Bitcoin kopen

Een groot deel van de mensen die nog niet in crypto is gestapt, is bang dat het geïnvesteerde geld niet veilig is. Hoewel cryptowallets juist heel goed beveiligd kunnen worden, komt die angst wel ergens vandaan. De Amerikaanse ingenieur Joe Grand hackte een tijd geleden een cryptowallet met een waarde van 2 miljoen dollar. 

Maar: dit is echt niet zomaar gebeurd. Wanneer je fraudeurs kunt herkennen en je private key niet verliest, is er niet veel aan de hand. Koppie erbij houden dus. In dit artikel lees je meer over veilig Bitcoin (ver)kopen via je smartphone.

1. Kies je voor eigen wallet of een platform?

Wanneer je mee wilt profiteren van de stijgende Bitcoin koers moet je een keuze maken tussen het beheren van een eigen wallet waarin je je cryptomunten bewaart of het gemak van een exchange of platform die jouw cryptomunten beheert. Veel mensen vinden het prettig om een eigen cryptowallet te hebben. Je moet hierbij wel weten dat jij degene bent die verantwoordelijk is voor de wallet en dat jij dus over de ‘sleutel’ tot de kluis beschikt; de zogeheten private key. 

Wanneer je dat te veel verantwoordelijkheid vindt, is het een idee om je cryptocurrency bij een exchange te laten staan. Meestal zijn dit soort platformen heel gebruikersvriendelijk en daarmee ideaal voor mensen die net zijn begonnen met beleggen in crypto. Hierbij moet je juist weten dat je niet zelf de cryptomunten in je bezit hebt en dat je dus altijd afhankelijk bent van het platform waar je zit, ook in het geval van een hack. Lees je daarom goed in in welke optie voor jou het veiligst is.

2. Tweestapsverificatie moet altijd aan staan

Net als bij andere plekken waar je een account hebt, is het in het geval van een exchange aan te raden om altijd tweestapsverificatie in te hebben geschakeld. Daarmee heb je naast je wachtwoord nog een andere vorm van verificatie nodig om in te kunnen loggen in je wallet. Daardoor wordt het lastiger om in je account in te breken. In het geval van tweestapsverificatie kun je kiezen voor een verificatie-sms via je smartphone of via een zogeheten 2FA-app zoals Google Authenticator.

Het gebruik van dit soort apps is zolang je dezelfde telefoon gebruikt meer dan veilig te noemen. Schaf je een nieuwe smartphone aan? Dan moet je weten dat je account in bijvoorbeeld Google Authenticator zelf over moet zetten naar het nieuwe toestel. Dat is niet moeilijk, maar wel iets wat je moet doen. Doe je dat niet en zet je je oude toestel terug naar fabrieksinstellingen dan krijg je geen toegang meer tot de app voor je crypto.

3. Kies voor een sterk en moeilijk wachtwoord

Het is ideaal dat je via je smartphone op een snelle en eenvoudige manier Bitcoin kunt kopen en het laatste Bitcoin nieuws kunt volgen. Om ervoor te zorgen dat jij de enige bent die dat kan doen op jouw account of in jouw wallet is het belangrijk om een sterk en moeilijk te raden wachtwoord in te stellen. Kies altijd voor een uniek wachtwoord dat bestaat uit een combinatie van kleine en grote letters, cijfers en bijzondere tekens. Dat geldt voor zowel een exchange als voor een private key bij een wallet.

Zorg ervoor dat het wachtwoord niet voor andere zaken gebruikt wordt, zoals je e-mail of een social media account. Mocht het wachtwoord daar ooit gehackt worden of vrijkomen bij een lek dan ben je maar wat blij dat je voor je cryptowallet of exchange een ander uniek wachtwoord hebt. Gebruik een beveiligde wachtwoordmanager om al deze moeilijke wachtwoorden in op te slaan en beveilig die manager eveneens met een sterk wachtwoord en tweestapsverificatie.

4. Eigen wallet? Ga voor een hardware wallet

Besluit je om voor een eigen cryptowallet te gaan? Schaf dan een zogeheten hardware wallet aan; een fysiek apparaatje waarmee je toegang krijgt tot je wallet. Met dit apparaatje kun je op een veilige manier Bitcoins kopen en verkopen, ook via je smartphone. Het grote voordeel van een hardware wallet is dat je niet afhankelijk bent van de beveiliging van een exchange, maar dat je deze veiligheid helemaal zelf in handen hebt.

Zolang jij ervoor zorgt dat je je private key verborgen houdt, kunnen kwaadwillenden niet inbreken in je wallet. Dat klinkt als de perfecte beveiliging van jouw cryptomunten! Omdat de hardware wallet in directe verbinding staat met de blockchain kun je direct op een veilige manier Bitcoin (ver)kopen. Veel beleggers vinden het gebruik van een hardware wallet fijner en veiliger dan cryptomunten bij een exchange laten staan.

 

Deel dit artikel met je vrienden...

Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 20 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.