(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)   

Wat we u vandaag brengen is écht moeilijk om te verteren, dus hopelijk leest u dit niet op een lege maag. Want het is behoorlijk slecht nieuws. Voor Europeanen (zoals u en ik), en voor de bitcoin bezitters onder Europeanen (zoals u en ik?) Ja je kunt eventueel twéé keer getroffen worden: een harde linkse, of eerder: rechtse (!), en een uppercut er bovenop! Er zijn ´r voor minder knock out gegaan. De Cryptonieuwsbrief als brenger van maar liefst twee nare boodschappen, aan het begin van een nieuwe (werk)week, excuses, maar don´t shoot the pianist! 

1. Eerst maar eens wat elke bitcoin bezitter in de EU aangaat. Herinner u dat bij de nieuwe Europese wetgeving eerder deze maand, het maar een haartje scheelde of PoW, proof of work, mijnen middels computers die elektriciteit verbruiken, werd gebannen vanaf 1 januari 2025. Of the powers that be (IMF veelal in deze) slaan volledig door in hun ´alles moet groen´ politiek. Of deze wordt aangegrepen als handig excuus om bitcoin wegens ´overbodig´ elektriciteitsverbruik te verbieden. De betreffende passage werd op het laatste moment geschrapt. Echter: achter gesloten deuren, of achter de spreekwoordelijke schermen, is deze excessieve drang tot verbieden blijven smeulen! En terug opgerakeld:

´Behind closed doors, EU officials talk about banning Bitcoin: Netzpolitik citing documents obtained via FOI requests

[Redacted]: “If Ethereum is able to shift (to POS), we could legitimately request the same from BTC” ´ 

Twitter.com

Want als ETH wel de shift maakt, zij het uitgesteld tot komende zomer in principe, van PoW naar het veel minder energie verbruikende PoS, proof of stake… Waarom BTC dan niet? Zo wordt binnenskamers verder overwogen in een nieuwe poging om BTC te bannen!

Dat zou het hele, oorspronkelijke bitcoin protocol op de helling zetten, zoals de illustere onbekende Satoshi Nakamoto bedoelde anno 2008. En het is nog maar zeer de vraag of dit technisch, praktisch wel doenbaar is. Zo komt het bannen van bitcoin terug op tafel, vast, en het bovenstaande is daarvan het bewijs. Bitcoin bezitters in Europa: beware! Een gewaarschuwd Belg, Nederlander,…, is er twee waard. In de VS, in de staat New York, kunnen trouwens ook de eerste grote problemen voor bitcoin mijnen opdoen, volgens dit artikel, waar een stemming op til is om dit al dan niet te bannen…!

2. Maar je hoeft zelfs geen bitcoin te bezitten in Europa, maar gewoon één van de 447 miljoen inwoners van de EU te zijn, van de 27 lidstaten, om je zorgen te maken over iets heel anders. Want alvast in één prominente lidstaat wordt iets zeer, zeer beangstigends op poten gezet. Nu nog maar een pilotproefproject in de herfst van dit jaar in Italië. Straks…wie weet? Als het aanslaat, of the powers that be (Europees bestuur) láten het aanslaan? 

Het Sociaal Krediet Systeem is in China ook, een paar jaar geleden, met ´een pilot´ begonnen. Vandaag geldt het voor alle 1,4 miljard Chinezen. Het Vlaamsche dialect spreekwoord ´Met alle Chinezen maar niet met den dezen´ gaat dus al lang niet meer op. We kunnen dit straks al beter aanpassen tot ´Met alle Chinezen en OOK met den dezen´. Bedoelend: vandaag in China, morgen in de Europese Unie.

Want het begint altijd klein; en je weet wel waar het begint maar niet waar het eindigt! Denk aan de Oeigoeren in China, met 11 miljoen en de Chinese Big Brother houdt ze állemaal, 24/7 in ´t oog. Op alle denkbare en ondenkbare manieren (minstens 1 miljoen zitten al in concentratiekampen wegens…tja, waarom? Ze deden iéts verkeerd maar wat precies weet niemand; het is een vreselijke, stille genocide, BTW). Maar dit is Europa, lees en huiver:

´Het eerste sociale kredietsysteem is een feit. Het Italiaanse Bologna trapt deze deze herfst met een pilot. Via de ‘Smart Citizen Wallet’ kunnen gebruikers punten scoren en inwisselen. Wat vinden we hier van?´ 

…(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)   

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending