Wat bedoelen we met ´Waarom de bitcoin markt fundamenteel gezond is´? Een van de bijzonderste aspecten van de cryptomarkt – die geen andere financiële markt ter wereld bezit – is dat ´alles´ in de blockchain staat. Ook nog eens voor eeuwig en altijd. Dat betekent o.m. dat je alle bewegingen van bitcoin alvast kunt volgen en analyseren. Een bedrijf als Glassnode doet dit en levert tegen betaling dit soort diensten aan professionelen. Regelmatig krijgen ook mindere goden een inkijkje in die data, zoals Cointelegraph vandaag toont.

We raadden nog zo kort geleden als gisteren aan om minder op de koers van BTC te focussen, zeker wanneer die maar wat slabakt. Geen duidelijke richting uitkiest, en een belegger zich afvraagt of het fundamenteel nog wel snor zit. Wel, het ZIT snor, en wel op volgende gronden. ´Veteran Bitcoin hodlers are still selling record low amounts of BTC despite 70% gains in 2021´. We gaan er daarbij van uit dat wie reeds lang geleden, vele jaren terug bitcoin kocht, wel bewezen heeft dat-ie weet wat-ie doet. Een psychologisch belangrijke en in de praktijk zeer invloedrijke markt participant is. Daarover zal iedereen het wel eens zijn. Twee conclusies zijn dan vervolgens te trekken.

Coin Days Destroyed (CDD) is één van die metrieken. Deze toont hoe lang bitcoins ´slapen´; dit zijn de munten die sinds lang in het bezit zijn van deze of gene partij. We zien de aantallen, de concentratie van eigendom, de bewegingen, maar niet de eigenaar(s) natuurlijk. Zij die reeds sinds vele jaren bitcoin bezitten (´veteranen´), verkochten zeer fel tijdens de eerste grote top van BTC, aan $20.000. Al veel minder fors tijdens het recentste all time high van $68.000 en nu nog nauwelijks. Het betekent dat zij bijna allemaal hodlen; vasthouden voor…hogere koersen dan de $50.000 vandaag. In vijf woorden samen te vatten: ´strong hands have stayed firm´.

De Hodlers net position change dan over de laatste 30 dagen, toont aan dat de hodlers (= kopen om vast te houden) opnieuw accumuleren. Zij kopen bitcoin bij en in welke veronderstelling doen ze dit? Uiteraard omdat zij hogere koersen verwachten dan vandaag, die $49.000 of 50.000. 

All in all betekent dit dat, behalve de eventuele acties vanwege de whales (grote partijen die zeer veel coins bezitten en nog al eens de koers kortstondig manipuleren) de bitcoin markt gezond is, zeer gezond. ´Men´ (zoals ik, en u ook?) wacht op hogere bitcoin koersen, met BTC als nog steeds de grootste en invloedrijkste munt naar marktkapitalisatie. Er is nauwelijks iemand geïnteresseerd om winst te nemen, of te verkopen rond $50.000. Dát beste vrienden en vriendinnen, is OOK the big picture. En het hoort ons een zekere euh…zekerheid te geven to sit back and relax. Geen financieel advies uiteraard, we zetten ´t er nog maar ´ns bij voor alle euh…nou ja, zekerheid

Lees hier gratis het vervolg van deze dagelijkse Cryptonieuwsbrief...

Deel dit artikel met je vrienden...

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.