kijken naar de afgelopen jaren, zien we BTC langzamerhand steeds verder stijgen.

Aangezien we momenteel bij de bank vrijwel geen rendement meer krijgen, (rente 0%, of soms zelfs negatief) wordt de vraag naar BTC alleen maar groter. Aangezien de vraag groter wordt en er maar een gelimiteerd aantal munten in omloop zijn, creëert dit schaarste. Dit verwachting is dat deze schaarste de prijs van BTC alleen maar verder doet stijgen in 2023. 

Voor- en nadelen

Een groot voordeel is dat BTC volledig gedecentraliseerd is, wat betekent dat banken en overheden geen invloed kunnen uitoefenen. Daarnaast wordt BTC inmiddels al door verschillende kleine en grote bedrijven als betaalmiddel geaccepteerd. Daarentegen is het grote energieverbruik een nadeel van BTC. 

Ethereum coin

Ethereum

Als je twijfelt over welke crypto je moet kopen in 2023? Dan is Ethereum zeker een cryptomunt om te overwegen. Ethereum is eveneens een decentraal platform en is zo ontworpen dat iedereen het kan instellen zoals hij of zij dat wilt. Of je het nu wilt gebruiken in de energie wereld, of de gaming industrie, het is allemaal mogelijk. 

Verwachting

Ethereum (ETH) is na BTC de grootste cryptomunt op de markt en heeft in het verleden laten zien een ‘stabiele’ cryptomunt te zijn. Met de veranderingen die ETH op de planning heeft (Ethereum 2.0), wordt de munt gezien als een goede investering voor de toekomst. 

Voor- en nadelen

Zo zal de lancering van Ethereum 2.0 ervoor gaan zorgen dat het platform nog milieuvriendelijker wordt en er meer transacties per seconde verwerkt kunnen worden. Daarnaast werken ze aan een betere beveiliging en verificatiemethode voor het accepteren van betalingen op de blockchain. 

Een nadeel aan ETH is dat er veel cryptocurrency gebruik maken van de Ethereum blockchain. En aangezien er meer transacties verricht kunnen worden, kan dit er ook voor zorgen dat het netwerk trager wordt. Hier zal in de  toekomst rekening mee gehouden moeten worden. Desondanks wordt ETH wel gezien als een crypto welke interessant is om te kopen in 2023. 

Binance Coin kopen

Binance Coin

De Binance Coin (BNB) is een andere munt die erg interessant is. De BNB is een cryptomunt van het gelijknamige platform Binance. De coin is een utility token, wat betekent dat de munt ontwikkeld is om toegang te krijgen tot een product of dienst. In dit geval dus voor het betalen van de transactiekosten binnen Binance. 

Verwachting

Door de razendsnelle opmars van het Binance platform de afgelopen jaren, is ook de BNB munt sterk gestegen. Zo heeft deze munt inmiddels een vaste positie in de crypto top 10. Met het grootste wereldwijde platform Binance achter deze BNB coin, is dit een zeer interessante munt. Men verwacht dan ook dat deze munt met het platform blijft meegroeien en dus een goede investering zal zijn in 2023.

Voor- en nadelen

Één van de grote voordelen van de BNB munt zijn de lage transactiekosten binnen het Binance handelsplatform. Daarnaast verbrand Binance regelmatig BNB coins, waardoor er een bepaalde schaarste ontstaat. Dit kan ervoor zorgen dat de prijs van de munt zal stijgen. Heb je geen idee welke crypto je moet kopen? Verdiep je dan zeker eens in de BNB munt. Wat aan de ene kant als een voordeel gezien kan worden, is aan de andere kant misschien ook een nadeel. De waarde van BNB is namelijk sterk afhankelijk van de Binance exchange. 

Solana kopen

Solana

Een andere crypto welke je kan overwegen te kopen, is Solana. Deze cryptomunt staat bekend om de snelle verwerkingen van allerlei verschillende toepassingen en transacties. Daarnaast richt het zich op het verhogen van de schaalbaarheid en het terugdringen van de kosten. Hiermee wordt Solana gezien als een concurrent van ETH, waar de transactiekosten momenteel een stuk hoger liggen.

Verwachting

Deze munt wordt gezien als een crypto met enorm veel potentie. Solana heeft in 2021 een enorme groei doorgemaakt en richt zich op het sneller verwerken van transacties. De verwachting is dat deze munt in 2023 verder zal gaan groeien. Hiermee kan het een interessante crypto zijn om te kopen.

Voor- en nadelen

Solana levert een oplossing voor de problemen waar de Ethereum en Bitcoin blockchain tegenaan lopen. Dit zijn namelijk de schaalbaarheid van transacties en de hoge kosten. Hiermee heeft Solana een groot voordeel. Het nadeel is echter dat de grotere concurrent Ethereum ook niet stil zit en zij momenteel ook volop investeren in onder andere schaalbaarheid. 

Cardano kopen

Cardano

Net als Solana richt Cardano zich op het sneller verwerken van transacties, lage transactiekosten en veilige opslag. Daarnaast zet het vooral in op de schaalbaarheid van systemen en financiële applicaties, waarbij dagelijks zowel consumenten, bedrijven als overheden betalingen kunnen uitvoeren. 

Verwachting

Met de blockchain technologie en het proof-of-stake algoritme wilt Cardano zich op het gebied van schaalbaarheid en veiligheid onderscheiden van de massa. Op deze manier streeft men naar groei en duurzaamheid op de lange termijn. Met het team wetenschappers en specialisten wordt Cardano gezien als een project met veel toekomstperspectief. 

Voor- en nadelen

De voordelen die Cardano biedt ten opzichte van de grote cryptomunten (BTC & ETH), zijn de snellere verwerking van transacties en lage transactiekosten. Echter het nadeel van deze cryptomunt is dat het nog een relatief jong project is, in vergelijking met BTC of ETH. Benieuwd geraakt? Dan raden wij je aan jezelf eens verder in dit project te verdiepen! 

Crypto.com kopen

Crypto.com

De Crypto.com coin is met name het laatste jaar erg in populariteit gestegen. De CRO is een onderdeel van het handelsplatform Crypto.com. De CRO coin kan gebruikt worden voor het handelen op het Crypto.com platform, maar je kan deze munt bijvoorbeeld ook staken. Zo is het mogelijk om een mooi rendement op jouw CRO coins te verdienen.

Verwachting

In 2021 heeft de Crypto.com coin een enorme groei doorgemaakt en is deze cryptomunt van $0,06 gestegen naar een all-time high van $0,90. Inmiddels is de munt weer iets afgezakt, maar het tekent wel de potentie die dit project heeft. Mede gezien deze ontwikkelingen en het toekomstperspectief wordt de CRO coin gezien als een crypto om te kopen in 2023.

Voor- en nadelen

Met behulp van de CRO coin kan je binnen het Crypto.com platform genieten van lage transactiekosten. Daarnaast zijn er door middel van het stakingsproces interessante rendementen te behalen met de CRO coin. Één van de nadelen van de CRO coin is dat deze erg afhankelijk is van het Crypto.com platform. 

Wil jij cryptomunten kopen? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Wil jij crypto kopen in 2023, maar heb jij nog een idee in welke munten? Dan is het belangrijk dat jij jezelf goed inleest voordat je in een bepaalde munt gaat investeren. De cryptomarkt staat namelijk bekend om zijn volatiliteit. Wij geven daarom ook geen financieel advies. Voer eerst altijd zelf jouw eigen onderzoek uit voordat je cryptomunten gaat kopen. Investeren is en blijft risicovol.

De opkomst van NFT’s

Wanneer je al bekend bent met cryptocurrency, dan zijn de ontwikkelingen omtrent NFT’s  (non-fungible tokens) je vast ook niet ontgaan. In navolging op de cryptomarkt is de NFT space het afgelopen jaar enorm populair geworden. De vraag is dan, wat is een NFT en wat zijn NFT coins?

Wat is een Non-fungible token (NFT)?

Een NFT is in feite een niet vervangbare unieke token. Dit houdt in dat je deze token niet kan inwisselen voor een andere token. Met NFT’s wordt een manier geboden om jouw eigendom te koppelen aan een digitaal bestand. Waarmee jij kan aantonen dat jij de eigenaar bent van bijvoorbeeld een digitaal object, afbeelding of video. 

Waarin verschilt een NFT van cryptocurrency?

Waar cryptocurrency op te delen is in verschillende delen, is dat bij NFT’s niet mogelijk. Zo kan je van bitcoin bijvoorbeeld 0,5 of 0,1 BTC  bezitten. Dit is bij NFT’s echter niet mogelijk, hier ben jij namelijk de enige eigenaar van dat unieke exemplaar. 

Vergelijk het bijvoorbeeld met een schilderij als een Rembrandt of Mona Lisa, daarvan is ook maar één origineel, die valt ook niet op te delen in meerdere delen. Op deze manier heb je dus eigenlijk een soort van eigendomscertificaat van jouw unieke afbeelding, audio of bijvoorbeeld kunstwerk.

De ontwikkelingen rondom de Metaverse

Naast de ontwikkelingen omtrent NFT’s is ook de metaverse een ontwikkeling die we niet mogen missen. Maar wat is de metaverse dan precies? Dit is een online virtuele wereld waarbij augmented reality (AR), virtual reality (VR) en internet met elkaar gecombineerd worden. In deze driedimensionale wereld worden onder andere avatars, video, audio en andere communicatiemiddelen gebruikt. Het wordt ook wel het Web 3.0 genoemd, waarin allerlei internettoepassingen op elkaar worden afgestemd.

Facebook zet vol in op Web 3.0

Waar vele bedrijven de situatie rustig afwachten, zetten andere bedrijven vol in op de nieuwste ontwikkelingen. Hierin loopt voormalig Facebook (nu Meta) voorop. De CEO van Meta, Mark Zuckerberg, heeft de naam van Facebook namelijk veranderd in Meta en wilt de komende jaren volop investeren in deze nieuwe ontwikkelingen. 

Zo bestaan er inmiddels al games zoals The Sandbox, Axie Infinity, of Decentraland, waarin deze ontwikkelingen zijn toegepast. Hierin is het mogelijk jouw eigen wereld te creëren en allerlei objecten te verhandelen. Met behulp van meta coins kunnen deze objecten gekocht en verkocht worden.

Dat deze wereld serieus genomen moet worden, blijkt wel uit de enorme bedragen die in de metaverse omgaan. Zo is er onlangs $ 450.000,- betaald om de buurman te worden van de Amerikaanse rapper Snoop Dogg in de virtuele wereld van The Sandbox. En dit soort bedragen zijn geen uitzonderingen. Kortom de metaverse en NFT’s zijn ontwikkelingen om in de gaten te houden. Wil jij weten welke NFT en meta coins interessant zijn om te kopen? Lees dan snel verder!

NFT & metaverse coins

Door bovenstaande ontwikkelingen zien we een enorme stijging in de koers van zowel NFT coins als meta coins. Wanneer je interesse hebt in het kopen van cryptomunten, is het dus een goed idee om de NFT coins en meta coins goed in de gaten te houden. Hieronder hebben wij enkele interessante projecten uitgelicht.

Welke NFT coins kopen?

Enjin coin kopen

Enjin

Misschien wel de bekendste NFT coin van dit moment is Enjin. Deze coin is in de gaming industrie erg populair en dient als betaalmiddel in verschillende online games. Door de ontwikkelingen in de gaming industrie zijn ook bedrijven de kansen gaan zien in deze sector. Hierdoor is een multinational als Samsung een samenwerking aangegaan met Enjin. Daarnaast zijn er nog vele andere bedrijven die de ontwikkelingen op het gebied van NFT-technologie op de voet volgen.

Flow kopen

FLOW

Flow is in korte tijd zeer populair geworden, omdat deze is ontwikkeld door dezelfde ontwikkelaars als de ontwikkelaars van CryptKitties. Dit project was één van de eerste en tevens één van de succesvolste NFT-projecten tot nu toe. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden dat deze NFT coin zo populair is. Met behulp van deze munt wilt men de snelheid en schaalbaarheid van de blockchain namelijk verbeteren.

Welke Meta coins kopen?

The Sandbox

The Sandbox is een online virtuele wereld (de metaverse) waarin gebruikers hun eigen creaties bouwen en verhandelen. Zoals zojuist al even ter sprake kwam, is hier ook geld mee te verdienen. Door middel van de utility token (SAND) kunnen er items gekocht en verkocht worden. 

Zo worden er stukken land gekocht, maar bijvoorbeeld ook items om jouw landgoed volledig naar eigen wens in te richten. Dat het hierbij om serieuze bedragen gaat, blijkt wel uit het voorbeeld waarbij er $ 450.000,- betaald wordt om de virtuele buurman van Snoop Dogg te worden.

decentraland coin

Decentraland

Een ander interessant project om in de gaten te houden, is Decentraland. Dit project richt zich voornamelijk op gebruikers en ontwikkelaars die content en applicaties willen maken. Daarnaast is het ook een virtuele wereld waarin je vrijwel alles kunt bouwen en kopen. 

Denk hierbij aan het bouwen van jouw eigen huis, stadion of bioscoop. Met de LAND tokens en MANA tokens kan jij jouw items, objecten en land kopen en verkopen. In deze online virtuele wereld zijn de mogelijkheden echt eindeloos.

Meer weten over het kopen van crypto?

Wil jij weten welke cryptocurrency je moet kopen in 2023? Volg dan de meest recente ontwikkelingen op het gebied van de metaverse, NFT’s en crypto. Via crypto nieuwswebsites, discord groepen en handelsplatformen blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zoals crypto credit cards

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.