(uit de Cryptonieuwsbrief, nu al naar 5000+ Nederlanders en Belgen. Naar u ook? www.cryptonieuwsbrief.nl)     

…dus de renteverhoging met 0,25 punten vanwege de Amerikaanse centrale bank is achter de rug, en er zullen er de rest van het jaar nog volgen. Véél zo te horen. Alle financiële markten zullen hiermee moeten dealen, met deze nieuwe realiteit. Dus ook de cryptomarkt. Minder of geen funny money meer op termijn, wat toch maar voor bubbels allerlei zorgt. Bitcoin et al. bewogen er weinig op in de afgelopen 24 uur omdat dit verwacht was, geen verrassing bracht. BTC blijft lichtjes op en neer gaan, tussen $39.700 en $41.200.

Wat wel een zeer positieve impact kan geven, is een oplossing voor de oorlog in Oekraïne. Een vredespact waarin beide partijen zich kunnen vinden. Ondertussen gaan de verwoestingen van mensenlevens en eigendommen wel door…    

Het zijn niet alleen zo´n 3 miljoen Oekraïeners die hun land ontvluchten, maar ondertussen ook geschat al 200.000 Russen. Vluchten, emigreren, vast vooral uit protest tegen wat hun overheid in het buurland aanricht. Bloomberg spreekt van een Russische exodus.

Ondanks gevaar voor lijf en leden (en vrijheid en bezit) zien we vaker beelden van Russische burgers die openlijk, voor de camera hun ongenoegen uiten. De sancties vanwege de westerse wereld dreigen het land zelfs in het faillissement te duwen. Rentebetalingen en aflossing van schuldpapier in dollar ter waarde van vele honderden miljoenen dollar kunnen deze maand misschien niet voldaan worden. Omdat tegoeden in die munt grotendeels bevroren zijn. Rusland kán zijn schulden betalen, maar geraakt in de praktijk niet aan de nodige dollars…! 

Reis rond de wereld in…hoeveel dagen?

Het is al vaker geprobeerd, getoond, en geslaagd ook: een week of maand en langer uitsluitend van en met bitcoin leven. Een internationaal beroemde Nederlandse familie doet dit al 5 jaar lang! The Bitcoin Family, inderdaad. Maar wat hier gebeurt is toch weer origineel en opvallend: ´A runner and Bitcoin hodler from India is on a mission to travel to 40 countries in 400 days using Bitcoin only´. Duidelijk een Man met een Plan. Paco de la India of Paco the Runner wordt-ie genoemd en hij is al aan land nummer 7. De digitale boodschap verspreidend op zijn lange weg de wereld rond, gestart in september 2021. Doet denken aan Tom Hanks in Forrest Gump, die ook de wereld rond liep… Run Paco Run!

We wisten al dat Zuid-Korea een nieuwe president heeft sinds kort, die erg pro crypto-gezind is. Dat kan hij nu in de praktijk brengen, en dat doet-ie ook en wel big time: (…)

(lees verder via www.cryptonieuwsbrief.nl)  

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending