(ABM-Crypto) Elon Musk gaat vermoedelijk 10 procent van zijn belang in Tesla verkopen.

Dit weekend vroeg de oprichter aan zijn volgers op Twitter of hij dit moest doen.

De CEO van de fabrikant van elektrische voertuigen kwam met de vraag in reactie op een voorstel van de Democraten om de superrijken in de Verenigde Staten meer belasting te laten betalen en specifiek het bezit van aandelen zwaarder aan te pakken.

“Er wordt de laatste tijd veel ophef gemaakt over niet-gerealiseerde winsten die een middel zijn om belasting te ontwijken, dus ik stel voor om 10 procent van mijn Tesla-aandelen te verkopen”, aldus Musk zaterdag in een tweet. “Let op, ik neem nergens een contant salaris of bonus aan. Ik heb alleen aandelen, dus de enige manier voor mij om persoonlijk belasting te betalen, is door aandelen te verkopen”.

Zondag bleek dat 57,9 procent een verkoop door Musk te steunen. 42,9 procent stemde tegen.

Onder de poll staan veel reacties van mensen die zich zorgen maken dat het aandeel zal dalen door de verkoop van het belang. Vorige week bereikte Tesla nog een nieuwe all time high van bijna 1.230 dollar per aandeel.

Musk, die zo’n 62,8 miljoen volgers op Twitter heeft, gaf aan dat hij de uitslag van de poll zal volgen. 

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Trending