(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!  

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

´Where is the contagion?´ Waar is de ´besmetting´ vanwege de implosie van cryptobeurs FTX; want da´s toch niet nix? Het is´t Amerikaanse Wolf Street dat de vraag stelt. Zoals we gisteren ook al schreven: ´tot nu toe lijkt het alles – fingers crossed – toch nog mee te vallen´. 

De markt schrok gisteren wel ff – en nog – van cryptocurrency lener Genesis, dat het afhalen van waarden door klanten gepauzeerd heeft. Het bedrijf zat al in nauwe financiële schoentjes, en nu blijkt er nog voor $175 miljoen aan middelen vast te zitten in de FTX beurs. Maar de brede markt, met BTC voorop, lijkt all in all te stabiliseren. De uppercut die zij kreeg van FTX verwerkt te hebben. Al kunnen en zullen er vast nog lijken uit de kast komen (liefst niet letterlijk want wat nu bekend is, is zo al erg genoeg!)

Er komt wel een hoorzitting vanwege het Amerikaanse Congress, waarbij het House Committee on Financial Services Sam Bankman-Fried zal oproepen. Eerste vraag kan dan zijn: Watskeburt? Of WTF Sam?

The fall-out, deel 3; de gevolgen, de neerslag van de ondergang, de implosie van de FTX beurs. En hopelijk volgen er niet nog deel 4, 5,…(?!)

In ieder geval is dit goed nieuws, als het bewaarheid wordt:

Messari Research maakte een eerste, grove berekening van kosten/baten, schulden/tegoeden. Daaruit blijkt dat ook de kleine beleggers, retail investors in FTX, zo´n 40 procent van hun tegoeden terug zullen zien. Da´s veel beter dan niks, toch?

Nog zo´n ´gevolg´:

Herinner u de hacker-van-het-eerste-uur, toen de FTX beurs het bankroet aanvroeg, die voor honderden miljoenen dollar stal? Daar heeft hij/zij of hebben ze nog zo´n $300 miljoen van overgehouden. Op de blockchain, waar de financiële bewegingen nauwlettend gevolgd worden, is te zien dat dit nog steeds gigantische bedrag volledig in ETH, ethereum omgezet is. Gevreesd wordt nu voor een massale dump, want de hacker is de grootste whale in ethereum geworden…

Gaat Sam Bankman-Fried (SBF) het nog eens proberen – FTXbis dan? – maar ditmaal hopelijk ´beter´ doen?! Gaat iemand hem nogmaals miljoenen, miljarden toevertrouwen? Daar is bitter weinig kans op, begrijpelijk. 

Vermeldden we al dat er een resem rechtszaken op til is, van beleggers en investeerders, groot en klein, tegen FTX en SBF? Ja dat deden we. En kijk: 

In een class-action suit (vele benadeelden die zich gezamenlijk laten vertegenwoordigen door een advocaat) wordt $11 miljard aan schadevergoeding geëist, en niet alleen van SBF en FTX. Ook tal van beroemdheden, celebrity´s die zich lovend hebben geuit over CEO en beurs, publiciteit hebben gemaakt, worden aangeklaagd. ´Stars including Tom Brady, Gisele Bundchen, Shaquille O’Neal, Steph Curry and Larry David are among those named in the suit filed in Florida´. Ondertussen zou het Amerikaanse FBI de Bahama´s om uitlevering hebben gevraagd van Sam Bankman-Fried.

Volgens gold-lover-en-crypto-hater Peter Schiff (z´n eigen bank in Puerto Rico is trouwens ondergegaan) zit de markt niet in de wintertijd. Nee nee: zij – wij – zijn op weg naar uitsterving, jawel! Uitsterving, jongens! Meisjes! Hoe sneu…

Tuurlijk, droom maar verder Petey… Tel je goudmuntjes en -staafjes nog maar ´ns, misschien heb je wel misrekend. Hey, Petey: de goudkoers is eindelijk up, goed voor jou. Maar zeg, laat ons nu met rust, wil je. Same old song hoor, hoogste tijd voor een andere tune!

Op Biflatie.nl verschijnt weer een interessant artikel van de erg knappe columnist Gerrit Welbergen: ´Inflatie omhoog, rente omhoog en omlaag: de voedselbonnen wachten´. Oei, als dat maar goed komt…

Blij dat we weer met een positieve noot kunnen eindigen. Met nieuws van compleet onverdachte bron, want je kunt de BIS niet verdenken van pro-crypto ingesteldheid! De Bank for International Settlements heeft een studie gemaakt van crypto exchange apps in 95 landen. Waar houden ze zich daar hoog boven in hun ivoren toren toch onledig mee, zou je zeggen? Maar …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)  

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
pexels-rdne-8370746
Trending