(ABM-Crypto) De toekomst voor Metaverse is rooskleurig met een marktkapitalisatie van 1 biljoen dollar in het vooruitzicht. Dit blijkt uit een rapport van Grayscale.

De hype rondom de Metaverse werd eerder dit kwartaal aangejaagd door Facebook. Het grootste social media platform kondigde aan de overstap te maken naar een Metaverse. Dat was ook aanleiding voor Facebook voor een naamswijziging naar Meta.

Een metaverse is een digitaal universum waar mensen kunnen samen komen.

Uit analyses in het rapport ‘The Metaverse: Web 3.0 Virtual Cloud Economies’ van Grayscale blijkt dat de groei van deze sector sterk versnelt. De huidige waarde van de Web 3.0 (blockchain) metaverse markt wordt geschat op zo’n 27 miljard dollar, terwijl huidige organisaties met een metaverse potentie een waarde vertegenwoordigen van circa 25 biljoen dollar. De sterke ontwikkeling is terug te zien in het het aantal actieve wallets binnen deze sector, dat in het afgelopen jaar steeg van 15.000 naar 43.000.

Bekende segmenten binnen de metaverse zijn Gaming, DeFi en NFT’s. Deze kunnen in de metaverse worden verbonden tot een digitaal universum. 

“Wij herkennen deze trend die Grayscale schetst. De koers van Metaverse projecten zit in een sterke uptrend, terwijl de marktkapitalisatie nog relatief klein is”, aldus analist Nick Friedrich van Hodl.nl.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending