Pardon?! ´Federal Reserve Bank of St. Louis starts using Bitcoin to track the cost of goods´Asjemenou; nou breekt m´n klomp (Loubi eigenlijk)? Ja dames en heren, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, zo blijkt. Eén van de 12 regionale Federal Reserve Banks van de VS gebruikt BTC om de prijs van goederen op te meten. In dit geval de prijs van een dozijn eieren in de gemiddelde Amerikaanse stad. No kidding. Watskeburt? Is de site van de Federal Reserve Economic Data (FRED) gehackt door een bitcoin maximalist? Heeft de Fred…excuseer: Fed van St. Louis het digitale licht gezien? Is het 1 april vandaag? Moet ome Joost zich dringend een nieuwe leesbril aanschaffen? Denk ervan wat u wilt maar dit is dus écht hoor. Right Said FRED. Ben er zelf mentaal nog holderdebolder van, dus ff bekomen… 

Kill Bill? NO!

Ja ze heeft dit echt gezegd, mevrouw de senator Cynthia Lummis, wat we in de titel aanhalen! Haar billwetsvoorstel, geeft de sedert jaren verwachte wettelijke helderheid, regels en voorschriften over crypto en blockchain. Al moeten deze 69 pagina´s nog een lange weg afleggen voor ze eventueel ooit wet worden. Kan wel eens duren tot de verkiezing van een groot deel van het Congress aldaar, in november 2022. 

We nemen mee dat hij erg positief is voor bitcoin, cryptomunten, en blockchain. Dat het een andere commissie is dan de grimmige en Grijpgrage SEC die over de sector de grootste zeggenschap zou krijgen. Namelijk de CFTC, Commodity Futures Trading Commission. Die de meerderheid als commodities, grondstoffen beschouwt en niet als ´securities´, effecten. (Eat this, Gary Gensler!) In de praktijk betekent ´t meer vrijheid, zekerheid, wettelijkheid voor de gehele sector, als dit ook wet wordt. Pluim voor Cynthia Lummis (Republican Senator from Wyoming) en Kirsten Gillibrand (Democratic Senator from New York)! 

Bitcoin redt! (zelfs levens…)

Ook zeer vermeldenswaard en opvallend: in een Open Brief geadresseerd aan genoemd Congress (Kamer en Senaat) schrijven 20 leiders, bekende activisten voor mensenrechten en democratie van 20 landen met de dringende vraag om verantwoordelijke crypto wetgeving! “We write to urge an open-minded, empathetic approach toward monetary tools that are increasingly playing a role in the lives of people facing political repression and economic hardship en ”who have used Bitcoin to assist people at risk when other options have failed.” Ja hoor; denk bijvoorbeeld aan de veelal meisjes en vrouwen die uit het extreem islamitisch geworden Afghanistan zijn kunnen vluchten dankzij cryptomunten! Want toen de Taliban het land overnam waren de banken gesloten en cash uiterst zeldzaam, dus hoe betaal je dan voor hulp? 

Is dat zo, écht? Nou dan ben ik wát blij dit te horen! ´Study Shows (…) Wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl. (En ´t is gratis ook nog, elke dag!)

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.