(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!  

 
Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

 

The fall-outde gevolgen, de neerslag van de ondergang, de implosie van de FTX beurs. En geen enkel is fraai, dat kunnen we ons voorstellen… Toch is het opvallend dat er opnieuw wat stabiliteit en rust is teruggekeerd op de cryptomarkt, zoals we onder veel meer aan de bitcoin koers merken. Daarover straks meer…

De autoriteiten op de Bahamas, waar Sam Bankman-Fried (SBF) als stichter en CEO(-af) woont en waar het hoofdkwartier is, stellen een onderzoek in. En zo zijn er wel meer bezig met proberen achterhalen wat er precies allemal voor dubieus gebeurd is in en rond FTX en Alameda. ´The Justice Department, Securities and Exchange Commission and Commodity Futures Trading Commission are now all investigating how FTX handled customer funds´.

Op moment van schrijven is zijn precieze verblijfplaats nog steeds onbekend, waarbij hij zelf het gerucht ontkent naar Argentinië te zijn gevlucht in een privé vliegtuig. Op Twitter post SBF vandaag een aantal vreemde, cryptische (no pun intended) uitingen.  

´Asked about his cryptic tweets in a Nov. 14 interview with the New York Times. Bankman-Fried said, “I’m making it up as I go” and the series of tweets is “going to be more than one word.”

When asked why he said “I don’t know,” and added “I’m improvising. I think it’s time,” seemingly refusing to explain further.´

Tja. 

Onvolwassenheid gecombineerd met genialiteit, altruïsme, egocentriciteit en overmoed. Voeg daar een paar miljard dollar aan toe en je krijgt een dodelijke combinatie. Dat is onze samenvatting van de neergang van SBF en zijn imperium. Dit laatste kwam dan ook heel snel op losse schroeven te staan, en stortte neer op miljoenen slachtoffers, groot en klein. Een financiële ravage veroorzakend en aanzienlijke afbreuk doende aan het vertrouwen in de cryptowereld.

 

Voor $40 miljoen kunt u Sams penthouse kopen! Wij tonen de foto´s…

Rechtszaken! Tal van rechtszaken die er aankomen tegen Sam Bankman-Fried en wie er eventueel nog verantwoordelijk is voor de dubieuze financiële praktijken bij FTX. De rechtbanken kunnen het nu al haast niet meer bijhouden, en evenzoveel advocaten wrijven zich in de handen want enorm veel werk voor de cryptoboeg, kunnen we ons voorstellen…

Het misbruiken van klanten deposito´s en knoeien met de boekhouding, dat zullen vast de aantijgingen zijn. Misschien ook vis a vis de CEO van zusterbedrijf Alameda die we hier gisteren in een videoclip toonden, waar de verliezen zich opstapelden? ´t Lijkt wel een kind; jongens!meisjes! We mogen natuurlijk niemand beschuldigen, niemand op z´n uiterlijk afrekenen, eigenlijk zelfs SBF niet betichten tot een rechter zich over de zaak, zaken heeft uitgesproken.

…en dan de verliezers, klanten en investeerders groot en klein in FTX zoals SoftBank, dat zijn investering van $100 miljoen maar al afschrijft. Zien we toch niks meer van terug, zullen ze daar in Japan denken.

Of deze start-up, die het zich veel minder kan permitteren dan een financiële reus: ´The Puerto Rico-based crypto asset management startup had a “large majority” of its assets on FTX.

Chief Investment Officer Travis Kling says crypto trust has to be “completely rearchitected.”

Het Mercedes Formule I had een sponsorship deal met FTX, dat wordt ook maar opgeheven, opgegeven. 

De financiële autoriteit in het Verenigd Koninkrijk geeft de plaatselijke beleggers weinig hoop nog iets van hun fiatgeld of munten terug te zien!

…en dit zijn maar enkele van de talloze verliezers, groot en klein. De laatste keer dat iemand keek zat er nog $900 miljoen aan fiatgeld, munten en tokens in kas, tegenover een schuld van meer dan $9 miljard…

 

Een opportunistische hacker stal nog snel ff zo´n $600 miljoen aan munten van de FTX beurs, afgelopen vrijdag 11 november jl. Daarvan heeft deze onbekende – vermoed wordt een insider van FTX – naar verluid nog …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)    

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending