(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!  

 

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

Eens een land on top of the world staat economisch, wordt het meestal vadsig. Complacent is de Engelse term. Zelfingenomen. In de zin van: ach, veel moeite hoeven we niet meer te doen. Wie of wat kan ons nog wat maken? En net daarin gaat het in de fout, want er zijn altijd kapers op de spreekwoordelijke kust. Jong en hongerig; die jouw plaats best wel willen innemen!

Global Innovation Index 2022 

Dit is wat de Verenigde Staten overkomt, en dat gaat al terug tot de jaren ´60. Toen bedroeg haar aandeel wereldwijd in R&D (onderzoek en ontwikkeling) nog bijna 70 procent. Vandaag is dat teruggevallen tot 30 procent. Wie niet genoeg investeert in de toekomst, raakt vroeg of laat achterop. Dat is wat opnieuw, nog meer aan ´t gebeuren is, doordat een complete, vernieuwende, digitale industrie, die van cryptocurrencies en blockchain technologie, dreigt afgewezen worden. Door een stel kortzichtige Amerikaanse politici, meest senatoren van Democratische signatuur. Die in plaats van een disruptive technology te omarmen, die wegjagen. Naar het buitenland dan.

Je hebt ook Amerikaanse (ex-)politici die wel eens van idee veranderen. Zoals ene D. Trump. Toen The Donald nog president was, zag hij niks in crypto en blockchain. (Toegegeven: hij probeerde ze ook niet te verbieden, wat de Democraten vandaag wel doen). Nu iemand hem blijkbaar heeft ingefluisterd dat er ook geld mee te verdienen valt, wil-ie er toch wel aan. Doe mij dan maar een NFT of twee, commandeert Donald. En aldus geschiedt.   

De Washington Examiner omschrijft de digitale zet als volgt: ´Trump is now ripping off his supporters to line his pockets´.

Mijnwerker was altijd al een zeer zwaar beroep. In onze westerse contreien vind je ´r niet veel meer…hoewel in het VK de eerste nieuwe kolenmijn in 30 jaar weer geopend wordt. Sterk vervuilend voor het milieu maar noodzakelijk dan om de energiecrisis te proberen counteren? En hoe de Britse overheid dat rijmt met zogenaamde klimaatbeheersing, dat alles groen moet? Soit. Ome Joosts probleem niet want gelukkig ben ik geen politicus.

 

Het mijnen van crypto, meest bitcoin, is ook niet zonder moeilijkheden tijdens deze cryptowinter. Je kunt je bitcoins verkopen om de stijgende kosten te proberen dekken ja, maar tegen de huidige heel lage koers dan. De grootste cryptomijner ter wereld, Core Scientific in Texas, ook beursgenoteerd, verloor reeds $1,7 miljard dit jaar. Hij staat dan ook op het randje van bankroet. Dus da´s wel een dingetje! 

Gelukkig blijft lener B Riley er nog in geloven want steekt opnieuw $72 miljoen toe, om de moeilijkste tijd te overbruggen.

Ook in Japan ziet men blijkbaar een toekomst voor het cryptomijnen, want de grootste elektriciteitsmaatschappij – Tokyo Electric Power Company (TEPCO)  – start er net mee. Middels haar overtollige elektriciteit dan, dus nog een nobel, nuttig doel, toch?

Iedereen gelijk voor de wet. Bijna iedereen.

Iedereen is gelijk voor de wet…maar sommigen zijn net iétsje gelijker dan anderen. Verondersteld niet u, en ome Joost zeker niet!  Da´s in alle landen zo, en van alle tijden. Eens je ´t geschopt hebt tot een van de top dogs; de jongens (meest jongens) en meisjes aan de macht? Dan moet je ´t al héél bont maken om nog aan de kant geschoven te worden. Meestal blijft het bij op de vingers tikken, en als je partij helemaal niet meer weet wat met je aanvangen, dan word je weggepromoveerd.´Rep. Madison Cawthorn just violated a federal conflict-of-interest law, the STOCK Act, for the third time this year´.

 

Inbitcoinwetrust

Banken zijn al helemaal too big to fail, to fall. Veroorzakers van de Kredietcrisis van 2008, werden zij toch overal ´gered´. Precies dit is sindsdien blijven woekeren onderhuids, als gangreen. Overheden konden niet anders, kunnen niet zonder (?) Zelfs wanneer zij het echt té bont maken, met fraude dan, mogen zij hun misdrijven afkopen. Zoals deze Danske Bank in de VS.

En herinneren we ons dit nog, 2021: ´ABN AMRO betaalt 480 miljoen euro boete voor witwassen´ ?

Of recenter, …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)  

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending