Het selecteren van het juiste Apple iPhone 13-model is vrij eenvoudig voor crypto-enthousiastelingen met historische gegevens van Bitcoin (BTC) en Ether (ETH). Dinsdag heeft Apple vier verschillende smartphonemodellen onthuld, de iPhone 13 en iPhone 13 mini, met een nieuwe camera-indeling. Verder nog de iPhone 13 Pro met Super Retina XDR-display en iPhone 13 Pro Max. Elk model heeft verschillende opslagopties.

Als vervanging voor hun huidige gadget wordt het wel moeilijk voor klanten om een specifiek model te kiezen. Want er zijn zoveel verschillende modellen beschikbaar in een brede prijsklasse. Echter, historische marktgegevens over de beste cryptocurrencies maken het selectieproces een fluitje van een cent voor crypto-enthousiastelingen. Klanten gebruiken hun smartphones gemiddeld bijna drie jaar voordat ze worden vervangen door een nieuwe, volgens een Statista-onderzoek.

Dit betekent dat de kans groot is dat een consument die nu een iPhone 13 wil kopen, een telefoon heeft die hij heeft gekocht tijdens de Christmas Sale in 2018. Gaan we ervan uit dat de gebruiker toen ook voor een iPhone-model koos, betekent dit ter vergelijking dat ze opties hadden tussen een iPhone 8, iPhone XR, iPhone Xs of iPhone Xs Max om te kopen. Voor 2018 waren de eerste prijzen van de productfamilie van Apple respectievelijk $ 699, $ 749, $ 999 en $ 1.099.

Tussen het basismodel en de high-end iPhone zit er een prijsverschil van $ 400. Als de aankoop in december 2018 zou zijn gedaan, zou dezelfde prijskloof omgerekend zitten tussen 0,1 en 0,13 BTC. Gaan we ervan uit dat de crypto-enthousiasteling toen de juiste keuze zou maken en voor het basismodel zou gaan, betekent het dat zo een gebruiker nu genoeg besparingen zouden hebben.

De gebruiker zou tussen de $4.800 en $ 6.200 verdiend kunnen hebben op het moment van schrijven en kan dan kiezen uit verschillende high-end iPhones. Met de strategie “koop de basis, besteed de rest aan crypto” zouden Ether-fans zelfs meer kunnen profiteren. Als ze bijna drie jaar geleden 3 ETH hadden gekocht, staat dit nu op het moment van schrijven gelijk aan 10 iPhone 13 Pro Max-apparaten.

De opbrengsten variëren sterk afhankelijk van de geselecteerde cryptocurrency. Begin december 2018 was Binance Coin (BNB) bijvoorbeeld iets meer dan $ 5 waard, terwijl Dogecoin (DOGE) $ 0,00225 waard was. Dit betekent dat investeringen in sommige coins in drie jaar met honderdvoud zijn toegenomen. Eén ding is echter wel duidelijk en dat is dat topcryptocurrencies veel beter verouderen dan premiumgadgets in termen van marktwaarde.

Deel dit artikel met je vrienden...

11 gedachten over “Strategie voor het kiezen van de juiste iPhone 13, met historische Bitcoin-gegevens onthuld”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending