(ABM-Crypto) In India is maandag een zitting van het Parlement gestart om de legale status van cryptovaluta te verduidelijken. De verwachting is dat er een wetsvoorstel wordt ingediend om handel in digitale munten te verbieden.

De afgelopen maanden was er veel onduidelijkheid over de toekomst van cryptovaluta binnen de kaders van de Indiase wetgeving. “Er is een reële kans ontstaan dat er een volledig verbod op digitale munten komt, vanwege de impact die deze kunnen hebben op de macro-economische en financiële stabiliteit”, aldus analist Maurice Mureau van Hodl.nl. De Reserve Bank of India had volgens hem vorig jaar maart al een verzoek ingediend om handel in digitale valuta te verbieden, maar dit verzoek werd nietig verklaard door het Indiase hooggerechtshof.

“De verwachting is dat een eventueel verbod geen directe impact zal hebben op de cryptomarkt. In het geval van een verbod komt er vermoedelijk een periode waarin beleggers hun posities geleidelijk kunnen afbouwen”, aldus Mureau.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
Trending