Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in cryptovaluta. Geen wonder nu we met de huidige inflatie zien dat sparen nog maar weinig zin heeft. Wie zijn of haar geld op de spaarrekening zet, ziet dit binnen mum van tijd in waarde dalen. Nauwelijks nog rente, maar wel geld wat steeds minder waard wordt. Zonde. Zeker wanneer je het geld op dit moment niet nodig hebt en het enkel als ‘buffer’ gebruikt. In dat geval is beleggen wellicht een betere optie. Zo behaal je over het algemeen een veel hoger rendement. Soms is er zelfs heel wat mee te verdienen. Máár dat vraagt wel om de nodige kennis en ervaring. Zeker voor zij die in cryptomunten willen investeren.

Wil jij binnenkort cryptomunten kopen en heb je geen idee waar je op moet letten en wanneer dit het juiste moment is? Lees dan snel verder. In dit artikel geven we je een aantal nuttige tips zodat je precies weet waar je op moet letten.

Wees je bewust van de risico’s

Voordat je gaat handelen in crypto is het eerst belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s. Beleggen gaat altijd gepaard met risico. Soms meer, soms minder. Niemand kan jou echter voor de volle honderd procent verzekeren dat je geen geld zult verliezen. Daarom is het goed om bedachtzaam te werk te gaan. Spreid je geld over meerdere munten en zet enkel geld in wat je eventueel zou kunnen missen. Zeker in het begin is het belangrijk om eerst feeling te krijgen in het handelen. Dit kost echt wel even wat tijd. Hoe meer ervaring je krijgt in het handelen in crypto, hoe meer je ook kunt inzetten. Je bepaalt zelf hoeveel risico je uiteindelijk neemt.

Blijf research doen

Denk zeker niet dat je alles al weet over de wereld van crypto. Hoeveel ervaring je ook mag hebben, de wereld van crypto is werkelijk altijd in beweging. De markt is zeer volatiel en er gebeurt veel. Daarom kan je nooit al ‘alles’ weten. Er zijn altijd wel weer nieuwtjes te lezen. Om te weten wanneer het moment daar is om cryptomunten te kopen, moet je dan ook op de hoogte zijn van alles wat zich hier afspeelt. Verdiep je daarom goed in deze wereld en houd de berichtgevingen nauwlettend in de gaten. Leer jezelf om de koersen te lezen en ontdek welke berichten in de wereld van invloed zijn op de munt. Zo leer je zelf ook al voorspellingen te doen over de koersen en weet je beter waar je aan begint.

Buy low, Sell high

Buy low, sell high is een veelgebruikte term in de wereld van crypto. Men is van mening dat je zo het meeste uit jouw investering kunt halen. Wanneer je op een moment koopt dat de munt het juist minder goed doet, betaal je hier immers veel minder voor. Wanneer je vervolgens het geduld (en het vertrouwen!) kunt opbrengen om af te wachten tot een beter moment, is de kans groot dat je voor veel meer geld kunt verkopen. Dit is een relatief eenvoudige manier om snel meer geld te maken met crypto. Wel vraagt het om voldoende ervaring en ook wel een beetje kennis over de markt.

Deel dit artikel met je vrienden...

Trending