(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,
Wed, 07/13/2022 – 06:24

´Magistrate Judge Sarah Netburn has rejected the U.S. Securities and Exchange Commission’s attorney-client privilege claims in a blow to the regulatory agency. “The documents must be produced,” she concluded´. 

De beruchte Hinman speech documenten, mails, ontwerpen MOETEN getoond worden aan het Ripple team! Dixit rechter Netburn. Het zoveelste excuus, voorwendsel van de SEC dat zij ´onder de bescherming advocaat-cliënt´ vallen, is hiermee afgewezen en dit betekent een grote WIN voor Ripple! Dit is de derde keer reeds hoor, dat zij dit oordeelt, omdat de SEC steeds van versie veranderde. In haar argumentatie en schriftelijke beslissing gebruikt rechter Netburn zelfs het woord ´hypocrisy´, doelend op het draaien en keren van de SEC om toch maar het gelijk te halen! Zeer benieuwd of het ´derde keer goede keer´ is; of ze inderdaad de beschadigende info bevatten voor de zaak van de SEC, zoals de Ripple advocaten vermoeden. En of de koers van XRP hier al (fors?) op reageert vandaag.  

In oktober komt de G20 – belangrijkste industrielanden van de wereld – met wetgeving rond crypto. En die belooft ´robuust´ te zijn (!) De ECB sluit een ban op PoW niet uit, noemt dit zelfs ´waarschijnlijk´. Proof-of-Work is zoals bitcoin en voorlopig nog ethereum gemijnd worden, en dat is door het relatief hoge elektriciteitsverbruik niet klimaatvriendelijk, dixit de centrale bank. Frankrijk kan al zo snel als in 2023 met een CBDC komen, een eigen digitale versie van de euro, deelt het land mee. Het zal wel weer een lappendeken worden in dit geval, denkt ome Joost. Zoals voor de meeste issues, onderwerpen in Europa – waar nog altijd zeer weinig uniformiteit van maatregelen, voorschriften en wetten heerst.

Sri Lanka, de eilandstaat die zich situeert onderaan India op de wereldkaart, is bankroet. Véél – zowat alles wat je maar bedenken kan – liep er fout voor het land, dat nu zelfs een tekort heeft aan brandstof en voedsel. We gaan hier niet dieper op in, en we wéten ook niet of crypto hier nog kan of kon helpen. Mijn naam is Joost en niet El Salvador (´De Redder´). Het hele eiland staat in rep en roer, de burgers hebben het presidentieel paleis bestormd; de inflatie is opgelopen tot – slik – 54 procent. De president is zelfs naar het buitenland gevlucht… Maar toch vindt de centrale bank de tijd om nogmaals voor cryptomunten te waarschuwen. Tja, first things first natuurlijk (?!) 

De centrale bank van Indonesië ziet dit wel compleet anders. Crypto´s zijn er bijzonder populair en waarschijnlijk wil de politiek de burgers niet voor het hoofd stoten. Het is tenslotte kiesvee, nietwaar. ´Doni Primanto Joewono – Governor of the Bank of Indonesia – argued that cryptocurrencies could provide financial inclusion and benefit the global monetary network´. 


We reizen om te leren – wordt dat niet zo gezegd? FF kijken wat we zoals kunnen leren van volgend rondje landen aandoen:

Meer dan de helft van de volwassen Nigerianen is crypto bezitter/trader! Dat is het hoogste aantal ter wereld. Een representatieve rondvraag…

… (wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)     

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending