(ABM-Crypto) BMX Operations, opgericht door de CEO en CFO van cryptoplatform BitMEX, heeft aangekondigd om de 267 jaar oude Duitse bank Bankhaus von der Heydt over te te nemen.

Afgelopen dinsdag maakte BitMEX bekend dat de huidige eigenaar van de in München gevestigde Bank, Dietrich von Boetticher, een koopovereenkomst heeft getekend met de organisatie. Bankhaus von der Heydt was één van de eerste gereguleerde Duitse instituties om diensten op het vlak van digitale valuta aan te bieden aan zijn klanten, en gaat nu vermoedelijk een cruciale rol krijgen in de strategische plannen van BitMEX.

De overname van de Duitse bank moet BitMEX ondersteunen om een one-stop-shop te lanceren voor gereguleerde cryptoproducten in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Wel dient de koopovereenkomst nog te worden goedgekeurd door de BaFin, de Duitse toezichthouder voor bank- en financiële diensten. 

BitMEX verwacht dat de overname medio 2022 afgerond kan worden. De voorwaarden van de overeenkomst zijn nog niet bekendgemaakt.

De overname van de Duitse bank toont aan dat er interesse is aan beide kanten van het financiële spectrum, aldus Maurice Mureau van Hodl.nl. “Wij hebben al meerdere malen gezien dat traditionele organisaties cryptobedrijven overnemen zoals de overname van Crypto Finance Group door Deutsche Börse.” Ditmaal blijkt echter dat deze overnames ook vanuit het crypto ecosysteem kunnen komen, aldus Mureau.

“In de komende jaren zullen we steeds meer integratie zien van deze instellingen om zo aan de veranderende consumentenwensen te kunnen voldoen.”

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
TIKTOK
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.