De 7 beste crypto apps in 2023

Ben jij op zoek naar meer informatie over crypto apps? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met de enorme populariteit omtrent cryptocurrency is er ook veel informatie over crypto te vinden. Zo ook over de verschillende crypto applicaties. In dit artikel gaan wij jou meer vertellen over het nut van apps en de voordelen hiervan. 

Waar je vroeger jouw mobiele telefoon alleen gebruikte om te bellen of een sms te versturen, kan je er tegenwoordig vrijwel alles mee. Net als iedereen heb jij waarschijnlijk ook allerlei verschillende apps op jouw telefoon staan. Deze apps zijn haast niet meer weg te denken.

Een app is niet alleen handig, maar vooral ook erg praktisch wanneer jij bijvoorbeeld even snel jouw bankzaken wilt regelen of op Facebook, Instagram of Twitter wilt kijken. Zo werkt dit ook met crpyto en daarom zijn er ook crypto apps ontwikkeld. Met behulp van een crypto applicatie kan jij op elk gewenst tijdstip de stand van zaken in jouw crypto wallet raadplegen. Ideaal toch?

Wat is een crypto applicatie?

Een crypto app is in feite hetzelfde als elke andere applicatie op jouw mobiele telefoon of tablet. Via de app log je op een eenvoudige manier in op het account waar jouw cryptocurrency staan. De crypto apps zijn voornamelijk in het leven geroepen om het voor jou als gebruiker gemakkelijker te maken. Zo is het vooral erg handig wanneer je onderweg bent en je even snel jouw crypto wilt checken. 

Door in te loggen op de jouw favoriete crypto app, kan jij overzichtelijk de huidige stand van zaken zien en eventueel ook jouw crypto kopen, verkopen of behouden. De functies en mogelijkheden per crypto app zijn afhankelijk van de aanbieder. Een crypto app is natuurlijk niet zo uitgebreid als de desktop-versie, maar is wel voorzien van de meest relevante functies en informatie. 

Afhankelijk van welke app je gebruikt kun je allerlei verschillende digitale crypto valuta aanschaffen. Zo zijn er inmiddels vele verschillende crypto apps in omloop. Een crypto app beperkt zich ook niet alleen tot bijvoorbeeld een Bitcoin app, waarin je alleen Bitcoin kunt kopen. In de crypto apps zijn vaak nog vele andere interessante munten te verhandelen.

De beste crypto applicaties

Door alle verschillende soorten crypto apps begrijpen wij dat het lastig kan zijn om een juiste keuze te maken. Daarom richten wij ons in dit artikel op de in onze ogen drie beste crypto apps. Daarnaast zullen wij ook nog overzicht geven van enkele andere goede en betrouwbare apps. 

Bij de selectie van deze crypto applicaties hebben wij voornamelijk gekeken naar de veiligheid, (handels) kosten en gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast is het ook altijd goed om na te gaan of de app beschikt over een goede klantenservice. We behandelen zowel de voor- en nadelen en eventuele interessante features. Crypto daytraden is een populaire optie wat veel apps tegenwoordig aanbieden. 

#1 Bitvavo App

Bitvavo exchangeBitvavo is het grootste Nederlandse cryptoplatform en is opgericht in 2018. Bitvavo heeft een hele makkelijke en overzichtelijke crypto app. Daarnaast is het een ideale exchange voor beginners en staat het bekend als zeer betrouwbaar platform. Bitvavo biedt meer dan 150 verschillende digitale valuta, waardoor er voldoende mogelijkheden zijn voor zowel de beginner als de ervaren handelaar. 

Met behulp van de app koop, verkoop of stake je heel eenvoudig jouw favoriete cryptocurrency. Bovendien heeft Bitvavo ook zeer lage handelskosten. Hierdoor zijn vele Nederlandse crypto handelaren erg enthousiast over het platform van Bitvavo. 

#2 Binance App

Binance Coin kopenBij Binance ben je verzekerd van kwaliteit en service. Als de grootste wereldwijde exchange staat Binance bekend om de uitstekende klantenservice die 24/7 bereikbaar is. Daarnaast bieden ze een breed scala aan mogelijkheden. Via de Binance app kan je zowel crypto kopen, verkopen, staken en lenen. 

Maar dat is nog niet alles, het platform gaat voorop in de nieuwste ontwikkelingen en biedt ook een NFT space aan. Het Binance platform is goed voor meer dan 1.400.000 transacties per seconde en heeft bovendien extreem lage transactiekosten. De app biedt ondersteuning aan zowel iPhone als Android gebruikers

Waar je als beginner nog wel tegenaan kan lopen zijn de eindeloze mogelijkheden die jij binnen jouw Binance-account hebt. Hierdoor kan jouw account er misschien wat onoverzichtelijk en ingewikkeld uitzien. Voor de ervaren crypto handelaren zal dat geen probleem zijn. 

#3 Coinbase App

coinbaseCoinbase is een cryptoplatform welke is opgericht in de Verenigde Staten in 2012. Deze exchange is één van de wereldwijd grootste crypto platformen. Deze exchange is bij vele crypto investeerders erg populair en staat bekend als betrouwbare en veilige aanbieder. Inmiddels heeft Coinbase al meer dan 73 miljoen geverifieerde gebruikers wereldwijd. 

De app is voorzien van een eenvoudige interface waarin je alles gemakkelijk kunt raadplegen. Zo heb je allerlei geavanceerde mogelijkheden voor het instellen van bijvoorbeeld dagelijks, wekelijkse of maandelijkse crypto aankopen. Daarnaast biedt Coinbase een verzekering tegen diefstal of cyberaanvallen en worden al jouw cryptomunten ook op een veilige manier offline opgeslagen (cold storage). 

#4 Bitcoinmeester App

BitcoinmeesterBitcoinmeester staat bekend om de snelle verwerking van transacties en hanteren een duidelijk en overzichtelijk platform. Zoals zij het zelf omschrijven een “What you see is what you get” beleid. Waarmee ze bedoelen dat er geen verborgen kosten zijn bij het kopen/verkopen van jouw cryptomunten. 

Daarnaast biedt Bitcoinmeester de mogelijkheid tot het staken van jouw cryptomunten. Hiervoor komen 15 crypto’s in aanmerking en zijn rentepercentages te verdienen oplopend van 2% tot 10,5%. Bovendien is het via de applicatie mogelijk om tot maar liefst 200 verschillende cryptovaluta te verhandelen. 

#5 LiteBit App

litebitLitebit is een Nederlandse crypto broker die in 2017 opgericht is door twee crypto liefhebbers. Na een succesvolle lancering werd het team al snel uitgebreid en hebben zij tegenwoordig meer dan 90 professionals in dienst. In 2019 en 2020 wonnen zij zelfs een award voor beste crypto broker. 

Via de Litebit app is het mogelijk om opeen snelle en gemakkelijke manier Bitcoin en meer dan 40+ andere cryptomunten te kopen, verkopen en verhandelen. De Litebit app is ook nog eens extreem veilig met de biometrische beveiliging. Daarnaast blijf je via de app ook nog eens up-to-date van de laatste nieuwsberichten en koerswijzigingen van jouw favoriete crypto. Ideaal toch? 

#6 BitPanda App

bitpandaBitpanda is opgericht in 2014 in Oostenrijk en is een zeer gewaardeerde en betrouwbare crypto exchange in Europa. Bovendien biedt Bitpanda niet alleen cryptocurrency, maar is het ook mogelijk te handelen in klassieke beleggingen zoals aandelen en edelmetalen. 

Met de handige Bitpanda crypto app heb jij al jouw investeringen overzichtelijk op een rij. En is het mogelijk in één van de markten te investeren. Kies jij voor een specifieke cryptomunt, een cryptoindex, aandelen, ETF’s of edelmetalen? Via de gebruiksvriendelijke app is het allemaal mogelijk. 

Bovendien beschikt Bitpanda ook over een samenwerking met VISA, waarmee jij gemakkelijk met jouw beleggingsgeld kan betalen. Kortom Bitpanda is een echt all-in-one platform voor jouw investeringen. Met ruim 3 miljoen tevreden gebruikers op trustpilot kan je concluderen dat zijn een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar platform hebben neergezet. 

#7 Crypto.com App

Crypto.com kopenCrypto.com is een grote crypto exchange waar je crypto kan kopen, verkopen en staken. Ze staan bekend als snel, veilig, betrouwbaar platform binnen de crypto wereld. Wereldwijd heeft Crypto.com ruim 10 miljoen gebruikers die gebruik maken van hun platform. 

Via de Crypto.com app is het mogelijk om op een veilige manier meer dan 250+ cryptomunten te kopen, verkopen, opslaan, verzenden en volgen. Maar dat is nog niet alles, zo bieden zij deze functie ook voor meer dan 20 flatvaluta’s 

Daarnaast bieden ze een interessant stakingsproces, waarbij 40+ verschillende crypto gestaked kunnen worden met stake rewards oplopend tot wel 14,5%. Bovendien kan je met de Crypto.com VISA Cards eenvoudig jouw betalingen doen en is het mogelijk tot wel 8% terug te krijgen. 

Waarom een cryptocurrency app gebruiken?

Dan vraag je jezelf misschien af, waarom moet ik een crypto app gebruiken als ik ook op mijn laptop kan inloggen? Dat is uiteraard een goede vraag. Maar het antwoord is simpel, een crypto app biedt jou vooral veel gebruiksgemak. Door de app te gebruiken, hoef jij niet meer jouw laptop erbij te pakken heb je altijd jouw crypto bij de hand. Handig toch?

Let hier op voordat je een crypto app gaat downloaden!

Wanneer jij een crypto app wilt gaan downloaden is het belangrijk om te weten welke app jij wilt gaan gebruiken. Binnen Nederland hebben wij een aantal verschillende platformen, waarvan Bitvavo toch wel één van de grootste en bekendste is. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer grote en interessante crypto app aanbieders, welke wij straks met je doornemen. 

De cryptomunten die in een crypto app worden aangeboden, zijn niet overal hetzelfde. Welke crypto het platform aanbiedt, vind je op de applicatie, of via de website van de aanbieder. Zorg vooraf dus altijd dat jij goed onderzoek doet en weet of de cryptomunt waarin jij interesse hebt ook beschikbaar is. Veelbelovende cryptocurrency’s van 2023 hebben veel waarde te bieden. 

Raadpleeg reviews en ervaringen van anderen en ga ook op zoek naar meer informatie over de ontwikkelaars en het team erachter. Op deze manier kan je een weloverwogen besluit nemen om wel of niet in het platform te investeren. 

Wat zijn de voordelen van crypto apps?

Wanneer jij op zoek bent naar een goede Bitcoin app, of andere crypto app is het belangrijk de voor- en nadelen van de aanbieders te vergelijken. Wat vind jij als gebruiker belangrijk? Denk bijvoorbeeld aan kosten, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast kan een goede support- of klantenservice afdeling ook van groot belang zijn.

Deze persoonlijke voorkeuren zijn natuurlijk voor iedereen anders. Wij hebben daarom een lijstje gemaakt van enkele voordelen van bepaalde crypto apps. Deze belangrijkste voordelen hebben wij hieronder voor jou opgesomd.

Gebruiksvriendelijk

Door gebruik te maken van een crypto app hoef jij niet meer de hele dag achter jouw computer te blijven zitten, of jouw laptop mee te slepen. Met behulp van een handig app heb jij altijd jouw crypto bij de hand. Dit is niet alleen heel prettig, het is ook nog eens veel gebruiksvriendelijker. 

Direct handelen

Zeker in de digitale (crypto) wereld gaat alles razendsnel. Daarom is het belangrijk dat je op het juiste moment moet kunnen schakelen en handelen. Met behulp van een app ben jij op elk moment en op elke plaats in staat om jouw crypto wallet te raadplegen en waar nodig crypto te kopen of te verkopen.

Geautomatiseerd

Je kan daarnaast ook de app volledig geautomatiseerd laten werken en bijvoorbeeld notificaties instellen. Zo is het mogelijk vooraf bepaalde doelen opstellen en instellen dat de app jouw waarschuwt bij een bepaalde koersstijging- of daling. Op die manier is het mogelijke jezelf te beschermen tegen emotionele handelingen. Deze functie is overigens niet op elke app beschikbaar.

Welke crypto applicatie jij wilt gebruiken, is geheel afhankelijk van jouw eigen persoonlijke voorkeuren. Er zijn namelijk voor elk platform wel voor- en nadelen te benoemen. Ieder platform heeft namelijk weer een ander aanbod aan cryptocurrency en features. Wij adviseren daarom ook altijd eerst goed onderzoek te doen voordat je een keuze maakt voor een bepaalde crypto app. Wij hopen jou met dit artikel in ieder geval een beetje op weg te hebben geholpen.

Veelgestelde vragen

Wat is een crypto app?

Een crypto applicatie is in feite hetzelfde als elke andere applicatie op jouw mobiele telefoon of tablet. Met een crypto app log je in op jouw account bij het platform waar jouw cryptocurrency staan. Op deze manier kan je eenvoudig jouw crypto wallet raadplegen.

Waar moet je op letten bij een crypto applicatie?

Voordat je een crypto app download is het belangrijk goed onderzoek te doen. Niet alle cryptomunten worden namelijk in elke  app aangeboden. Daarnaast is het ook altijd aan te raden de reviews en ervaringen van andere gebruikers te raadplegen, zodat je een goede en weloverwogen keuze kan maken.

Wat zijn de voordelen van een crypto app?

Met behulp van een crypto applicatie heb jij altijd jouw crypto bij de hand. Dit is niet alleen heel prettig, het is ook nog eens veel gebruiksvriendelijker. Hierdoor ben jij in staat gelijk actie te ondernemen wanneer de situatie daarom vraagt. Ook is het mogelijk vooraf bepaalde targets te stellen waarop je jouw crypto wilt kopen of verkopen. En dat allemaal vanaf jouw mobiele telefoon.

Wat zijn de beste crypto applicaties?

De crypto apps van de grootste crypto platformen als Bitvavo, Binance en Coinbase staan bekend als één van de beste en gebruiksvriendelijkste. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere crypto apps van bijvoorbeeld de Nederlandse platformen Bitcoinmeester en Litebit. Maar ook aanbieders zoals Bitpanda en Crypto.com staan bekend als zeer betrouwbaar en veilig. Uiteindelijk komt een keuze tussen deze aanbieders vaak aan op persoonlijke voorkeuren.