(ABM-Crypto) Het Europees parlement dreigt vandaag cryptomunten als bitcoin en ethereum te verbieden. Daar waarschuwt Pierre Person, een Frans parlementslid voor, in aanloop naar de stemming maandag.

Het gaat om het MiCA voorstel, Markets in Crypto Assets, waar het Europees parlement vandaag over zal stemmen. “MiCa verbiedt de uitgifte of het ter omruiling aanbieden van crypto-activa die steunen op Proof-of-Work protocollen. Dit leidt tot een dodelijke regelgeving die bitcoin en ether uitsluit uit Europa”, waarschuwt het parlementslid.

Volgens de nog aan te nemen nieuwe regels zou het uitgegeven en verhandelde cryptogeld in de EU worden onderworpen aan minimale duurzaamheidsnormen en er dient een gefaseerd uitrolplan opgezet te worden om de naleving van die vereisten te garanderen.

Ook waarschuwt het parlementslid dat de verordening grote gevolgen kan hebben voor NFT’s. “MiCa verwijst ook naar NFT’s. Alleen NFT’s die niet op een beurs genoteerd zijn, worden geacht buiten de werkingssfeer van crypto-activa te vallen. Een NFT-representatie van een zwaard in een videospelletje zal dus door een marktautoriteit op dezelfde manier worden geregeld als een activa”, aldus het parlementslid.

Person vreest dat de nieuwe richtlijnen wel eens goedgekeurd kunnen worden vandaag. “De leden van het Europees Parlement hebben zich hard opgesteld tegenover crypto-activa, omdat zij denken de burgers te beschermen. Als deze tekst in zijn huidige vorm wordt aangenomen, zullen wij de prijs betalen in termen van ons concurrentievermogen en de belangen van de Europese burgers”, waarschuwt het parlementslid.

Een bitcoin kost momenteel 39.000 dollar. 

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending