Ripple heeft zijn eigen praktisch raamwerk geschetst. De leidinggevenden van dit bedrijf hebben vaak kritiek geuit op het schijnbare gebrek aan regelgevende duidelijkheid van de Verenigde Staten over de cryptocurrency-industrie. Ripple heeft zijn visie vrijgegeven voor een regelgevend kader dat gericht is op het bevorderen van innovatie en tegelijkertijd op het beschermen van investeerders in de Verenigde Staten. Dit werd aangeboden via een bericht op dinsdag op zijn website.

Regelgevers moeten worden aangemoedigd om innovatie-sandboxen te promoten, volgens het bedrijf. Hierbij kunnen sommige van de bestaande kaders in de VS worden toegepast op cryptocurrencies en moet er een actieve dialoog zijn tussen regelgevers en marktdeelnemers. Voor het verschaffen van duidelijkheid over de regelgeving voor iedereen in de crypto-ruimte pleitte Ripple voor de voorgestelde maatregelen.

Het is een manier die een ad hoc benadering van regulering door handhaving, eenvoudigweg niet kan opbrengen. Het voorstel is gemaakt om de specifieke uitdagingen voor de industrie aan te pakken en te verhelpen, volgens CEO Brad Garlinghouse. Het bedrijf zei over regelgevende sandboxen dat de door SEC-commissaris Hester Peirce voorgestelde veilige haven nodig zou zijn om innovatie te stimuleren. Met de veilig haven zouden netwerkontwikkelaars een respijtperiode hebben om te bouwen zonder onderworpen te zijn aan bepaalde federale effectenwetten.  

Een dergelijke maatregel pakt mogelijk niet veel volwassen projecten in de ruimte aan, erkent Ripple. Wetgeving die van toepassing is op de digitale activaruimte die nu door Amerikaanse wetgevers wordt overwogen, werd ook door het bedrijf gesteund. Het bedrijf zei dat de Security Clarity Act, of SCA zou bijdragen aan het verschaffen van duidelijkheid over de regelgeving voor cryptocurrencies. SCA zou de juridische status van elk actief dat wordt verkocht als een beleggingscontract veranderen in een beleggingscontractactief.

Wanneer effectenwetten niet van toepassing zouden zijn op bepaalde token projecten, waardoor ze in wezen meer op grondstoffen lijken vanuit een regelgevend standpunt, zou de Digital Commodity Exchange Act bovendien de SCA aanvullen. De Commodity Futures Trading Commission zou met de voorgestelde wetgeving de bevoegdheid kunnen krijgen om toezicht te houden op de uitwisseling van digitale activa die met dergelijke grondstoffen omgaat.

Ripple ondersteunde de Eliminate Barriers to Innovation Act die in april door vertegenwoordiger Patrick McHenry werd geïntroduceerd voor het aanpakken van de communicatie tussen de publieke en private sector. Het doel van het wetsvoorstel is voor het verduidelijken van de rol van de SEC en CFTC in de inspanningen van het land om crypto te reguleren. Echter, het zou ook vereisen dat de twee agentschappen een werkgroep oprichten die zich richt op digitale activa.

Susan Friedman, Ripple’s hoofd openbaar beleid, gaf aan dat het ontwikkelen van een effectief beleidskader voor cryptocurrencies alleen mogelijk zal zijn als er duidelijke communicatie en samenwerking is tussen private en publieke actoren. Volgens Friedman is dat de reden waarom ze de kwestie proactief hebben besproken op een tweeledige basis met regelgevers en leden van het Congres. Ze gaf verder aan dat deze gesprekken hebben geholpen bij het vormgeven van hun perspectief op het soort regelgevende duidelijkheid dat de industrie en het bredere ecosysteem nodig hebben van regelgevers.

Ook met het soort vereisten dat regelgevers van de industrie zouden moeten eisen, volgens Friedman. Over het lapwerk van regelgeving waaronder cryptobedrijven gedwongen worden te navigeren om in de Verenigde Staten te opereren, hebben Chris Larsen, de medeoprichter van Ripple, Garlinghouse en CTO David Schwartz, allemaal hun bezorgdheid geuit. De leidinggevenden hebben eerder laten doorschemeren dat ze mogelijkheden bekeken om de VS achter zich te laten voor een vriendelijker rechtsgebied.

Echter, het huidige hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in San Francisco.

Deel dit artikel met je vrienden...

1 gedachte over “Mogelijk regelgevend kader voor crypto-industrie in de VS geschetst door Ripple”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending