Er is zo veel om over na te denken wanneer je voor het eerst begint met handelen in crypto, dit omvat het kiezen van jouw eerste handelsplatform. Met crypto trading zijn er een veelheid van beurzen, waarvan sommige riskant zijn en zich bezighouden met niet-transparante praktijken. Vandaag kijken we uitgebreid naar de FTX markplaats en hoe jij direct kunt starten op FTX.

Maak je geen zorgen, wij zijn hier om je te helpen begeleiden! Laten we eens kijken naar een robuuste beurs met een solide reputatie, FTX. Hier is een korte geschiedenis van de FTX beurs.

FTX exchange

Wat is FTX?

FTX is een marge handel platform dat cryptocurrency derivaten aanbiedt, zoals leveraged tokens, volatiliteitsproducten en opties. FTX werd in mei 2019 opgericht door Sam Bankman-Fried, die ook de mede-oprichter is van Alameda Research, een bedrijf dat gespecialiseerd is in onder meer handel, algoritmen en market-making. In 2019 verwierf Binance aandelen in het bedrijf en is nu een FTX-partner.

Een van FTX’s grote sterktes is zijn team, dat een hybride achtergrond heeft in handel en technologie. Hun CEO was een Wall Street-handelaar, terwijl hun CTO en hoofd techniek respectievelijk van Google en Facebook afkomstig zijn.

Hun missie was om een handelsplatform te creëren dat gemaakt is door handelaren voor handelaren en er tegelijkertijd voor te zorgen dat het robuust genoeg is om nuttig te zijn voor professionals, maar ook eenvoudig genoeg om geen barrières op te werpen voor nieuwkomers.

Wat zijn enkele FTX functies?

FTX’s functies zijn breed, maar we willen graag dat je eerst aandacht besteedt aan de indexen. In plaats van tijd te besteden aan het doen van  jouw due diligence op elk project, kunt je een index kopen die hen rechtstreeks vertegenwoordigt en zo het risico verminderd dat is verbonden aan een bepaald project. Zo is er bijvoorbeeld een altcoin index voor kleinere alts of een index voor DeFi-projecten.

Naast indexen heeft FTX ook een aantal andere interessante functies, zoals de mogelijkheid om opties te verhandelen. Het is niet het enige platform dat dit toelaat, maar in tegenstelling tot Binance dat slechts een enkele uitoefenprijs aanbiedt voor optiehandel, is FTX professioneler en gebruikt het “Request Option Quotes” (ROQ) model. Dit maakt een oneindig aantal uitoefenprijzen en looptijden mogelijk.

Zoals elk zichzelf respecterend platform, heeft FTX ook een portaal dat OTC handel mogelijk maakt, maar dit vereist verdere verificatie en KYC.

Een andere interessante functie, hoewel op dit moment gedeeltelijk beschikbaar, is de Quant Zone. Dit stelt handelaren met de meeste ervaring in staat om geautomatiseerde strategieën te creëren voor het handelen op de markten. In de toekomst zal het mogelijk zijn voor degenen die strategieën creëren om ze beschikbaar te maken voor andere FTX-gebruikers, wat heel spannend is!

Hoe start je op FTX?

Nu zou je moeten begrijpen wat het FTX platform is en wat je ermee kunt doen. De meeste van deze functies zijn voor ervaren traders, dus daar komen we later op terug.

Vandaag zullen we ons richten op de basis van het gebruik van dit platform:

Hoe open je een rekening, hoe stort je geld op de rekening, hoe handel je zodra jouw rekening is gefinancierd, de verschillende soorten orders en de kosten die van toepassing zijn, en tot slot een opmerking over Margin Trading.

FTX platform

Hoe open je een rekening op FTX?

Ga naar de FTX registratiepagina, kies het e-mailadres dat je zult gebruiken om jouw rekening aan te maken en een wachtwoord, valideer de captcha, accepteer de FTX gebruiksvoorwaarden, en  jouw rekening is nu aangemaakt. Je hebt nu een niveau 0 FTX-rekening, waarmee je tot $1000 kunt opnemen.

FTX heeft drie verschillende niveaus van KYC-vereisten, van nul tot drie. Om jouw opnamelimiet te verhogen, is de eerste stap het invullen van het eerste niveau van KYC, dat bestaat uit een verblijfsformulier, evenals jouw persoonlijke gegevens zoals voornaam, achternaam en geboortedatum. Deze stap zal je toestaan om tot $2.000 per dag op te nemen en $9.000 per dag als er een hoger handels- dan overdrachtsvolume is, wat genoeg is voor de meesten beleggers.

Handelsvolume wordt gedefinieerd als jouw 30-daags handelsvolume – weergegeven op jouw profielpagina. Overboekingsvolume wordt gedefinieerd als de USD-waarde van alle stortingen en opnames, niet tussen subrekeningen.

Alvorens verder te gaan met de financieringsstap, is de laatste stap hier om de veiligheid van  jouw rekening te verhogen door de 2FA te activeren, met behulp van de Google Authenticator.

Hoe geld toevoegen aan de FTX-rekening

Het toevoegen van een 2FA is een noodzakelijke stap om geld op  jouw effectenrekening te storten. Om dit te doen, klikt je op jouw e-mailadres in de rechterbovenhoek van het scherm, en vervolgens op instellingen. je zult dan in staat zijn om  jouw 2FA te activeren.

Zodra deze stap is voltooid, is het nu tijd om  jouw fondsen te storten. Om dit te doen, heeft je verschillende mogelijkheden, afhankelijk van  jouw bestaande crypto wallet en  jouw KYC niveau.

Je kunt een storting doen met jouw favoriete valuta uit een ruime keuze aan crypto’s van BTC tot TRX via ETH en FTT. Dit vereist een KYC-niveau van 1. Hetzelfde geldt voor stabiele hoekstortingen zoals PAX, USDT, TUSD, USDC, BUSD, of HUSD. Deze valuta’s kunnen dan direct op het platform worden omgezet in USD.

Het is ook mogelijk om direct USD te storten vanaf  jouw bankrekening, maar hiervoor moet je wel voldoen aan KYC niveau 3.

Hoe te handelen op FTX

De rekening is nu gevuld en nu is het tijd om te gaan handelen. Afhankelijk van wat je wenst te verhandelen, doorloop je verschillende interfaces, zoals de optie interface of het OTC-portaal.

Je bevindt je nu op een interface met een “trading view” widget waarmee je de grafiek kunt bekijken. Je beschikt ook over een orderboek met de laatst uitgevoerde transacties en de handelsinterface zelf, die een tabblad Kopen of Verkopen heeft.

Het is dit laatste dat we zullen gebruiken om BTC te kopen met onze vers omgezette USD.

Wat zijn de verschillende soorten orders op FTX?

Je bent nu klaar om BTC te kopen of  jouw fondsen te gebruiken om het ETH-PERP contract te kopen, wat een future contract is.

Het FTX platform voorziet je van verschillende soorten orders, de belangrijkste zijn limietaankoop of marktaankoop, wat betekent dit?

  • Een marktkoop is een aankoop tegen de marktprijs, het is de makkelijkste manier om een positie te openen omdat het gebruik maakt van de beschikbare hoeveelheid in het orderboek tegen de beste prijs. Als je direct een positie op BTC wilt openen, zult je een marktorder gebruiken.
  • Een limiet aankoop is anders in die zin dat het je vraagt om te specificeren tegen welke prijs je wilt kopen of verkopen. Als je BTC wilt kopen, maar alleen als het daalt tot 10500, dan gebruikt je een limiet kooporder op 10500.

Er zijn verschillende soorten markt- en limietorders, namelijk stop- en take-profit en trailings-stops. Het gebruik van een markt order zal je altijd de uitvoering van jouw Stop/TP garanderen en is daarom veiliger.

Deze veiligheid komt met een tegenprestatie want de kosten zullen hoger zijn in het geval van een marktorder. Je betaalt immers de taker fee terwijl een limietorder de maker fee zal betalen.

Margin Handel waarschuwing

Nu je een globaal beeld heeft van wat het FTX handelsplatform inhoudt, moeten we je waarschuwen voor één ding, margin trading en leverage.

Eenvoudig gezegd betekent margin handel dat je een positie kunt openen die groter is dan jouw kapitaal. Laten we zeggen dat je $10.000 aan kapitaal hebt en je besluit een positie van $20.000 te openen, dan zou men zeggen dat je een hefboom van 2 gebruikt.

Op FTX kunt je een hefboom gebruiken van meer dan 100, maar we raden je aan geen hefboom te gebruiken als je een beginner bent. We raden je aan meer te leren over hefboomeffecten voordat je ze gebruikt. Zelfs als je klaar bent om een hefboom te gebruiken, doe het dan langzaam aan en gebruik slechts een klein bedrag wanneer je begint.

Margin trading en leverage zijn hulpmiddelen die met uiterste voorzichtigheid moeten worden gebruikt om het aantal posities dat je tegelijkertijd kunt openen te verhogen terwijl het risiconiveau constant blijft.
Het gebruik ervan om een positie in te nemen die 100 keer groter is dan jouw kapitaal is absoluut niet de juiste manier om het te gebruiken. Onthoud dat er geen shortcuts zijn in trading, dus vermijd snel rijk worden!

Conclusie

FTX is een handelsplatform gecreëerd door Alameda Research dat actief is in de cryptomarkt. FTX biedt derivaten, opties en indices aan, evenals spothandel.
Zoals met alle platforms, biedt FTX verschillende soorten orders, zoals limiet- en marktorders, met een verschillende kostenstructuur afhankelijk van of je de ene of de andere gebruikt.
FTX is ontworpen om robuust genoeg te zijn voor professionals en toegankelijk genoeg voor nieuwkomers, wat meer dan geslaagd is als je ziet hoe eenvoudig het is om een rekening te openen en jouw eerste transactie te doen.

Dus, klaar om het eens te proberen? Start direct hier op de FTX beurs.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
pexels-rdne-8370746
Trending