(ABM-Crypto) Het Europees Parlement stemt maandag over nieuwe regelgeving omtrent cryptocurrencies. Het voorstel, wat ook wel de MiCA, ofwel Markets in Crypto Assets, wordt genoemd, bevat enkele ingrijpende voorstellen.

Volgens het nieuwe regelgevend kader moet al het uitgegeven en verhandelde cryptogeld in de EU worden onderworpen aan minimale duurzaamheidsnormen en er dient een gefaseerd uitrolplan opgezet te worden om de naleving van die vereisten te garanderen.

De laatste versie van het wetsvoorstel bevat een richtlijn waarbij cryptovaluta effectief verboden kan worden. Dit heeft betrekking op cryptovaluta’s die gebruik maken van Proof-of-Work mining, zoals bitcoin en ethereum.

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderwerp voor politici. En dat bekent volgens Maurice Mureau van Hodl. dat de cryptosector ook in actie moet komen. Er vinden al veel ontwikkelingen plaats met betrekking tot duurzaamheid, en de opgestelde regelgeving kan de potentiële groei van cryptovaluta beschadigen, denkt Mureau. “Europa is momenteel één van de grootste cryptovaluta hubs, waar de industrie ongekende groei meemaakt en nieuwe mogelijkheden creëert. Hierdoor komt de opgestelde regelgeving voor veel belanghebbende over als een gehaast en ondoordacht plan”, zegt Mureau tegen ABM Crypto. 

De laatste tijd wordt het gebruik van hernieuwbare energie bij bitcoin sterk gestimuleerd. Toch is de industrie nog steeds afhankelijk van traditionele energiebronnen, waardoor cryptovaluta kwetsbaar worden onder het nieuwe voorstel.

“De cryptogemeenschap reageerde snel op het nieuws. Sommigen roepen inmiddels op tot actie en vragen contact op te nemen met parlementsleden om zich tegen de maatregel te verzetten”, aldus Mureau.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.