(stukje uit de dagelijkse Cryptonieuwsbrief. Ook gratis lezer worden? www.cryptonieuwsbrief.nl)

Een primeur in de Cryptowereld: Milo uit Miami, VS, fintech bedrijf sinds 2018, gaat hypotheken aanbieden voor wie een woning wilt verwerven in de Verenigde Staten. Niets bijzonders zou je zeggen, behalve dan dat Milo je cryptobezit aanvaardt als onderpand. Het aanbod geldt wereldwijd, er is al een wachtlijst zelfs dixit de company. Stel: jouw droomwoning kost $500.000, dan deponeer je bij een derde partij voor $500.000 cryptowaarden. In ruil krijg je na goedkeuring een lening in USD voor de koopsom, en je mag de hypotheek aflossen zowel in dollars als in cryptomunten. 

Morgen zullen als het goed is de presidenten van El Salvador en Turkije een ontmoeting hebben. Doen presidenten wel meer, bij elkaar op de koffie gaan, maar laat dat eerste land nou in september 2021 BTC officieel als géld op de wereldkaart hebben gezet, als eerste van denken wij verschillende die nog zullen volgen… En dat tweede land kampt met torenhoge inflatie, muntontwaarding, fors dalende koopkracht, waarbij een nieuwe economische wind werd aangekondigd voor begin 2022. Ja, daar kan wel eens over meer dan het weer gekeuveld worden, mijn idee…(?!) Als Turkije inderdaad het voorbeeld van El Salvador zou volgen – altijd met twee woorden spreken – dan kan dit wel eens net die boost betekenen die gedeprimeerde cryptobeleggers nodig hebben om weer goedgemutst te raken. Kunnen we eindelijk nog eens uit die ´extreme fear´ weg.

Wie de man van 5 miljard dollar aan bitcoin graag eens ziet en hoort, dit is uw kans. Groter fan van BTC zul je moeilijk vinden: 

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.