(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!  

 
Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

 

Wat een week, de afgelopen week…! De ondergang van de FTX beurs heeft de hele cryptomarkt fors achteruit gezet. Het is niet de eerste keer en vast ook niet de laatste. Het belangrijkst denkt ome Joost is, de grote vraag dan: of ook de technologische ontwikkelingen, de mijners, de andere cryptobeurzen, het durfkapitaal, de cryptobeleggers wereldwijd, de institutionelen, de hele cryptowereld zullen afhaken?!

Euh, ff nadenken…NEEN dus. (Geen financieel advies evenwel, zoals steeds.) 

Bitcoin et al. kwamen Mt.Gox te boven (ondergang van de Japanse grootste cryptobeurs ter wereld in 2014 door hackers). Ook het grootste cryptoplatform van Canada QuadrigaCX is niet meer sinds 2019 (bankroet nadat de stichter en CEO overleed op reis in India en…de codes meenam in zijn graf.) Zo recent nog als vorig jaar, 2021, smeet China alle cryptomijners buiten…

Ik meen dat dit zowat de drie grootste klappen zijn die de cryptowereld te verduren kreeg, en steeds weer te boven kwam. Quod erat demonstrandum. Dan is de FTX ondergang de vierde, geen twijfel wat de magnitude, impact betreft. Maar: this too shall pass. Ook dit zal voorbijgaan, vast…!

Watskeburt?

Over wat er precies allemaal misliep met FTX en zusterbedrijf Alameda Research, en hiermee indirect alle andere investeringen en bedrijven van Sam Bankman-die Fried-is ondertussen… Daarover blijven de details nog elke dag naar buiten komen. Voorlopig mogen we stellen dat de jongeman van 30 jaar fondsen van beleggers, klanten van FTX gebruikte om verliezen in de boeken van Alameda te trachten compenseren. Alameda Research waarmee hij overleveraged was. Te grote risico´s genomen had, en al zeker had geleden onder het Terra/Luna debacle eerder dit jaar. Ook hielp SBF financieel andere beurzen en crypto/blockchain bedrijven in nood (wat hij achteraf gezien beter niet had gedaan.) En spendeerde hij fortuinen aan promotie

Het komt neer op knoeien met de boekhouding, geld en munten van klanten gebruiken om de eigen verliezen te dekken, wat allemaal strafbaar is natuurlijk. Er gaan al stemmen op, verschijnen artikels over in de gespecialiseerde media met ´wanneer gaat Sam de gevangenis in´. Zoon van twee hoogleraren; een van de grootste donoren aan de Amerikaanse Democraten (waarrond heel wat speculatie over zekere familie- en andere verbanden…) Miljardair op z´n 28ste; bijzonder geëerd figuur binnen de cryptowereld. Tot vorige week dan.

Miljardair af

Er bestaat een Engelstalig gezegde dat luidt: from hero to zero. Dat betekent zoiets als van heel hoog vallen. Eerst opgehemeld en alom gerespecteerd, bewonderd – en vervolgens uitgespuwd door de publieke opinie. Andere mindere goden hebben dit ook al ervaren, hoe vluchtig de status van beroemdheid kan zijn. Het kan verkeren…

Voorlopig verblijft SBF nog in zijn woonplaats, op de Bahamas, en is hem officieel nog niets ten laste gelegd. Verder onderzoek van de financiële autoriteiten in tal van landen waar hij vestigingen en bezittingen had, volgt nu.

Hoewel de negatieve impact op het vertrouwen in cryptoland (weer) zeer aanzienlijk is, en aan deze onfrisse historie vast nog veel papier gewijd zal worden…. Bediscussieerd door jan-en-jeanne-en-alleman… Nog langer in de gespecialiseerde pers gefileerd met elke dag meer details die aan de oppervlakte komen (is er nu $387 miljoen of $500 miljoen ´verdwenen´?!)… Hier vast een docu of film rond gemaakt kan en zal worden… Er een hele en zelfs verschillende Cryptonieuwsbrieven mee kunnen gevuld worden…

Gaan we het onderwerp voor vandaag laten rusten. Ook: des te vlugger dit achter de rug raakt, en uit het nieuws, des te beter. Uiteraard: wanneer er weer iets echt vermeldenswaard rond plaatsvindt, moeten en zullen we dit nog brengen. Maar voor nu zeggen we: STOP! In the name of love! Pardon: of common sense, en plaatsgebrek he he.

Alleen nog ff deze tweet met videoclip aanhalen met ´My God´ en ´where were the signs…´  

Derde land aan de goede kant!

FTX en Sam Bankman-Fried staan nu op alle voorpagina´s, waardoor misschien nog wel belangrijker cryptonieuws dreigt op pagina 35 te belanden! Maar niet zo in de Cryptonieuwsbrief, want hier is het wel onderwerp nummer tweeSt.Kitts and Nevis gaat tegen maart 2023 BCH, BitcoinCash als legal tender gebruiken, en de munt ook zelf mijnen!

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)   

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
TIKTOK
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.