Ethereum is de afgelopen maanden een heel stuk minder populair geworden. Steeds meer investeerders gingen op zoek naar een alternatief. Dat was niet geheel zonder reden. Het Ethereum-netwerk kwam enkele maanden geleden namelijk ineens met torenhoge transactiekosten. Hierdoor was investeren nauwelijks nog rendabel. Het was dan ook niet gek dat er naarstig werd gezocht naar betaalbare alternatieven. De oprichter van HEX merkte dit ook op. Hij voelde hoe groot de vraag was naar een betaalbaar alternatief voor Ethereum. Een betere versie waar investeerders echt met vertrouwen hun geld in konden beleggen. Zo werd Pulsechain geboren.

Hoewel steeds meer investeerders inmiddels Pulsechain hebben gevonden, zien we ook nog heel veel wantrouwen. Want wat is Pulsechain precies? Wat kan men hiervan verwachten en is het écht een betere versie voor Ethereum? Is Pulsechain kopen een goed idee? We gingen op onderzoek uit.

Wat is Pulsechain precies?

Voordat je kunt begrijpen waarom het kopen van Pulsechain een goed idee is, is het natuurlijk eerst belangrijk om te weten wat het nu precies is. Pulsechain is speciaal ontwikkeld doordat Ethereum steeds minder aantrekkelijk werd voor investeerders. Door de torenhoge transactiekosten was dit simpelweg niet rendabel meer en waren veel dingen onbetaalbaar geworden. De komst van Pulsechain wordt ook wel de grootste airdrop ooit genoemd. Pulsechain is namelijk simpelweg een aftakking van Ethereum. Het bevat alles van het Ethereum-netwerk, maar dan met de voordelen van het Pulsechain-netwerk. Je kunt jouw altcoins eenvoudig kopiëren naar het Pulsechain-netwerk. Als je HEX staked kun je jouw munten zelfs verdubbelen!

Voordelen van het Pulsechain-netwerk

Maar waarom zou je kiezen voor Pulsechain? Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden. Het is namelijk niet voor niets dat investeerders minder snel kozen voor Ethereum. Door de enorme nadelen van dit netwerk, was het simpelweg niet aantrekkelijk meer. Dit terwijl Ethereum altijd erg populair is geweest.

HEX is daarom met een fantastisch alternatief op de proppen gekomen. Eentje die alle voordelen van Ethereum zou behouden en tegelijkertijd de nadelen zou uitwissen. Het grootste voordeel zijn toch wel de enorme lage transactiekosten. De lage transactiekosten zijn door vrijwel geen ander netwerk te evenaren. Hiermee is het grootste struikelblok van Ethereum officieel weggenomen.

Daarnaast is er nog iets nieuws aan het Pulsechain-netwerk toegevoegd. Namelijk de wijze waarop er nooit meer extra Pulse-tekens gecreëerd mogen worden. Dat betekent dat het aanbod zo schaars mogelijk blijft. Dit heeft veel voordelen voor de investeerders. Immers, hoe kleiner het aanbod, hoe meer de munten waard zullen zijn.

Op dit moment staat de ontwikkeling van het Pulsechain-netwerk natuurlijk nog in de kinderschoenen. Er zal nog heel veel gedaan worden om het netwerk zo goed mogelijk te laten lopen en zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de investeerders. Menig expert verwacht echter dat Pulsechain de komende tijd enkel nog meer aan populariteit zal winnen. Het is dan ook geen slecht idee om jezelf nu al in het netwerk te verdiepen en de investeringsmogelijkheden te onderzoeken.

Deel dit artikel met je vrienden...

Trending