Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

 

Inflatie! Wie heeft hier geen schrik van! We voelen het allemaal in onze portemonnee, nietwaar, de gevolgen van de fiatmunt-ontwaarding, met de stijgende prijzen die we meestal wel moéten betalen. Omdat het ook en vooral datgene betreft waar we als (verondersteld) beschaafde mensen in de westerse wereld ´t minst zonder kunnen – wonen, eten en ons verplaatsen…!

En voor wie dacht dat ´t in onze contreien al heel erg is – kijk dan maar ´ns naar andere delen van de aardkloot:



De voormalige CEO van Bitcoin.com heeft trouwens een bredere, en naar eigen zeggen volledig onafhankelijke inflatie index opgezet, genaamd Truflation. Deze is in real-time en wordt gepresenteerd als veel nauwkeuriger dan de CPI, consumer price index die overheden gebruiken. Het leven is dan 10,64 procent duurder geworden vergeleken met precies een jaar geleden.

Pas op, er zijn nog andere flaties die minstens even erg of nog erger zijn. Denken we aan stagflatie, een stagnerende economie met hoge inflatie tegelijkertijd (een ernstige mogelijkheid dat de wereld daarin terecht komt!) Of deflatie, nog veel erger, want dan dalen de prijzen. Top, leuk denkt u misschien maar euh…not good, not good hoor. Want dan kom je in een straatje dat Depressie heet, of zelfs Grote Depressie. Zoals in de jaren ´30 en dat willen we allemaal liever niet meemaken, geloof me! Niet dat ome Joost deze persoonlijk heeft ondergaan, want dan zou ik wel 90 of 100 jaar tellen. Neen dus, maar…

Laat het volgende zijn waar de Wereldbank alvast voor waarschuwt: ´Stagflation Risk Rises Amid Sharp Slowdown in Growth´. De oorlog in Oekraïne heeft de reeds bestaande inflatie nog fel verergerd, dixit de Worldbank. Een aanvankelijk snelle heropleving van de wereldeconomie na twee jaar COVID zorgde voor grote problemen in de supply chain, de aanvoerketen van goederen. En nu zitten we met torenhoge prijzen voor o.a. mega belangrijke items: energie en voeding. Tja, los ´t maar op hé? Niet naar mij wijzen, want ome Joost is gelukkig geen politicus. En misschien wachten we maar best niet op enig soelaas vanwege onze verkozenen, maar moeten we ´t voor onszelf trachten op te lossen?

Het gaat er dan om, in deze context, als cryptobeleggers: kan bitcoin, crypto, ons redding bieden? Want we hebben immers te maken met een munt die steeds zeldzamer wordt, omdat er elke vier jaar minder op de markt komt. Dit in tegenstelling tot fiatmunten, de enige die we kenden voor 2010. Die almaar aan waarde, koopkracht verliézen. Omdat er steeds méér van op de markt komen. In ieder geval kennen we minsten één man, familie voor wie het leven almaar goedkoper is geworden. ´t Is Mister Bitcoin himself, Didi Taihuttu van De Bitcoin Familie. 

Zelf vind ik ook dat je niet moet zeuren als je BTC tijdelijk aan $30.000 te laag zou vinden. Soms heb je geluk en verdien je aan bitcoin, cryptokoersen al na één jaar. Maar neem toch maar best de koers op twee tot vier jaar. Kijk, laat ons eens, bijvoorbeeld, precies twee jaar terug in de tijd gaan, naar 9 juni 2020. Hoeveel kostte 1 BTC toen? Wat denkt u? k´ Zal ´t u zeggen:

09.06.2020

9.770,8

Deze en alle historische data over bitcoin kunt u hier zelf opzoeken en controleren. 

Stel je dus ff voor: wie bitcoin kocht en spaarde, bezit vandaag drie keer meer dan twee jaar geleden! Die lacht dan wel zoals Didi in z´n vuistje, toch? Het verleden is geen garantie voor de toekomst, toegegeven, maar dit soort resultaten vind je terug in heel het verleden van BTC, en nog veel extremer, veel profijtelijker. Gaat het er dus om – geen financieel advies – om je coins lang genoeg aan te houden? C´est vous qui voyez…  

(het vervolg lees je via www.cryptonieuwsbrief.nl – elke dag gratis in je mailbox. 5000 Cryptobeleggers uit Nederland en België gingen al voor dus ´k zou me maar reppen als ik jou was…?!)

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
ETH market
pexels-jonathanborba-14348488
Crypto overzicht
Trending