Republikeins senator voor de staat Wyoming Cynthia Lummis (1954) zal vandaag of in ieder geval deze week haar langverwachte Bitcoin bill, wetsvoorstel indienen. We schreven hier al eerder over in de Cryptonieuwsbrief. Niemand die nog precies weet wat er allemaal in staat, maar dat het zeer positief voor crypto, of in ieder geval bitcoin is, lijkt wel vast te staan. ´´Het is het enige echte geld´´, hoor je de senator her en der verklaren. Dat ´´het dichtsr bij goud staat´´ ook. ´´Spend in dollars and save in bitcoin´´, is haar leuze, dus dat belooft!

Heel benieuwd hoe dit gaat afsteken tegen de befaamde Crypto bill vanwege de Democratische federale regering in de VS. Die 600-pagina´s dikke pil zou gelekt zijn en wat daar in staat lijkt, als het klopt…not so good! “Looks like the new US crypto bill that has been leaked goes hard after sh.t tokens, DAOs, DeFi, stablecoins, and exchanges.” “All they really gotta do is go hard after exchanges and the party is over.”

Je zou zeggen: maar crypto is toch universeel, er zijn bijna 200 andere landen buiten de Verenigde Staten, kijk hoe populair digitale munten, cryptobeleggen, apps van cryptoplatformen daar al vaak zijn? En dan nog die plusminus 50 miljoen Amerikanen die er ook mee bezig zijn? Ja, en toch. Amerikanen zijn vaak beperkt in beleggingsinstrumenten uit het buitenland. Is het te wijten aan de IRS, nationale belastingdienst die wereldwijde tentakels heeft? De VS wordt nog altijd beschouwd als de belangrijkste markt en een zeker ´voorbeeld´ voor andere naties.

Zegt Amerika bijvoorbeeld neen tegen een bepaald bedrijf of sector of dit of dat cryptoplatform, dan spiegelt een groot deel van de wereld zich daaraan. Ook vast uit schrik om de machtige en invloedrijke VS voor het hoofd te stoten (en afgesloten te worden van deze markt). Vandaar dat die Crypto bill wel erg belangrijk is voor de sector. Het is tegelijk een eeuwige machtsstrijd tussen Republikeinen en Democraten die speelt. Bezig met invloed vergaren, territorium winnen, herverkozen raken in plaats van echt voor de burgers te werken. 

In november 2022 zijn er tussentijdse verkiezingen voor een groot deel van het Congress – Kamer en Senaat. Op sociale media doet in crypto milieus al geruime tijd de ronde om niet te stemmen voor politici die tegen bitcoin et al. zijn! Nogal wat commentatoren verwachten dat de Republikeinen in november meer zetels binnenrijven, wat de machtsbalans in Washington kan doen overhellen. Van eerder contra crypto naar pro crypto dan, waarschijnlijk. Maar we shall see…

In ieder geval: zoals er in de staat New York tegen nieuwe bitcoin mijnoperaties gestemd is (de bestaande mogen verder doen)…is misschien wel een slecht voorteken van wat komt straks?

De Oegandese centrale bank maakt een draai van 180 graden in haar beleid (…) 

lees verder via www.cryptonieuwsbrief.nl – elke dag gratis in uw mailbox – 5000 beleggers uit Nederland en België gingen u al voor!

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending