(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

All is quiet on the western frontNOT! Wat de bitcoin koers betreft wel hoor; want die kabbelt, kwakkelt nog steeds rond de $40.000-$41.000. Toch werd er opnieuw voor 2 miljard dollar aan bitcoin van beurzen afgehaald. Naar private wallets dus niet meer direct beschikbaar voor verkoop. Het moet dan toch zijn dat deze, afgerond, $40.000 een soort van vloer is, solidere bodem waaronder de koers niet meer kan duiken? Geen financieel advies, dat spreekt, gewoon een eigen gedachtengangetje.

Maar voorlopig toch nog: geen echte duidelijke richting kunnen kiezen. Geeft ook niet, we hebben tijd, toch? Nou ja, we kregen wel een mail van een 81 jarige (!) cryptobelegger die schrijft dat-ie ´t ´allemaal nog graag levend zou willen meemaken´. Echt! Ik feliciteerde de man uiteraard, sjonge jonge, geweldig toch? 

Wat de spanningen tussen dat Westen en Rusland betreft…not so quiet, not so good! Het vlaggenschip van deze laatste is gezonken. Rusland minimaliseert dat ´t door een brand komt. Oekraïne juicht dat de oorlogsbodem door een van haar raketten is getroffen. Wie te geloven? In tijden van oorlog kun je overheden nog minder dan anders vertrouwen hoor, jammer maar helaas. Veel is zuivere propaganda. We kunnen slechts kijken naar de feiten. M´n eigen motto in deze is altijd: Luister niet naar wat ze zeggen, maar kijk naar wat ze doen.

Zeggen en doen zijn namelijk twee heel verschillende acties, of non-acties. Zo spreekt de Russische president dreigende taal, als reactie op de wens vanwege Zweden en Finland om ook bij de NAVO te willen. Laat dat nou net de hoofdreden wezen voor Rusland om Oekraïne binnen te vallen! Want ook Oekraïne wilde bij de NAVO, en de EU, en nog. Poet gaat dus misschien het tegengestelde bereiken van zijn doel: de NAVO grenzen zo ver mogelijk van het Russische grondgebied weg houden. Bijkomende reden was dan het Russische rijk opnieuw ´in ere herstellen´. Terug groter maken zoals het voor de instorting van de USSR in 1989 was. Oude dromen, vervlogen tijden, en een man die in de geschiedenis boekjes wilt komen. Zo triest dat voor een onmogelijk doel van een handvol toplui duizenden onschuldigen moeten sterven. (Is het ooit anders geweest…) Vier miljoen Oekraïners die hun land, dat zij zo liefhebben, moesten verlaten, op de vlucht. Sjonge jonge, een oorlog in Europa; dat we dit op onze leeftijd nog moeten meemaken…

 

And now for something completely different

Nou ja, not so different want we gaan ´t over centrale banken hebben. Als samenzweerders en medeplichtigen van die overheden. Noem het partners in crime. Centrale banken? Breek me vooral de bek niet open. Weet u wel, beste lezer, lieve lezeres, wat zij zoal met ons geld doen? ONS geld! Dat van alle belastingbetalers. Zaken, kwalijke zaken als deze, maar dat komen we pas járen later te weten:

48 Biljoen dollar, da´s 48.000 miljard aan ´geheime leningen´ aan banken in 2009 en 2010?! Het zijn dan nog twee onderzoeksjournalisten die hier achter komen…

Hierdoor zijn de oorzaken van de Kredietcrisis blijven woekeren. Is die eigenlijk nooit opgelost geraakt. Bankiers die veel teveel risico´s liepen met leningen toestaan, ook al wisten ze in veel gevallen dat de ontlener die waarschijnlijk nooit zou kunnen terugbetalen. De zogenaamde NINJA leningen, weet u wel: No Income No Job or Assets. De vele wannabe huiseigenaars in de VS. Dit soort leningen werd dan nog ´ns verpakt en overal ter wereld verkocht. Op het ogenblik dat de hypotheken niet meer ingelost werden, viel het hele kaartenhuis in en daarmee ook de wereldeconomie. 30 Miljoen werknemers verloren hun baan.

Schuldigen: de Banken.

Gestraften: geen, op één na, als token, teken, poster child – Lehman Brothers.

Straf? Neen, integendeel: beloningen volgden, om de bankenwereld te rédden, jawel! Met uw en mijn geld, uiteindelijk. Dát doen centrale banken, dus…niet openbreken vooral! Nou ja, ´t is er dan toch in ´t beknopt uit, hierbij.

Bitcoin ontstond niet toevallig… (wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl

 

 

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
TIKTOK
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.