(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)  

Gelukkig mogen we na de zware dobber van gisteren (alsnog mogelijke ban van BTC in de EU en eerste Sociaal Kredietsysteem in Italië) weer positief nieuws brengen. Doen wij liever ook, kun je wel denken. En het is dan nog niet van het minste! Inderdaad, een twééde land dat bitcoin als het geld benoemt dat het is – de Centraal Afrikaanse Republiek! Legal tender, wettelijk betaalmiddel, geld, is de exacte term: ´The Central African Republic has voted to make bitcoin legal tender. This makes it the first country in Africa to do so and the second globally, behind El Salvador´. 

We denken misschien nog teveel over Afrika als het donkere, arme continent. Maar big things zijn daar happening op digitaal gebied hoor. In de Centraal Afrikaanse Republiek hébben ze zo een minister voor Digitale Economie! Gourna ZackoWith crypto-currency, there is no more control of the Central Bank. You have your money, you send to an investor for a business, you receive it in any currency, you can dispose with it in Dollar, Euro, CFA, or Naira”. Hier wordt de digitale economie tenminste voor de burgers gebruikt, in plaats van in Nigeria, waar de overheid een CBDC wil pushen, die zoals verondersteld gekend tégen alle burgers gebruikt kan worden. Hoeft niet, maar kan en dus zal!

Je ziet het in de VS nog niet meteen gebeuren, een ministerie voor de Digitale Economie. Met een SEC, Securities and Exchange Commission die almaar tegenwerkt, als een boeman en dan nog één met vuile handen. Met de achterstand die het land centraal heeft opgelopen internationaal. Vanaf de basis, de staten zelf, gebeurt er wel al heel wat. Zoals in ColoradoCaliforniëMiami,… De staat New York kan echter nog flink tegenwerken indien het wetsvoorstel om bitcoin mijnen te verbieden voor twee jaar, doorgang vindt.

Voor wie niet direct de C.A.R. kan situeren op de kaart: Het land ligt euh…centraal. In Afrika.

 …en na een dip tot $38.450 in de afgelopen 24 uur ging bitcoin gezwind weer boven de $40.000


Acceptatie van crypto/blockchain? Het kan zo… (wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)  

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
TIKTOK
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.