Er zijn veel vragen die gepaard gaan met beleggen en handelen in aandelen. Wanneer gaat de NYSE beurs open en dicht? Wat is het verschil tussen de NYSE en de NASDAQ? Wat zijn penny stocks? Hoe kan ik beginnen met beleggen in aandelen? In dit blogbericht beantwoorden we enkele van die veel voorkomende vragen en geven we wat inzichten in hoe je met de aandelenmarkt kunt beginnen. Of je nu een beginner bent of een ervaren belegger, we hopen dat je deze informatie nuttig vindt!

Wat is de NYSE en waar staat het voor?

De New York Stock exchange, ook bekend als de NYSE, is een van de grootste en belangrijkste beurzen ter wereld. Ze is gevestigd aan Wall Street in New York City en is de thuisbasis van enkele van de grootste financiële instellingen in de wereld. De NYSE is de plaats waar aandelen en andere waardepapieren worden gekocht en verkocht. Het is ook de plaats waar bedrijven hun aandelen kunnen noteren en waar beleggers aandelen kunnen kopen.

De NYSE wordt gereguleerd door de Securities and Exchange Commission (SEC). De NYSE werd opgericht in 1792 en is sindsdien in bedrijf. Het is de grootste effectenbeurs in termen van marktkapitalisatie en dagelijks handelsvolume. De NYSE is een belangrijk onderdeel van het mondiale financiële systeem en speelt een vitale rol in de economie van de Verenigde Staten. Je kunt website nyse koers vandaag bekijken voor meer informatie!

Wat zijn de openings- en sluitingstijden van de NYSE-beurs?

De New York Stock Exchange (NYSE) is ‘s werelds grootste effectenbeurs, met een totale marktkapitalisatie van meer dan 30 biljoen dollar. Ze is gevestigd op Wall Street in New York City, met handelsuren van 9:30 uur tot 16:00 uur EST (Eastern Standard Time). De NYSE is open voor de handel van maandag tot en met vrijdag, behalve op feestdagen.

De markt is gesloten op Nieuwjaarsdag, Martin Luther King Jr. Day, Presidents’ Day, Goede Vrijdag, Paasmaandag, Memorial Day, Independence Day, Labor Day, Thanksgiving Day en Kerstdag. Vroege sluitingen kunnen voorkomen op dagen dat belangrijke feestdagen op een doordeweekse dag vallen. Zo zal de markt op Kerstavond en Nieuwjaarsavond om 13.00 uur sluiten. De NYSE kan ook vroeger sluiten in geval van slechte weersomstandigheden of andere noodsituaties.

Deel dit artikel met je vrienden...

Trending