(uit de Cryptonieuwsbrief, nu al naar 5000+ Nederlanders en Belgen. Naar u ook? www.cryptonieuwsbrief.nl)    

Hoewel we meestal jaarlijks een Altcoin seizoen meemaken, waarbij de alternatieve coins het beter doen dan bitcoin, blijft deze laatste, als grootste en oudste munt nog het vaakst de richting aangeven. De brede markt meetrekkend naar boven, of naar beneden. Het is dus de cryptocurrency die de meeste aandacht trekt van de commentatoren, analisten, waaronder uw dagelijkse dienaar in de digitale wereld. Daar waar de grootste focus op ligt. 

De markt der cryptocurrencies is de best presterende van de laatste tien jaar, en dat is zowat elk jaar het geval geweest sinds de creatie van bitcoin door de illustere Satoshi Nakamoto. Wel moet je er de aanzienlijke beweeglijkheid – volatiliteit – bijnemen, als cryptobelegger. Niets ook dat moeilijker te voorspellen is op heel korte termijn van dagen, weken, maanden. Die beweeglijkheid is dezer dagen nog nog vergroot – om maar te zeggen! Véél tegenstrijdige gebeurtenissen wat kopen-en-verkopen betreft vinden plaats en dat zal er niet op beteren. 

Er waren zoals we afgelopen maandag nog meedeelden, de mijners wier bitcoin bezit op het allerlaagste peil in tien jaar staat. Bearish, want dat zou betekenen dat zij geen reden zagen, zien, om hun bitcoins tijdelijk bij te houden. Zij kunnen dus een koersdaling voorzien. Nog een bearish signaal is dat een zeer oude wallet, ook van een decennium geleden, bitcoin aan het verkopen is. Net als het feit dat via de Verenigde Arabische Emiraten rijkere Russen hun bitcoins aan het verzilveren zijn. 

Vandaag vergadert de Amerikaanse centrale bank, de Fed, en verwacht wordt dat deze de rente zal optrekken, sowieso. Is dat met 0,25 of 0,50 punten is de vraag die de financiële markten zich stellen. En ook de mate van renteverhogingen in de volgende maanden. Minder dollars bij creëren is al bezig hoewel zeker nog niet gestopt (de Fed zit bovenop 9 trillion – 1000 miljard – dollar aan assets!). Dit is van grote invloed op alle markten, dus ook op cryptocurrencies. In hoeverre de Amerikaanse centrale bank de inflatie – geldontwaarding met stijgende prijzen als gevolg – wil en kan beteugelen. Inflatie werkt in principe heel goed uit voor digitale munten als bitcoin, dat deflatoir is (er komen er steeds minder van op de markt, dit in tegenstelling tot fiatgeld – tot recent dan). Dus snel of minder snel minder inflatie in zicht is van aanzienlijke invloed.

Tenslotte is er ook nog zoiets als een heviger wordende oorlog gaande in Oekraïne, die van invloed is op álle financiële markten. Het Russische leger mag dan wel de slag om de hoofdstad Kiev in ernst zijn gestart, maar de toestand op het thuisfront is ondertussen snel aan het verslechteren. Er duiken in de media – YouTube, nationale Russische televisie – steeds meer beelden op van burgers die demonstreren, protesteren tegen het nationale beleid. Met risico voor eigen lijf en leden, bezit en vrijheid! Middels aanzienlijke desinformatie, fake news  en binnenlandse censuur wordt het Russische publiek nochtans wijs gemaakt dat wat het leger doet, eigenlijk een soort vredesmissie is. Het ´bevrijden´ van Oekraïense burgers van ´nazi´s´ en ander tuig dat er moord en brand sticht. 

All in all genoeg om iedereen, specifiek ons doelpubliek de cryptobeleggers, behoorlijk nerveus te maken…

(lees verder via www.cryptonieuwsbrief.nl

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending