CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, toonde geen steun voor de metaverse en Web 3.0-ecosystemen. Omdat hij de termen verwierp als modewoorden en marketingtactieken. Musk zei in een interview met The Babylon Bee toen hem werd gevraagd naar zijn mening over het metaverse ecosysteem dat hij zich niet kan voorstellen dat iemand de hele dag een friggin-scherm op hun gezicht zal vastbinden.

Hij gaf aan niet zeker te zijn erin te geloven of de metaverse te zullen ondersteunen, terwijl mensen er veel met Musk over praten. Hij verklaarde, sprekend over metaverse en virtual reality (VR) dat hij geen toekomst ziet waarin mensen de fysieke wereld zou moeten verlaten om in een virtuele wereld te leven. De VR-headsets hebben de neiging om bewegingsziekte te veroorzaken tijdens het spelen van videogames vertelde hij waarbij hij een persoonlijke ervaring deelde.

En Musk voegde eraan toe dat op de lange termijn een uitgekiende Neuralink je volledig in virtual reality zou kunnen brengen. Hij vindt echter dat we nog lang niet in de metaverse verdwijnen en dat het gewoon een beetje als een modewoord klint. Neuralink, een neurotechnologiebedrijf dat zich voornamelijk richt op het inzetten van hersenimplantaten bij mensen voor het herstellen en verbeteren van fysieke mogelijkheden via computers, werd door Musk opgericht.

Musk ziet nu geen meeslepende situatie voor metaverse en voor hem klinkt Web 3 meer als marketing dan realiteit. Hij gaf aan het niet te snappen en misschien wel. Maar voor nu snapt hij het nog niet. Mensen zouden ook niet voor altijd willen rondlopen met VR-headsets op hun gezicht, benadrukte Musk ook. Hierbij haalde hij een herinnering naar boven dat toen hij opgroeide, hij niet te dicht bij de tv zat.

Musk legde uit dat het je gezichtsvermogen verpest, toch. En met metaverse hebben we nu hier letterlijk tv direct op het gezicht. Hij vroeg zich af als dat goed voor je is. Musk sprak onlangs zijn steun uit voor crypto, noemde het onverwoestbaar en fundamenteel gericht op het verminderen van de macht van een gecentraliseerde overheid. Los van zijn rol als de meest invloedrijke Dogecoin (DOGE) supporter.

Musk zei op Code Conference in Californië dat het onmogelijk is om crypto te vernietigen, maar het is wel mogelijk voor regeringen om de vooruitgang ervan te vertragen. Toen hem werd gevraagd naar zijn mening over crypto-regelgeving in de Verenigde Staten, suggereerde hij ook dat de regering van de Verenigde Staten gewoon niets moest doen.

Deel dit artikel met je vrienden...

Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.