Coinbase

Coinbase, de toonaangevende cryptocurrency-uitwisseling in de Verenigde Staten, heeft een enorme vraag naar zijn aanbod van junk-obligaties gezien. Het bedrijf heeft hierbij de verkoop met een derde verhoogd van $ 1,5 miljard naar $ 2 miljard. Voor minstens $ 7 miljard aan orders werden geplaatst in concurrentie voor gelijke hoeveelheden obligaties van zeven en tien jaar, met rentetarieven van respectievelijk 3,375% en 3,625%, volgens The Economic Times.

De rentetarieven waren goedkoper dan de aanvankelijke offertes die door Coinbase werden aangeboden, beweert een anonieme bron geciteerd in de publicatie. Kopers hebben een hogere mening over de kredietwaardigheid van het bedrijf dan aanvankelijk door de beurs werd vermoed, wordt hierbij gesuggereerd door de instroom van vraag. Volgens Julie Chariell, Bloomberg Intelligence-analist, is de sterke vraag duidelijk een grote steun van schuldinvesteerders.

De obligaties van de beurs kregen echter een rating van één rang onder investment-grade. De Bloomberg-obligatie-indexen geven hierbij aan dat vergelijkbare schuldaanbiedingen gemiddeld een rendement van 2,86% opleveren. Junk bonds verwijzen naar bedrijfsschulden die zijn uitgegeven door een bedrijf dat geen investment-grade kredietrating heeft.

Junk bonds hebben door de lagere kredietwaardigheid een hogere rente dan investment-grade bedrijfsobligaties. Maandag kondigde Coinbase zijn schuldaanbod aan. Het bedrijf verklaarde dat de fondsen gebruikt kunnen worden voor voortdurende investeringen in productontwikkelingen, potentiële investeringen in of overnames van andere bedrijven en producten of technologieën die het bedrijf in de toekomst zou kunnen identificeren.

Van grote crypto-firma’s die een aanbod van junk-obligaties voltooien, is Coinbase pas de tweede. MicroStrategy geeft hierbij $ 500 miljoen uit aan bankbiljetten om verdere Bitcoin (BTC)-accumulatie te financieren toen de markten in juni instortten. Het COIN-aandeel van Coinbase werd voor het laatst verhandeld voor $ 243, sinds het op de openingsdag tot $ 342 werd verhandeld.

Toch is COIN sinds eind juni met ongeveer 20% gestegen. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission dreigt juridische stappen te ondernemen tegen de beurs als deze een uitleenproduct voor USD Coin (USDC) zou lanceren. Toch is het recent optimistische beleggerssentiment rond Coinbase aanwezig. Zo wilde de beurs haar crypto-uitleenproduct “Lend” in slechts een paar weken lanceren, voordat de waarschuwing van de SEC verscheen.

Deel dit artikel met je vrienden...

1 gedachte over “Na grote vraag van beleggers, verhoogt Coinbase het aanbod van junk-obligaties tot $ 2 miljard”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Staak nu je crypto en ontvang tot wel 12% aan rente! 

Lees er meer over bij de volgende aanbieders:

Wil jij investeren in Ethereum, Bitcoin of een andere crypto? Dan raden wij jou onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo aan.