Beste crypto creditcards

Ben je op zoek naar een betrouwbare crypto credit card? Wij leggen je er alles over uit. Door de enorme groei en stijgende interesse in crypto, ontstaan er ook steeds meer betaalmogelijkheden. Een crypto creditcard is hier een mooi voorbeeld van. 

De verwachting is dat de interesse in crypto kaarten alleen maar groter zal worden, zolang de cryptomarkt blijft groeien. Met crypto credit kaarten wordt er een perfecte betaaloptie gecreëerd voor cryptocurrency eigenaren. Het biedt namelijk een mogelijkheid betalingen te doen met jouw eigen cryptomunten.

In de meeste gevallen kun je ook jouw crypto wallet koppelen aan de crypto creditcard. Hoe dit in zijn werk gaat, is afhankelijk van de aanbieder. 

Wat heb je aan een crypto creditcard?

In feite is een crypto card een prepaid credit card. Op deze crypto kaart zet jij jouw cryptocurrency en vervolgens kan je hiermee betalen in jouw favoriete winkel of supermarkt. Het is dus eigenlijk niet echt een creditcard, maar meer een betaalkaart. Je crypto wallet kan ook eraan gekoppeld worden. 

Met een crypto kaart zet je jouw Bitcoins, of andere cryptomunten, om naar euro’s, dollars of een andere valuta. Dit verloopt, afhankelijk van jouw creditcard, via het netwerk van VISA of Mastercard. Hierdoor is het overal waar jij VISA of Mastercard kunt gebruiken, ook mogelijk om met jouw crypto te betalen.

Voor- en nadelen crypto cards

Voordelen

Als crypto investeerder biedt het gebruik van een crypto VISA card meerdere voordelen. Zo kan je met een crypto kaart, in tegenstelling tot een ‘normale’ creditcard, op eenvoudige wijze betalen met jouw crypto’s. Maar dat is nog niet alles. Hieronder hebben wij nog een aantal voordelen voor jou opgesomd.

Het gebruik van een crypto card biedt nog vele andere voordelen:

  1. Goede beveiliging van jouw financiën en transacties (tweestapsverificatie)
  2. Aantrekkelijke cashback kortingen oplopend tot wel 8%
  3. Volledig onafhankelijk, geen tussenkomst van andere instellingen, personen of bedrijven

Betalingen worden bij crypto cards direct doorgevoerd en niet aan het einde van de maand, zoals bij ‘normale’ creditcards.

Nadelen

  1. Het grootste nadeel van een crypto card is, dat de crypto markt erg volatiel is. De waarde van jouw afschrijving is dus afhankelijk van de waarde van jouw cryptocurrency. Dit kan erg fluctueren, zowel positief als negatief.
  2. Let goed op waar de crypto creditcard bruikbaar is. Niet alle kaarten zijn geschikt in voor Nederland en/ of andere landen. Voordat je een crypto kaart aanschaft, is het dus aan te raden dit goed te controleren.

Verschillende soorten crypto kaarten

Voordat je overgaat tot het aanschaffen van een prepaid crypto card is het belangrijk uit te zoeken welke creditcard voor jou interessant is. Inmiddels zijn er aardig wat aanbieders op het gebied van crypto cards. Kijk dus altijd goed na wat jij belangrijk vindt.

De verschillende creditcards hebben allemaal hun eigen fees en wisselkoersen. Het is dus aan te raden vooraf een vergelijking te maken tussen de verschillende aanbieders. Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet waar en wanneer je de kaart kunt gebruiken. 

Ook is het belangrijk te weten of jouw crypto card gebruik maakt van Mastercard of Visa? Kijk dit eerst altijd na voordat je overgaat tot het aanschaffen van een creditcard. Beiden bedrijven hebben natuurlijk ook hun eigen voorwaarden.

Waar kan ik een crypto visa card aanschaffen?

Het beste is een crypto debit card te kiezen van een betrouwbare exchange zoals Binance, Crypto.com of Coinbase. Hiermee ben je verzekerd van een veilige en betrouwbare partner voor jouw crypto creditcard. In dit artikel behandelen wij deze cards, zodat je hiervan een beter beeld van krijgt.

Crypto.com card

crypto.com-chainAllereerst beginnen we met de creditcard van Crypto.com. Zij zijn één van de grootste aanbieders op het gebied crypto VISA cards wereldwijd. Welke crypto card jij kiest, is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. 

Crypto.com onderscheid zich met een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar platform. Wanneer jij jouw kaart hebt aangeschaft, is deze gemakkelijk op te waarderen in de app door gebruik te maken van jouw persoonlijke bankrekening, je crypto wallet of jouw credit- of debit card. 

Voorwaarden

De crypto cards van crypto.com zijn te gebruiken op alle plaatsen waar men VISA accepteert. De enige vereiste voor het gebruik van een crypto.com credit card is dat je crypto bij hen staked. Met andere woorden je zet de crypto voor een bepaalde periode vast. 

Verschillende Crypto.com creditcards

Midnight Blue

Dit is de enige gratis crypto kaart die crypto.com aanbiedt. Bij deze kaart krijg je een cashback van 1% op alle aankopen die je met de kaart doet. 

Ruby Steel

Voor de ruby steel kaart moet je €350,- aan CRO in de Crypto.com App Wallet vasthouden voor een periode van 6 maanden. Hiertegenover staat dat je gratis gebruikt kunt maken van Spotify én je krijgt 2% cashback over alle aankopen die je doet met deze kaart.

Jade Green/Royal Indigo

Om gebruik te kunnen maken van deze kaart moet je €3500,- aan CRO coins staken. Maar het voordeel van deze crypto card is dat je wel gratis van Spotify en Netflix gebruik kunt maken. De cashback op deze kaart is 3% en je kan gratis gebruik maken van de luchthaven lounges van Loungekey.

Icy White/Rose Gold

Om aanspraak te maken op deze kaart moet je €35.000,- aan CRO’s staken. Bij deze kaart krijg je wel Amazon Prime, Netflix en Spotify gratis en mag je gebruik maken van de luchthaven lounges van Loungekey. Daarnaast krijg je kortingen van 10% per maand op jouw AirBnb en Expedia boeking met respectievelijk een maximum van $100,- en $50,- per maand.

Obsidian

Voor de Obsidian crypto kaart moet je een bedrag van, schrik niet €350.000,- CRO coins vasthouden in de wallet. Daartegenover heb je gratis toegang tot Amazon Prime, Netflix, Spotify en luchthaven lounges van Loungekey.  En is het zelfs mogelijk om maandelijks 10% AirBnb tegoed terug te verdienen met een maximum van $100,-. Daarnaast zijn er privat jet mogelijkheden en krijg je een cashback van 8% op al jouw creditcard aankopen.

crypto com kaart

Binance visa card

Binance Coin kopenMet behulp van de Binance kaart wordt het betalen met cryptocurrency gemakkelijker gemaakt. Met deze crypto debitcard, koppel je eenvoudig jouw Binance account aan en kun je jouw crypto op de kaart laden. De kaart is een debitcard en geen creditcard, je kan dus geen aankopen doen op afbetaling. 

Voorwaarden

De Binance card is in feite een aanvulling op jouw Binance account. Voor het aanvragen van een Binance card, moet je voldoen aan twee voorwaarden:

  • Het hebben van een actief Binance account Tweestapsverificatie moet ingeschakeld zijn op jouw account

Voordelen

Het hebben van een Binance card biedt meerdere voordelen. Zo is de aanschaf van een Binance card volledig gratis en heb je geen jaarlijkse kosten en administratie- of verwerkingskosten. Maar dat is nog niet alles. 

Daarnaast krijg je tot 8% cashback op alle aankopen die je met jouw crypto kaart gemaakt hebt. Dit in tegenstelling tot ‘normale’ credit- of debit kaarten. Ook is het mogelijk contant geld op te nemen tot een bedrag van €999,-.

De cashback van de Binance card krijg je gestort in de vorm van Binance coins. Het percentage cashback is op dezelfde manier ingericht als bij de Crypto.com creditcard en is afhankelijk van de hoeveelheid BNB coins in jouw account. Hiermee probeert Binance uiteraard het gebruik van de Binance card en de BNB coins zoveel mogelijk te stimuleren.

binance kaart

Coinbase card

coinbaseDe Coinbase card is een VISA betaalpas die gefinancierd wordt door jouw Coinbase saldo. Zoals ze bij Coinbase zelf zeggen, is dit de gemakkelijkste en snelste manier om jouw crypto wereldwijd uit te geven. Coinbase staat bekend als betrouwbare en veilige partner voor jouw crypto creditcard. 

Extra kosten

Het enige nadeel ten opzichte van de bovenstaande aanbieders is dat je in Europa een fee van €4,95,- betaald voor het aanvragen van deze crypto kaart. Daarnaast rekenen ze ook extra kosten voor gebruik in het buitenland en het opnemen van valuta.

Welke crypto credit card jou het meest aanspreekt, is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Daarom is het raadzaam altijd de voor- en nadelen van alle crypto kaarten nog eens op een rijtje te zetten.

In onze ogen is de Coinbase creditcard minder aantrekkelijk dan de andere twee aanbieders, vanwege de extra kosten die bij een Coinbase kaart komen kijken. Desondanks neemt het niet weg dat Coinbase een zeer fijne partner is, die een gebruiksvriendelijke oplossing biedt voor het betalen met crypto. Heb je interesse in een crypto credit card van Coinbase?

coinbase kaart

Veelgestelde vragen

Wat is een crypto creditcard?

In feite is een crypto card een prepaid credit card. Op deze crypto kaart zet jij jouw cryptocurrency en vervolgens kan je hiermee betalen in jouw favoriete winkel of supermarkt. Het is dus eigenlijk meer een betaalpas dan een creditcard. Je kan er dus ook niet achteraf mee betalen.

Waar koop ik een crypto kaart?

Er zijn online verschillende aanbieders voor het kopen van een crypto creditcard. Wij vinden het zelf belangrijk een crypto debit card te kiezen van een betrouwbare exchange zoals Binance, Crypto.com of Coinbase. Waardoor je verzekerd bent van een betrouwbare en professionele partner voor jouw crypto creditcard. 

Wat is het verschil tussen een ‘normale’ creditcard en een crypto card?

Bij een ‘normale’ creditcard is het niet mogelijk te betalen met cryptocurrency, waar dit met een crypto creditcard wel kan. Daarnaast kan je met een crypto card niet op afbetaling kopen, in tegenstelling tot een ‘normale’ creditcard, waarmee dit wel kan. Eigenlijk is een crypto kaart meer een betaalkaart, waarop je jouw cryptocurrency plaatst, om hier vervolgens mee betalingen mee te kunnen doen.

Wat zijn de voordelen van crypto creditcards?

Door gebruik te maken van crypto kaarten ben je altijd verzekerd van een goede beveiliging van jouw financiën en transacties. Door de tweestapsverificatie is jouw online portemonnee minder vatbaar voor cyberaanvallen. Daarnaast zijn crypto cards volledig onafhankelijk, er is geen tussenkomst van een bank of andere bedrijf noodzakelijk. Een ander aantrekkelijk voordeel van een crypto card is de cashback korting, die kan oplopen tot wel 8%. 

Wat zijn de nadelen van crypto creditcards?

Eén van de grootste nadelen van een crypto VISA card is, dat de crypto markt erg volatiel is. De waarde van jouw crypto en het bedrag op jouw crypto kaart is volledig afhankelijk van de waarde van jouw crypto’s. Daalt of stijgt de markt, dan kan jouw portfolio dus enorme schommelingen maken, zowel positief als negatief. Daarom is het belangrijk veelbelovende cryptocurrency’s te vinden. Daarnaast is het ook belangrijk goed op te letten waar de crypto kaart bruikbaar is. Niet alle kaarten zijn namelijk geschikt in Europa. Kijk dit dus altijd goed na voordat je een crypto creditcard aanschaft.

Meer weten over crypto VISA cards?

Wil jij meer weten over crypto cards of ben jij geïnteresseerd in het aanschaffen van een crypto VISA card? Breng dan een bezoek aan één van de websites van Binance, Crypto.com of Coinbase.