(ABM-Crypto) Het sentiment op de cryptomarkt is afgelopen week verbeterd. Dit zegt cryptohandelaar Jan Robbert Schutte van CryptoAcademy zaterdag.

“De totale cryptomarketcap trok aan tot boven de 2.400 miljard dollar”, aldus Schutte. “Daarbij steeg de marktdominantie van Bitcoin naar 48 procent en is de nummer één crypto met kracht door de 60.000 dollargrens gebroken”, zag de handelaar. 

De market cap van nummer twee, Ethereum, steeg ook, maar iets minder hard naar 454 miljard dollar, waarbij de marktdominantie van Ethereum daarentegen wel stabiel bleef rond 18,4 procent.

Schutte wees in zijn analyse op een rapport van Chainalysis. Daaruit blijkt dat het maandelijkse cryptotransactievolume in heel Noord-Amerika met meer dan 1.000 procent is gestegen van juli 2020 tot juni 2021. 

“Vooral de opmars van Decentralized Finance oftewel DeFi was grotendeels verantwoordelijk voor de enorme groei in Noord-Amerika. DeFi transacties vertegenwoordigden 37 procent van het totale transactievolume van Noord-Amerika in de 12-maandsperiode tot juni 2021. Daarbij werd voor een slordige 276 miljard dollar aan crypto’s verzonden door gebruikers.”

Opvallend, maar niet verrassend is volgens Schutte de ontwikkeling dat de cryptomarkt van Oost-Azië aan het dalen is. “Uiteraard is dit gedreven door de regelgevende crackdowns op de crypto-sector van China en crypto mining in de regio.”

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
TIKTOK

1 gedachte over “Analyse: sentiment op cryptomarkt verbeterd”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.