(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!  

 

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,


 

U Leest Het Eerst

Ja dit wordt de nieuwe slogan van de CryptonieuwsbriefOnderdeel van het prachtige logo, dat we nog houden voor de Cryptonieuwsbrief ´nieuwe stijl´ vanaf 1 januari 2023.. En hierbij dus al een tipje van de digitale sluier opgelicht! (Opgelicht? Hm…)

Uw Cryptonieuwsbrief wil dan nog méér zijn, meer doen dan ´gewoon´ (nou ja) het crypto/blockchain nieuws brengen. Het belangrijkste, dat wat u als belegger in cryptocurrencies of sterk geïnteresseerde in de materie moet en wil weten. (Tip voor het leven op alle vlakken, eigen ervaring: doe altijd iéts meer dan van je verwacht wordt…)

De Cryptonieuwsbrief schrijven duurt gemiddeld 4 uur en dat is dan buiten de nonstop research en het monitoren van wat er beweegt, 7 dagen op 7. Het betekent in de eerste plaats ziften, voor ons, ome Joost and the gang. Want er gebeurt ontzettend veel in the digital space maar niet alles is even important. Ziften uit 30-35 items dagelijks, gespecialiseerde nieuwsbrengers, een internationale newsfeed ook die à la minute het hot news geeft. Vanuit alle kanten van de wereld. (Begin daar maar eens zelf aan elke dag!)

De Cryptonieuwsbrief bevat altijd ook veel eigen inbreng. (Dat komt dan uit eigen koker, jawel, en is misschien bewijs dat oude grijze hersencelletjes nog best hun euh…best doen). Middels duiding en interpretatie, heel vaak noodzakelijk, een kadering dan in het grote geheel, want ´het nieuws´ an sich tot je nemen volstaat meestal niet. Wat betekent het, wat zijn de implicaties, waartoe kan een zeker gegeven leiden. En ook: wat is tussen die veelheid, die ook soms tegengesteld, tegenstrijdig is van inhoud, nu wel en niet van belang? Want vroeger, decennia geleden, was er heel weinig nieuws. Vandaag is er tevéél, zodat het écht belangrijke dreigt te verdrinken!

U leest het eerst! 

Oké, nu nog bewijzen natuurlijk. 

Niet alleen leest u het éérst, elke dag van de week, werkweek, en ´s maandags recapitulerend wat er in het weekend eventueel nog gebeurde. Maar u leest ook méér. Omdat wij oog houden op the big picture, want bitcoin et al. leven niet op een eiland. De Cryptonieuwsbrief geeft dus ook duiding. Kadert wat er links en rechts, voor en achter, van Alaska tot Zimbabwe (nou ja: A tot Z) gebeurt op crypto/blockchain, in het grotere geheel.  

Denk aan veranderingen, aanpassingen in wetgeving internationaal. De grote aandacht die we besteden aan CBDC´s, de digitale munt van een overheid, die op komst is en enorme repercussies kan en zal hebben voor uw portemonnee. Die op termijn sowieso digitaal wordt…maar zal het er één zijn die u download of één van uzelf?! Zult u uw eigen financiën digitaal beheren of gaat u het aan de overheid overlaten? Met alle gevolgen vandien… 

Wat invloedrijke personaliteiten denken over de digitale wereld, verwachten van digitale munten en blockchain technologie. Degenen in the know, zij-die-het-kunnen-weten; door hun intelligentie, ervaringen, diepe betrokkenheid, kennis-en-kunnen. Sylvain Saurel is zo iemand. Didi Taihuttu zeker ook. Een Michael Saylor van MicroStrategy eveneens. Komen allemaal dus geregeld aan bod. Tegelijk zijn we niet te onbescheiden om tegen te spreken. Tegen de talloze nitwits in, al degenen die niet gehinderd worden door teveel kennis en ervaring (!) Maar die toch de pagina´s van bepaalde media blijven vervuilen met paniekzaaierij, doemberichten en eeuwige voorspellingen van onheil. Dat kunnen zelfs en zeker prominenten zijn als een professor Krugman of Peter Schiff. Omdat zij nogal eens de minder ervarenen in cryptobeleggen in verwarring brengen. Cannot happen will not happen! Niet met ome Joost aan het digitale stuur.

Het bovenstaande komt nu reeds allemaal aan bod, dat hopen we toch dat u vindt. Dat is toch onze betrachting altijd geweest, sinds het eerste nummer van de Cryptonieuwsbrief, in maart 2021. Al is-ie wel veel omvangrijker geworden vandaag tegenover toen. Niet alleen in aantal pagina´s maar substantieel, gegroeid wat de inhoud betreft, de belangrijkheid. Hopen we toch! We zijn allengs een groter gebied gaan verkennen, met u, de lezer, aan wie we ons bestaan te danken hebben. Dank u!

Ook al omdat crypto/blockchain gegroeid is. Wat het aantal toepassingen betreft, de reikwijdte, letterlijk en figuurlijk. Waardoor er momenteel zo´n 320+ miljoen mensen op aarde in digitale munten geëngageerd is. Een aantal dat alleen maar zal toenemen nog, ondanks de obligate markt crashes; tegenwerking van overheden her en der; pogingen van enggeestige, bange politici en bankiers om afbreuk te doen aan die groei. Hem te trachten stoppen, in te perken, klein en onbelangrijk maken.

Angstig zoals zij zijn van deze disruptive technology. Die de status quo en de verdienmodellen in vraag stelt, kan doen kantelen als ernstige concurrentie. Denk aan DeFidecentralised finance die alles kan en doet zoals de bankensector van oudsher, maar dan beter, sneller, goedkoper en veiliger. DeFi staat nog pas in de spreekwoordelijke kinderschoenen, maar zal met vallen en opstaan het traditionele bankieren wegduwen.  

Angstig? Dan viseren we in de eerste plaats de Verenigde Staten. Die helemaal niet zo Verenigd zijn. Het gevecht tussen Democraten (contra crypto) en Republikeinen (pro crypto). De VS, nog steeds de belangrijkste financiële markt ter wereld. Met een zeer grote invloed in andere werelddelen, vooral dan landen die de Amerikaanse dollar gebruiken. En landen wier munt gekoppeld is aan de USD. Vandaar dat de Cryptonieuwsbrief zo´n belang hecht aan wat er over de Grote Plas gebeurt. 

De Verenigde Staten bezitten de wereldreservemunt sinds 1944. Wel, zo u tegen dan nog ´bij ons´ bent, zult u als lezer van de Cryptonieuwsbrief nog meemaken dat het land, die munt, deze status verliest! U zult lang voor tijd weten en constateren dat… Neen de USD zal niet zomaar verdwijnen, maar het belang ervan zal stelselmatig afnemen. Dat is reeds lang aan de gang, doordat andere belangrijke economische landen zoals China en Rusland uit de USD aan het evolueren zijn. Immense voorraden goud hebben aangelegd de afgelopen jaren, en nog. Minder en minder dollars gebruiken in hun handel. China, Rusland en tientallen andere landen zijn ondertussen de BRICS+ aan het vormen, om eerder vroeg dan laat – slik – bijna de helft van de wereldbevolking te bestrijken!

 

Waarom is dit allemaal ook en vooral belangrijk, en dwalen we als Cryptonieuwsbrief hiermee niet af van ons onderwerp, doel, onze functie?

Helemaal niet! Wel integendeel. Want de Amerikaanse dollar is de tegenhanger van crypto, bitcoin et al., met BTC meestal de richtinggever van de cryptomarkt. Bedoelend: zoals de USD beweegt, beweegt BTC – maar dan in de tegengestelde richting! Dollar omhoog in koers = bitcoin naar beneden in koers. Dat maakten we bijvoorbeeld mee voor het grootste deel van afgelopen jaar, 2022. Die beweging is sinds enkele maanden aan het omkeren: de dollar is opnieuw zwakker (minder sterk) geworden. Vandaar ook dat bitcoin, BTC, ondanks de cryptowinter, ondanks – weer eens – tegenwerking van the usual suspects; ondanks de ondergang van de FTX beurs; ondanks veel FUD in de markt…minstens heel goed stand houdt!  

Ja bekijk dat maar als uiterst positief hoor! Bitcoin die de $17.000 grens met man, vrouw en macht verdedigt.

Dit alles en veel meer, zoals natuurlijk het dagdagelijkse reilen en zeilen binnen de digitale wereld, het belangrijkste crypto/blockchain nieuws, komt allemaal in de Brief. De Cryptonieuwsbrief. De Cryp-to-nieuws-brief!  

U leest het eerst? Jawel, vast het volgende dan. Wat u zelfs nergens anders leest in de nationale media, van Nederland en België, en in het Nederlands al helemaal niet. Wedden? Dit is mega-belangrijk nieuws voor de wereldwijde (crypto)wereld! En toch zult u het vandaag nergens anders lezen, vernemen: …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)   

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending