(ABM-Crypto) De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft de allereerste over-the-counter transactie met cryptocurrency uitgevoerd. 

Het gaat om een Bitcoin OTC transactie ondersteund door Galaxy Digital, een wereldwijd crypto-investeringsbedrijf van miljardair Mike Novogratz. 

Bij een over-the-counter transactie gaat het om een overeenkomst tussen twee partijen die buiten de cryptobeurzen om gaat. In dit geval ging het om een optie-contract. Hierdoor is er bij deze transactie niet daadwerkelijk bitcoin verhandeld, maar is er gekeken naar de huidige waarde van bitcoin en in dollars afgerekend. 

Op het moment dat de overeenkomst afloopt, wordt de nieuwe koers van bitcoin gebruikt om het verschil te berekenen. 

Goldman Sachs schakelde voor het eerst geen derde partij in voor deze transactie, maar trad zelf op als opdrachtgever. 

“De interesse van een dergelijk grote bank in de crypto-industrie is een belangrijke stap in de adoptie van bitcoin en andere cryptovaluta. In dit geval gaat het nog om optie-contracten, maar dit is een eerste stap richting het direct verhandelen van cryptocurrency”, aldus Maurice Mureau van Hodl.nl in een reactie. 

Opvallend was volgens Mureau ook de wijziging die de website van Goldman Sachs onderging kort na de transactie. “Hierbij positioneert het zich duidelijk in de richting van digitale assets met een volledig pagina gericht op Blockchain, Web 3, cryptocurrencies en de metaverse.”

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending