Veelbelovende cryptomunten in 2023

Iedereen kent de verhalen wel over de veelbelovende cryptomunten waarin je moet investeren. Of de mensen die grote bedragen hebben verdiend met vrij onbekende cryptomunten. Dit is vaak een incidentele gebeurtenis, maar dat neemt niet weg dat er enorme mogelijkheden zijn op het gebied van crypto. Maar hierin dien je jezelf natuurlijk goed te verdiepen, dit vergt namelijk veel onderzoek.

Ben je benieuwd naar de veelbelovende crypto van 2023? In dit artikel vind je alle relevante informatie over de populairste cryptomunten van dit moment. We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen dat crypto de laatste jaren een enorme opmars heeft gemaakt. Op verjaardagen of etentjes zal het onderwerp crypto steeds vaker gespreksonderwerp zijn.

Dit heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen in cryptocurrency zijn gaan investeren. Daarnaast zijn behalve particulieren, ook bedrijven in crypto gestapt. Denk hierbij aan grote bedrijven als Tesla, maar ook banken en verzekeraars. Dit is natuurlijk niet voor niets! Crypto heeft namelijk enorm veel potentie.

Metaverse en cryptomunten

Misschien heb je er al eens van gehoord, metaverse. De metaverse is een online virtuele wereld waarin augmented reality, virtual reality en internet met elkaar gecombineerd zijn. Hierin worden onder andere avatars, video en andere communicatiemiddelen verwerkt.

Inmiddels zijn er al games ontwikkeld zoals Decentraland, Axie Infinity of The Sandbox. Daarnaast kunnen gebruikers hun eigen wereld creëren en allerlei objecten verhandelen. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. In deze games zit een play to earn (P2E) aspect verwerkt. Waarbij door middel van meta coins bepaalde in-game attributen te koop zijn en items verhandeld kunnen worden. 

Bedrijven en metaverse

Bedrijven zien deze ontwikkelingen en spelen hier maar wat graag op in. Facebook loopt hierin voorop en heeft haar naam al veranderd in Meta (waarvan Facebook nu een onderdeel is). Mark Zuckerberg (CEO van Facebook) wil de komende jaren volop inzetten op metaverse.

Dat deze ‘nieuwe wereld’ serieus genomen moet worden is wel te zien aan de bedragen die hierin omgaan. Zo werd er al een stuk grond verkocht op Decentraland voor een bedrag van 2,43 miljoen dollar. Kortom dit is zeker iets wat tot de veelbelovende projecten voor 2023 genoemd kan worden.

Meta / Metaverse coins

Door met name de ontwikkelingen van Facebook op het gebied van metaverse, hebben we een enorme stijging in de waarde van de meta coins gezien. Maar wat zijn nu de veelbelovende metaverse projecten van 2023? Hieronder benoemen we enkele coins om in de gaten te houden.

Axie Infinity

Het Axie Infinity project is één van de grootste blockchain games van dit moment. Dit spel wordt gespeeld op de Ethereum blockchain en deze metaverse coin biedt gamers een manier om maandelijkse inkomsten te generen met gamen, klinkt ideaal toch?

Decentraland

Een andere interessante meta coin is Decentraland. Dit project draait ook op de Ethereum blockchain en is voor gebruikers die content en applicaties willen creëren. Daarnaast is het een virtual reality platform waar je jouw eigen virtueel stuk land kan kopen. Je kan als gebruiker hier alles op plaatsen en verbouwen, en natuurlijk is dit stukje grond vervolgens te verhandelen voor LANDs.

The Sandbox

The Sandbox is virtuele wereld die eveneens gebouwd is op de Ethereum blockchain. Hierbij kunnen spelers bouwen, kopen en verhandelen van hun eigen asset. Hiermee is geld te verdienen in de vorm van de utility token, SAND. Deze wordt gebruikt om aankopen te doen binnen deze game.

Veelbelovende crypto projecten

Hieronder nemen we je mee in onze top 5 voor veelbelovende crypto in 2023? Zo weet je welke cryptocurrency je in de gaten moet houden. Wij raden je wel aan voordat je gaat investeren eerst zelf jouw onderzoek te doen. Wij geven namelijk geen financieel advies, alleen informatie over de crypto die het waard zou kunnen zijn om in 2023 te kopen.

Bitcoin (BTC)

Het zal je misschien niet verbazen, maar de populairste digitale munt Bitcoin (BTC) staat hoog op ons lijstje. Het doel van de bitcoin is de realisatie van een digitaal betaalmiddel zonder de bemoeienis van banken of andere financiële instellingen. Dit trok de aandacht van instellingen, ondernemingen en particulieren en inmiddels zijn enkelen de bitcoin zelfs al als betaalmiddel gaan accepteren. 

De vraag wordt groter en hoe meer deze munt geaccepteerd zal worden, hoe stabieler de munt zal worden. Terwijl de vraag naar deze munt groter wordt, is er maar een gelimiteerd aantal munten in omloop. Dit zorgt voor schaarste, wat de prijs doet stijgen.

Door de blijvende ontwikkeling van Bitcoin, het toenemende wantrouwen richting banken en de schaarste, zorgt het ervoor dat Bitcoin één van onze veelbelovende crypto projecten van 2023 is.  

Waar koop je je Bitcoin? 

Bekijk vooraf goed waar je deze veelbelovende cryptomunt koopt. Ben je op zoek naar een Nederlandse exchange? Bitvavo en Bitcoinmeester hebben een uitstekende reputatie, maar ook Binance is als grootste wereldwijde exchange een goede plaats voor het kopen van Bitcoin.

Ethereum (ETH)

Ethereum is een decentraal platform, wat betekend dat het niet door één partij in beheer is. Het is zo ontworpen dat iedereen het kan instellen en gebruiken zoals hij dat wil. Dit zorgt voor vertrouwen en transparantie.

Ethereum meer dan een betaalmiddel

Veel mensen denken aan een betaalmiddel als ze denken aan cryptocurrency. Toch is het tegenwoordig veel meer dan dat. Waar Bitcoin vooral gericht is op het zijn van een digitaal betaalmiddel gaan de functies van Ethereum verder. Deze veelbelovende cryptomunt wordt namelijk al gebruikt in de energie wereld, de gezondheidszorg en de game-industrie. 

De verwachtingen voor 2023
2023 staat in het teken van verandering met de lancering van Ethereum 2.0. Zo zal het platform milieuvriendelijker worden en meer transacties per seconde kunnen verwerken. Daarnaast wordt er gewerkt aan een betere beveiliging. Waarbij deze veelbelovende crypto overgaat naar een betere verificatiemethode voor het accepteren van betalingen op de blockchain (database van transacties).

BnB (Binance Coin)

Binance Coin (BNB) is een utility token. Dit houdt in dat de munt is ontwikkeld om toegang te krijgen tot een bepaald product of dienst. In dit geval dus bijvoorbeeld het betalen van de transactiekosten binnen Binance. 

Door gebruik te maken van BNB, krijg je binnen het Binance platform lagere transactiekosten, wat ervoor zorgt dat deze munt binnen deze exchange erg interessant is. Binance is wereldwijd de grootste exchange voor crypto en dit is ook terug te zien in de waarde van de BNB.

Afhankelijk van het Binance platform

Deze munt is een erg populaire munt geworden en is tegenwoordig zelfs in te zetten voor het boeken van vliegtickets, het kopen van kaartjes voor evenementen en online aankopen. De waarde van de BNB is wel sterk afhankelijk van het gebruik van het Binance platform.

Solana (SOL)

Een andere veelbelovende crypto is Solana. Het onderscheid zich met de razendsnelle verwerkingen van allerlei verschillende toepassingen en transacties, zonder in te leveren op de veiligheid. Eind 2021 heeft deze munt een flinke groei doorgemaakt en de verwachting is ook dat deze lijn zich zal doorzetten.

Momenteel is het op de Ethereum en Bitcoin blockchain niet mogelijk vele transacties tegelijkertijd te voltooien. Dit zorgt voor lange wachttijden, daarnaast zijn hieraan ook hoge kosten verbonden. Hier wilt Solana verandering in aanbrengen.

Cardano (ADA)

Als laatste is Cardano één van de veelbelovende cryptomunten om in 2023 in de gaten te houden. Cardano richt zich met name op een veilige opslag, lage transactiekosten en de schaalbaarheid van systemen en applicaties, welke dagelijks door vele consumenten gebruikt kunnen worden.

Met de technologie achter de schaalbaarheid van Cardano, wil het zich onderscheiden van de massa. Hiermee streeft men ernaar de groei en duurzaamheid van het netwerk op de lange termijn te garanderen. Wij verwachten dat Cardano ook in 2023 flink zou kunnen groeien. Maar doe eerst altijd zelf zorgvuldig onderzoek en investeer geen geld wat je niet kunt missen. Investeringen blijven risicovol en wij geven dan ook geen financieel advies.

De populariteit van NFT’s

Wanneer je een klein beetje op de hoogte bent van crypto, dan heb je vast ook al eens gehoord van NFT’s (non-fungible tokens). Deze NFT’s hebben een enorme groei doorgemaakt en zijn enorm populair geworden. Daardoor zien wij NFT’s ook als veelbelovende crypto voor 2023. Je zal je vast afvragen, wat is een NFT nu precies en wat zijn NFT coins? Wij gaan je hier alles over uitleggen. 

Wat is een NFT?

Een NFT is een afkorting voor een non-fungible token en wordt ook wel een niet vervangbare unieke token genoemd. Dit betekend dat de token niet in te wisselen is voor een andere vergelijkbare token, elke token is dus een uniek exemplaar. Al deze tokens worden digitaal opgeslagen op de blockchain.

 Met behulp van NFT’s wordt een manier geboden om jouw eigendom te koppelen aan een digitaal bestand. NFT’s zijn niet deelbaar of vervangbaar en biedt jou een eigendomscertificaat waarmee jij kan aantonen dat je de eigenaar bent van een object, afbeelding of video.

Verschil tussen crypto en NFT

Het grootste verschil tussen NFT’s en crypto zit hem in de deelbaarheid. Crypto is namelijk op te delen, zo kan je ook een gedeelte van één hele bitcoin bezitten. Bij NFT’s is dit niet mogelijk en ben je de enige eigenaar van een uniek exemplaar. Op deze manier is het dus mogelijk de eigendomsrechten van bepaalde objecten, afbeeldingen of kunstwerken vast te leggen. Een NFT is dus altijd verschillend, uniek en kan niet opgedeeld worden.

Veelbelovende NFT coins

Hieronder lichten wij een aantal veelbelovende NFT crypto coins toe, welke interessant zijn om te volgen in 2023. 

Enjin

Enjin is één van de bekendere NFT coins. Zij richten zich voornamelijk op de gaming industrie. De Enjin-coin wordt gebruikt als digitale betaalmiddel voor verscheidene online games. De coin heeft een grote potentie, met name in combinatie met de groeiende gaming industrie. Dit heeft ertoe geleid dat Samsung graag een samenwerking aanging met game-coin Enjin. Naast Samsung zijn er nog vele andere grote multinationals die zich zijn gaan richten op de NFT-technologie.

Chiliz

De NFT munt Chiliz biedt de mogelijkheid om fans te verbinden met hun favoriete sportclub. Hierop zijn grote clubs als Barcelona, Paris Saint-German en Juventus ingesprongen. Zij hebben al een digitale fantoken uitgebrachtm waarmee ze de fans een stukje stemrecht willen geven. Denk bijvoorbeeld aan het meedenken of stemmen voor het nieuwe uit t-shirt.

FLOW

Een andere bekende NFT-coin is FLOW. Deze munt is in 2021 gelanceerd en gemaakt door dezelfde ontwikkelaars als CryptoKitties. Dit succesvolle project is één van de bekendste NFT projecten. Aangezien de FLOW coin zicht richt op een veelvoorkomend probleem, namelijk de snelheid en schaalbaarheid van de blockchain, wordt dit gezien als een zeer interessante coin voor de toekomst. Ook zij hebben al een aantal grote namen aan boord gebracht, zoals NBA, UFC en Ubisoft.

Veelbelovende crypto projecten

Net als bij de introductie van een mobiele telefoon, de opkomst van internet en social media en eigenlijk bij elke nieuwe uitvinding, zijn er innovators en early adaptors. De crypto wereld en dan met name van NFT’s en metaverse coins zitten nu in die fase. Nu is het moment om jouzelf hierin te verdiepen.

Momenteel zijn er vele interessante en veelbelovende crypto projecten voor 2023. Behalve de NFT’s en de bovengenoemde metaverse coins zijn projecten zoals Theta en Gala ook interessant om in de gaten te houden. 

Maar we bljiven het erbij zeggen, reken jezelf niet te snel rijk en doe vooraf altijd goed onderzoek. Investeren kan namelijk erg risicovol zijn. Ben jij wel in staat te investeren in de juiste crypto, dan kan jij misschien wel een behoorlijk rendement behalen.