(uit de Cryptonieuwsbrief, dagelijks naar 5000+ Nederlanders en Belgen verstuurd. En naar u ook? www.cryptonieuwsbrief.nl. Doén!)

FF de titel uitleggen eerst misschien. Het is de grootste cryptobeurs ter wereld, Binance, die $200 miljoen investeert in Forbes. Het Amerikaanse zakenblad/kanaal, met website Forbes.com. Forbes wordt nog steeds geleid door een nazaat van de familie, waarbij het eerste nummer in druk verscheen in 1917. Het medium is vooral bekend om zijn lijstjes. ´De 100 rijksten in crypto´, en dergelijke. Wat zou de bedoeling wel zijn van Changpeng ´CZ´ Zhao, deze ongewone financiële zet, als vandaag reeds de rijkste man in cryptobezit ter wereld…

ETH is de 25ste grootste waarde ter wereld, dixit newsbtc.com. Nog geen zeven jaar oud/jong, heeft ethereum een marktwaarde veroverd die de munt waardevoller maakt dan namen die al vele decennia bestaan. Zoals Coca-Cola, Home Depot, Alibaba, Disney, Pepsico en andere topmerken. Onder meer dus ook genoemde Mastercard en Walmart, het grootste warenhuis ter wereld. Dat zégt wat over de snelle opgang, het groeiende belang van cryptocurrencies! U moet die lijst met grootste financiële waarden ter wereld maar eens bekijken, zo u wilt. Met de goudmarkt aan $11 trillion op nummer één en ons aller geliefde bitcoin reeds op…négen! 

En die bitcoins in eigendom van de Amerikaanse overheid? 94.000 Zijn het er. Die komen van de inbeslagname waarover we onlangs berichtten. Heather Morgan oftewel rapper Razzlekhan, 31, en echtgenoot Ilya ´Dutch´ Lichtenstein, 34, werden op dinsdag 8 februari jl. in Manhattan gearresteerd op verdenking van witwassen. Het gaat om ´cryptocurrenciy´ ter waarde van 3,6 miljard dollar, in 2016 gestolen van Bitfinex, waarbij in totaal wel 4,5 miljard dollar ´ aan bitcoin verdween´. Reeds 25.000 BTC van de bijna 120.000 die gestolen werden toen bij een hack, zijn naar financiële rekeningen op naam van de man versluisd. 

Zeg maar dat het koppel ´onderbroken´ of ´gestoord´ werd bij hun ´werk´. Geen makkie blijkbaar want dit alleen al vergde duizenden en duizenden transacties. Ze hebben al meteen een bijnaam gekregen: ´Bitcoin Bonny and Crypto Clyde´. Op witwassen staat in de VS een maximumstraf van 25 jaar. (…) Lees verder via www.cryptonieuwsbrief.nl 

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
pexels-rdne-8370746
Trending