(ABM-Crypto) Bitcoin staat onder druk en slaagt er niet in om boven de 50.000 dollar te blijven, hetgeen veel cryptohandelaren onzeker maakt. Dit zegt analist Naeem Aslam van AvaTrade.

“Er is sprake van zwakte in de opwaartse trend”, aldus Aslam.

Als de prijs voor bitcoin niet vlot weer boven de 50.000 dollar noteert dan moet de markt zich volgens de analist opmaken voor een daling naar 40.000 dollar.

Aslam benadrukt dat hoewel bitcoin aan het einde van het jaar onder druk staat, de prijs in 2021 wel met 70 procent is gestegen. De totale cryptomarkt is inmiddels 2,5 biljoen dollar waard, “bijna twee keer zoveel als een jaar geleden”. Kortom, steeds meer partijen omarmen de digitale munten.

Daarentegen moeten beleggers volgens Aslam niet vergeten dat China, de op een na grootste economie in de wereld, steeds agressiever optreedt tegen het ‘minen’ van cryptomunten. En ook India overweegt vergelijkbare maatregelen in de komende maanden, waarschuwt hij. Het minen kost nog altijd te veel energie, aldus Aslam. Dat is iets waar de cryptomarkt een oplossing voor zal moeten vinden.

Woensdagochtend kostte een bitcoin 47.981 dollar.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending