(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!  

 
Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

 
The fall-out, deel 2; de gevolgen, de neerslag van de ondergang, de implosie van de FTX beurs. En hopelijk volgen er niet nog deel 3, 4,…(?!)

Meer dan 1 miljoen schuldeisers! Die hebben zich ondertussen al aangediend. Je zult ze maar voor je deur hebben staan…  

Want de FTX beurs als spin in een wijdverspreid web aan investeringen, bedrijven, heeft dan wel het bankroet aangevraagd aan de officiële Amerikaanse instanties. Maar bestaat nog, met een nieuwe CEO; en ook het eigen token, FTT, noteert nog. Zij het aan een tiende van de koers voor het onfraaie debacle publiek werd, op zondag 6 november.

Er wordt natuurlijk meegewerkt met die instanties, en dat zijn er een heleboel, nationaal en internationaal! Met advocaten en vertegenwoordigers van schuldeisers ook, aan beide kanten. Zo wordt de FTX beurs vertegenwoordigd door een advocatenkantoor, net als Sam Bankman-Fried dat ook wordt. Het zal in ieder geval leiden tot een gigantisch juridisch kluwen; daar mogen we van overtuigd zijn!

Ondertussen bevindt SBF zich nog steeds op een onbekende locatie, begrijpelijk met zovelen die er in diverse stadia van woede wel eens ´een praatje´’ mee willen maken..(!) Sam-de-jonge-man (30) tweet nog wel af en aan, soms met wat bizarre inhoud dan, maar verder laat-ie niks van zich horen.

 

We weten nu ook wat Sam Bankman-Fried (SBF) tevoren aan potentiële geldschieters in Wall Street en aan privé miljardairs toonde als balans van FTX. Het bilan: $8,9 miljard aan schulden en $900 miljoen in bezit. De overige miljarden ´less liquid´ en nog lesser liquide, waren en zijn eigenlijk…bijna of helemaal niet toegankelijk. Of de betreffende waarden vertegenwoordigen veel minder dan hier aangeduid.

Dit is waarmee hij deze potentiële leners hoopte te overtuigen om hem – slik – zo´n 9 miljard dollar ter hand te stellen. Om een bankroet van de FTX beurs alsnog te vermijden. Dat was op 10 november 2022, en ondertussen kennen wij, kende de hele cryptowereld al het antwoord. Nocando dus. 


Gisteren zagen we een kleine rally in crypto en meer nog in aandelen, omdat de inflatie in de VS (CPI, Consumer Price Index) lager was dan verwacht. Waaruit dan als gevolg getrokken wordt: minder kans op grote renteverhogingen. 

Daar gaat vandaag weer van af en meer nog.

De vraag van 1 miljoen bitcoin is misschien wel, in het achterhoofd of op andere plaatsen van beleggers, is het nu dan tijd om bitcoin (et al.) te kopen? Is de correctie, crash (snel maar ook langzaam want eigenlijk komt BTC van het all time high van november 2021 aan $68.700) eindelijk voorbij?

Of is het ´this time is different´? ´´Ja maar déze keer is het anders´´ weet u wel? De term is al zoveel, zo vaak gebruikt; en telkens bleek het vervolg, dat wat kwam, de toekomst toch niét anders

We zouden zo kunnen denken, stellen ´´Ja BTC steeg uiteindelijk wel door, verder, altijd maar hoger, op termijn van enkele jaren…maar nu in 2022 is het anders´´.

Kan! Maar waarschijnlijk is dat niet.

Geen financieel advies maar deze keer, vandaag einde 2022, is het ook weer niet ´anders´. De historie van bitcoin sinds 2012, het ontstaan, zal haar verdere verloop kennen, en dat zal niet anders zijn dan in de voorbije tien jaar. Dat is: BTC zal met grote ups en downs dan toch verder, hoger gaan, hoger, veel hoger noteren op termijn van jaren.

Wie het mij vraagt (U misschien?): 2023 zal een goed tot geweldig cryptojaar worden. Nah! Daar mag u ome Joost op afrekenen.

Ook: wie me daarin bijstaat, van dezelfde mening is, onder verschillenden zelfs? PlanB. De Nederlandse econometrist die oneindig slimmer is wat deze materie betreft dan ome Joost. Ook dat nog! En dit is wat PlanB schrijft en toont:  

´PlanB@100trillionUSD

Buying opportunity (like 2019, 2015, 2011) or this time is different?´


Verder verspreidt de besmetting van de implosie van de FTX beurs zich zoals verwacht. Hoewel: tot nu toe lijkt het alles – fingers crossed – toch nog mee te vallen! Iedereen die met hem zaken gedaan heeft, buiten de miljoenen particuliere klanten dan nog, is ondertussen aan het rekenen gegaan. Wat is onze betrokkenheid; hoeveel hebben we SBF geleend of geïnvesteerd in FTX of zijn vele andere bedrijven (die uiteraard kunnen mee onder gaan…)

Zoals cryptocurrency lender BlockFi

Ook de Solana (SOL) blockchain lijdt

Andersoortig nieuws dan nu: ´The European Union is considering a ban on privacy coins

Wednesday 16 November 2022 09:24 CET | News

The European Union has targeted privacy coins and might issue a ban that would prevent banks from dealing with such cryptocurrencies´.


 

Privacy coins of private munten zijn bedoeld om de gebruiker privacy te geven, en anoniem transacties uit te voeren. Zoals zcash, monero en dash. Maar als het aan de EU ligt niet voor lang meer!

Ja laat ons het eens over de EU hebben, en meer specifiek over ´onze´ centrale bank, als Europeanen; de ECB.

Om nu ff in het diepe te duiken… Hopelijk niet in een zwart gat dan, want die bestáán (!) Oké, houd u vast aan de leuningen van uw bureaustoel!

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)    

 

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.