(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

In de afgelopen dagen sinds vrijdag 15 april 2022 schommelde de bitcoin koers nog steeds tussen $40.700 en $39.800. Om rond 05:00 vanochtend dan toch de weg van de minste weerstand te kiezen en zelfs ff onder de $39.000 te duiken. Op moment van schrijven staat BTC aan $39.099. Tijdens weekends en zeker op feestdagen zijn de professionals afwezig en is het aan de particuliere beleggers om de boel draaiend te houden. En daaronder is het enthousiasme toch ver te zoeken de laatste tijd. Of misschien hadden velen het te druk met naar paaseieren zoeken… (?)

Verschillende andere feiten en gebeurtenissen spelen mee om het sentiment te beïnvloeden, we noemen ze hier op, de pluspunten en minpunten.

Er bevinden zich even weinig bitcoins op beurzen als in 2018, wat een absoluut record is. Positief in se want des te minder staan er klaar om eventueel meteen verkocht te worden. Een plus dus.

In de VS is het tax selling seizoen tenminste over, da´s toch al wat. In dat land moeten tegen 18 april, en in sommige staten 19 april, alle belastingaangiftes binnen. Je betaalt er belasting op kapitaalwinsten en dan is het voordeliger om vlak voor die aangifte je aandelen of cryptomunten te verkopen. Die ze dan vaak terugkopen na deze datum. Dus die zekere druk op de koersen is toch al zowat achter de rug. Nog een plus

In India ondervinden nu al 5 cryptobeurzen problemen met banken en andere betaling-afhandeling systemen. Vorige week berichtten we al over Coinbase (grootste Amerikaanse cryptomakelaar) dat na drie dagen al de handel moest stoppen, en nu zijn daar minstens 4 andere bij gekomen. Het resultaat is dat klanten aldaar hun cryptorekening niet kunnen spijzen via hun bank of betaalapp. De reden is de zeer ambigue houding tegenover cryptocurrencies vanwege de Indische overheid. Dan is het legaal, dan weer illegaal, en soms is het gewoon van ´jullie bekijken het maar´. 

We schreven al dat je niks bent met ´eeuwige twijfelaars´; dat is toch zo? Een deel van de banken en andere financiële instellingen weet ´t nu ook niet meer zo precies en blokkeert voor alle zekerheid (?!) dit soort betalingen. Werk maar´ns in zo´n omgeving…NOT! De nieuwe 30 procent belasting op cryptowinsten, en dan nog eens 1 procent op alle digitale geldbewegingen – die helpen natuurlijk ook niet om Indische cryptobeleggers enthousiast te houden… 

Je kunt overal en altijd P2P, peer to peer beleggen, van verkoper naar koper, zonder tussenpersoon, maar da´s vooralsnog een heel kleine markt in India. We merken hieraan weer dat crypto weinig levensvatbaar is zonder duidelijke wettelijke regelgeving (ene Satoshi Nakamoto draait zich vast om in het graf…of in de strandstoel op een of ander exotisch eiland!) Een minpunt, dit soort onzekerheid.

Het volgende feit is een dikke plus, maar potentieel ook een flinke min. We leggen uit. Rusland legt de laatste hand aan het officieel goedkeuren van cryptocurrencies. Ook het mijnen van bitcoin (11 procent) wordt niks in de weg gelegd, wel integendeel. Ook niet door particulieren. Het land liet zelfs haar grootste bank, Sberbank, toe om digitale munten te verhandelen.

Positief allemaal zou je zeggen, want weer een stempel van goedkeuring en adoptie voor de cryptosector. Echter: …(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending