(ABM-Crypto) Cryptovaluta hebben waarde, maar of ze ook de Amerikaanse dollar kunnen vervangen bij de oliehandel, dat is niet zo zeker. Dit zei de Russische president Vladimir Poetin in een interview met de Amerikaanse zakenzender CNBC.

De Russische minster van Energie, Alexander Novak, dreigde enkele maanden terug om olie niet langer in dollars te verhandelen, als de VS hun economische sancties voor Rusland niet zouden intrekken.

Volgens Poetin is het echter nog te vroeg om te kijken of crypto de dollar kan vervangen in de energiehandel.

“Ik denk dat het [crypto] waarde heeft, maar ik geloof niet dat het kan worden gebruikt in de oliehandel”, zei de president tegen CNBC. “Het is nog te vroeg.”

Verder merkte Poetin op dat de VS volgens hem een grote fout maken “door de dollar in de zetten als strafinstrument”. Dat maakt dat Rusland volgens de president wordt gedwongen om naar andere valuta’s te kijken voor zijn energiehandel.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3

1 gedachte over “Poetin: crypto heeft waarde”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending