(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!  

 

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,


 

Kijk hoe SBF geboeid wordt afgevoerd…

´k Ken de jongeman niet persoonlijk, ben dan vast niet de enige, maar niémand wil een gevallen ster nog kennen. ´´SBF? Nooit van gehoord´´, u euh…kent dat wel. Maar toch: het doét me wat, echt. Al kan dat ook aan een van de talloze kwalen van ome Joost liggen – hypersensitiviteit, overgevoeligheid, een teveel aan empathie. En dat ik géén klant bij FTX was…

Het is ook nog eens een bijzonder enge gevangenis waar-ie al zeker tot 8 februari 2023 moet verblijven. Tussen het ongedierte, letterlijk, jakkes!

Ander onderwerp. Kijk ´m kijk ´m! 

´SEC Chair: We Are ‘Ready to Take Action’ Against Other Crypto Companies Violating U.S. Securities Laws´

Z´n hele Commission (Sjoemel ECorruptie) heeft boter op ´t hoofd, weet u dat? Door de fuck-ups van de vorige SEC-voorzitter en minstens één Directeur niet alleen toe te dekken. Maar zelfs te extrapoleren. Gary doet gewoon verder! Ja je merkt ´t haast niet maar als je héél nauw kijkt zie je ook een lichtgele glans? Da´s boter.

Ach, laat ´m rustig verder ´werken´NOT! Deze Gary-de-Grijper die als een zelfbenoemde politieman iedereen op de weg naar willekeur kan beboeten en dat ook doet. Want er staan géén wegmarkeringen, géén verkeersborden met de maximale snelheid, er is géén wegcode… In de context dan: niemand op de Amerikaanse blockchain weet waar-ie aan toe is, kent de regels, want er zijn er geen! Oeps! Vergeten.  

 

Oh oh! Gary-man, wat horen we nu? ´This has been going on for years´?

Dat is toch wat de nieuwe CEO van FTX verklaart. Nauwelijks risk management binnen FTX; SBF die zonder opgaaf van reden leningen (!) kreeg van FTX; zelfs geen onderscheid maken tussen wat van hem is en wat aan klanten behoorde…tjonge jonge. Gedurende jaren dus, en dat terwijl de SEC, én de CFTC én tig Commissions hier eigenlijk, tja, Gary, toezicht op moesten houden?! Ik dénk dat niet alleen SBF maar ook G.G. een woordje of twee uitleg zal dienen geven, tegenover het House Committee on Financial Services… 

Kijk, daar heb je ´t al: ´Rep. Pete Sessions, R-Texas, told Newsmax on Wednesday that congressional Republicans will examine the role of the Securities and Exchange Commission in the collapse of cryptocurrency exchange FTX´. Hear hear!

Openbaar aanklager Williams noemt de ondergang van FTX ´one of history’s biggest frauds´ en daar zullen vast koppen voor rollen (hopelijk niet letterlijk). Ondertussen is ook de maximumstraf bekend als alle 8 aanklachten tegen Sammy bewezen kunnen worden: (slik) 115 jaar. Ja in de VS lachen ze niet met financiële overtredingen…  

Controleren, toezicht houden is dus blijkbaar niet Gary G.´s sterkste punt. Beboeten, straffen wel. Zijn SEC ´advises´ nu alle bedrijven in de VS om hun crypto bezit bekend te maken.

…en wat volgt er na, rijmt er op ´advises´? ´Obliges´yep! Adviseren wordt dan verplichtensure, like ham on rye! Dus na de War on Drugs (die al verloren was voor-ie begon) is het de War on Crypto geworden. Als Democraat wordt Gary in ieder geval bijgestaan door senator Elizabeth Warren en zes collega´s van dezelfde partij, zelfde opinie, ons kent ons. Crypto is bad, crypto is dangerous! (Misschien op de verpakking doen zetten hihihi!)

Beide grote politieke partijen introduceren nu wetsvoorstellen, die echter volledig tegengesteld zijn. Want de Republikeinen zien het helemaal anders. De titels reveleren de inhoud al:

Democraten gaan voor een zeer strenge en ver euh…gaande  “Digital Asset Anti Money Laundering Act of 2022”. 

Die alles en iedereen in de cryptosector wil viseren: de beurzen, de mijners, de pinautomaten, de beleggers uiteraard (?) en zelfs de hardware wallets zoals een Ledger. De zogenaamd self-custody wallets, ´t zelfbeheer! Geen privacy meer en strikte controle op álle geld/muntbewegingen. Plus verplichte rapportering door die beurzen van alles-en-nog-wat; wat tijd, geld en moeite gaat kosten. Sjonge jonge. 

Terwijl de Republikeinen staan achter een zogenaamde “Blockchain Regulatory Certainty Act”. Proeft u ´t verschil?

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)  

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.