(uit de Cryptonieuwsbrief, dagelijks het laatste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox. 5000+ Nederlanders en Belgen love it, en niet alleen omdat ´t gratis is…!)

Dat wordt nog vechten om de grootste te zijn in het Westen: het VK ambieert het centrum voor cryptocurrencies te worden. Of is het haar alleen om een dSterling te doen, een CBDC, central bank digital currency. Men spreekt van ´Een Nieuwe Eeuw Voor Geld´en brengt een green paper uit. Tony Craddock, Director General van The Payments Association: “The widespread adoption of CBDCs could be as important to the 21st century as the end of the gold standard was to the 20th. Because of the UK’s long-standing position at the forefront of global financial services we have an opportunity to take a leading role in the next generation of financial services.´ 

Die digital sterling/e-pond zal aan de bevolking gepresenteerd worden met, zo letterlijk uit genoemde paper: ´primary benefits include near-instant settlement times, the potential for reduced transaction costs, enhanced security and programmable payments´. Sneller kunnen betalen en met minder kosten, een verhoogde veiligheid en ´programmeerbare betalingen´. Een dubieuze omschrijving want dit kan slaan op smart contracts, en dan zijn diverse blockchains-met-digitale-munten absoluut noodzakelijk. Maar ook op programmeerbare betalingen als in het sturen van wat elke Brit met zijn en haar digitaal geld wel en niet zal kunnen doenRisico! Voor de cryptobezitter en eigenlijk iedere burger die van vrijheid houdt. Verleiding! Voor een overheid, élke overheid, om alle burgers en bedrijven te knechten. Ons geld ´eindig´ te maken, met een vervaldatum, om bijvoorbeeld ons te verhinderen zoveel te sparen als we vandaag doen.  

Uit Canada horen we ook soortgelijke geluiden: ´Canada Set To Become Crypto Power House With The Introduction Of A New Cryptocurrency Bill´. Denkelijk moeten we hier als cryptobezitters-en-andere-burgers minder argwanend tegenover staan. Tenslotte was het in Canada dat het eerste Bitcoin ETF, exchange traded fund, een BTC tracker, het licht zag. De taal die gebruikt wordt lijkt daar toch op te duiden: ´to develop a national framework to encourage the growth of the crypto asset sector´

Europa zit ondertussen ook niet stil op digitaal gebied, want de e-euro, euro CBDC wordt reeds zo vroeg als in 2023 voorzien.   

Voegen we er nog een paar grote namen uit de ondernemerswereld aan toe: de CEO van Uber zal cryptocurrencies voor het bedrijf accepteren wanneer die ´groen´ genoeg zullen zijn. Milieuvriendelijk, een key word in alles wat we allemaal samen gaan (moeten) doen en laten hoor! Sustainability, duurzaamheid, ik hoor en lees niks anders. U? 

Vervolgens opent nog een grote naam, big shot in de modewereld dan, Gucci, een shop in het Metaverse

Net als Samsung, de Zuid-Koreaanse techgigant die zijn topmodellen smartphones uitrust met een bijzondere cryptowallet

Een prominente stem uit de beleggerwereld mag natuurlijk ook niet ontbreken: Bill Miller, een icoon in de professionele moneymanagement industrie en helemaal gewonnen voor…bitcoin! Hij noemt de grootste digitale munt zelfs een ´verzekering tegen financiële rampen´ en onthult ´a very big position´ te bezitten. De stichter, voorzitter en CIO van Miller Value Partners ziet méér institutionelen zijn voorbeeld volgen.  

Herinneren we ons nog Rusland dat een draai van 180 graden maakte van contra-crypto naar pro-crypto? India dat belooft eindelijk met cryptoregulering te komen, dra. En de VS, Biden administratie die voor deze maand, februari 2022, nog een Executive Order belooft rondom digitale munten.

De vraag van 1 miljoen (euro, dollar, bitcoin…) is dan: wordt al die komende regulering niet verstikkend voor de crypto industrie? Gaat men het digitale kind niet met het badwater weggooien? Want kijk: eigenlijk willen al die overheden met hun centrale banken de macht over het geld niet verliezen. De blockchain technologie, die willen ze wel, omdat die een ongelofelijke impuls zal geven aan de (wereld)economie. Daarvoor hebben ze de kennis niet in huis dus die moeten ze wel kopen, huren, en zekere blockchains-met-munten minstens gedogen.

Een risico voor de cryptobelegger (en alle andere burgers en buitenlui) en een kans voor overheden? Ome Joost kan dan wel scanderen ´Zeg NEE tegen de CBDC!´ maar … (lees verder via www.cryptonieuwsbrief.nl

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.