(ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters heeft opgeroepen tot handhaving van de sancties op cryptoplatformen. Dit meldde de VEB op de eigen website.

De belangenbehartiger stuurde een brief aan de ministers van Buitenlandse Zaken, Financiën en Rechtsbescherming en de toezichthouders AFM en DNB, maar ook aan internationale instanties, “dat deze zorgen bepaald niet stoppen bij de landsgrenzen”.

“De ondoorzichtige cryptomarkten kunnen beleggers duur komen te staan nu er serieuze sancties zijn opgelegd aan Rusland. Onbedoeld en ongewild kunnen crypto-beleggers gelieerd raken aan witwassen en terrorismefinanciering”, aldus de VEB.

Een boycot is zo sterk als zijn zwakste schakel, aldus de VEB, en het heeft er volgens de belangenbehartiger alle schijn van dat dit nu de cryptomarkt is, “traditioneel ondoorzichtig en leunend op anonimiteit en fiscale en territoriale neutraliteit”.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
Trending