The Big Picture, het grote plaatje; daar hadden we ´t gisteren over. De beweging van onderuit waarbij burgers, beleggers, werknemers en werkgevers, bedrijven en institutionelen tot de allergrootste zich in meer of mindere mate engageren in digitale munten. Tot aan hele landen toe, met El Salvador, Bhutan, Palau en Iran; elk op hun manier. En centrale banken over heel de wereld in verschillende stadia aan een eigen CBDC, central bank digital currency werken. 

We kunnen als cryptogemeenschap niet onder een of andere wettelijke, globale reglementering uit, dat moet toegegeven worden als realisten. Want (helaas?) leven wij niet op een eiland, bestaan cryptocurrencies niet in het luchtledige. Want als die gebruikt moeten worden wereldwijd, dan zal dat binnen een wetgevend kader hoeven. Hoe idealistisch en goedbedoeld het initiatief van Satoshi Nakamoto´s white paper ook leest – de bestaande werkelijkheid dringt zich op. Bedoelend: centrale banken bezitten nog steeds voor het merendeel de macht over het geld. Fiatgeld rules nog steeds en de digitale eeuw – hoewel al danig onderweg – zal nog niet voor morgen zijn.

Tot daar. Dit soort diepere inzichten krijgt u ook, tezamen met het dagdagelijkse crypto- en blockchain nieuws. Just try it, it´s free! Cryptonieuwsbrief.nl

Deel dit artikel met je vrienden...