Een compleet nieuwe manier van informatie uitwisselen en beoordelen, in een app en gebruik makend van de blockchain. Dat beogen de Nederlandse oprichters van de Token of Expertise, een utility token die in 2022 zal worden geïntroduceerd en waarvoor momenteel geld wordt opgehaald in een private sale.

De oprichters komen allen uit de financiële sector en bedienen momenteel een community van circa 100.000 Nederlandse en Belgische beleggers, met diverse diensten. Voor de beoogde internationale groei en om een nieuwe generatie beleggers op de juiste manier te kunnen ondersteunen, wordt de Expert App in het leven geroepen.

De introductie van de Token of Expertise dient twee doelen. Enerzijds de financiering van de Expert App waarmee snel en efficiënt de juiste expert gevonden kan worden, niet alleen op financieel gebied, maar ook voor juridische diensten, gezondheid en op andere gebieden.

Tegelijkertijd willen de oprichters een community creëren waarin iedereen de mogelijkheid heeft expert te worden en waarbij iedere expert op dezelfde eerlijke manier wordt beoordeeld en beloond.

Voor de beoordeling en ranking van experts wordt gebruikt gemaakt van blockchain en web3 technologie die transparantie en efficiency bevorderen. De Token of Expertise dient tevens als betaalmiddel op het platform.

Verdienmodel

De organisatie achter de token zal een vaste vergoeding van 1% van alle transacties via het platform ontvangen, alsmede 2,5% van alle uit te geven tokens. Dit is voor een cryptoproject een laag percentage.  

Quote management

‘90% van de particuliere beleggers verliest geld, zo blijkt uit onderzoeken, zoals dat van de Universiteit van Maastricht onder 70.000 beleggers. De meeste particulieren realiseren zich niet dat zij het moeten opnemen tegen teams van professionals. Zoek daarom een expert die aan jou kant staat,’ aldus Harm van Wijk, mede-oprichter van de Token of Expertier.

‘Door de snelle stijgingen van allerlei type beleggingen duikt een nieuwe generatie beleggers vaak, zonder onderzoek te doen, op hypes en scams. Een goede expert behoedt beleggers voor misstappen, maar het is lastig om de juiste experts te vinden. De Expert App lost dit probleem op,’ licht mede-oprichter Mark Leenards toe.

Deel dit artikel met je vrienden...

Trending