(ABM-Crypto) Sinds Meta Platforms, het vroegere Facebook, eind oktober aankondigde fors te gaan investeren in de metaverse is de koers van Nvidia met 45 procent gestegen en lijkt meer in het vat te zitten. Dit zegt analist Jos Versteeg van InsingerGilissen.

Metaverse is een virtuele wereld waar mensen rondlopen en goederen verplaatsen. 

De grafische kaart is voor spelcomputers erg belangrijk en Gaming is met bijna de helft van de omzet nog de grootste markt van Nvidia. Datacenters zijn met bijna 40 procent van de omzet de tweede markt. GPU’s zijn uitermate geschikt voor Artificiële Intelligentie (AI) en High Performance Computing (HPC) voor datacenters. 

“Maar het indrukwekkendst vind ik NVIDIA Omniverse, het platform dat de virtuele werelden verbindt met de echte wereld. Dat werkt als volgt. Omniverse Nucleus is een database die op open source software draait van Pixar. Vervolgens kan met een animatiemachine een virtuele wereld worden gemaakt. Omniverse werkt als de echte wereld met zwaartekracht en de juiste lichtval”, aldus Versteeg.

De analist geeft ook enkele voorbeelden. Zo werkt BMW met een zogeheten ‘digital twin’, een bestaande fabriek die virtueel is nagebouwd. Deze fabriek wordt aangesloten op het ERP-systeem, waardoor de productie wordt gesimuleerd en efficiency kan worden berekend. De AI en de software zijn hetzelfde als van de bestaande fabriek. Ericsson gebruikt Omniverse om de voortplanting van 5G-golven te simuleren en interferentie te voorkomen. In deze virtuele wereld kunnen ook zelfrijdende auto’s rondrijden die zo kilometers kunnen maken om beter te leren rijden. Zo trainen robots nieuwe robots. 

“Wie denkt dat de virtuele wereld nog veraf staat van de werkelijkheid heeft het mis. Microsoft komt volgend jaar al met een virtuele versie van Teams, waar je je avatar naar kantoor laat gaan”, aldus Versteeg.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending