(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!  

 

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

Je zou denken, met zoveel toch heikel, precair, minstens licht negatief getint nieuws over de cryptomarkt – dan zullen de koersen toch minstens tanken?

Wrong.

Ome Joost meent (nou ja, maar hij is niet de enige) dat de markt, de meerderheid-der-cryptobeleggers, redelijk immuun is geworden voor enige donkere wolken die haar boven het hoofd hangen. Geen financieel advies zoals steeds maar dan wordt het pas echt interessant. Dat zou dan weer een teken zijn dat dé bodem bereikt is. Dat het vanaf nu koersgewijs alleen maar beter kan.

We noemen zo op: Sam Bankman-Fried (of -Fraud?) is gearresteerd op de Bahamas. De ex-CEO van wat enkele jaren lang de tweede grootste cryptobeurs ter wereld was, FTX, zal het gat van 8 miljard dollar moeten verklaren voor het US House Financial Services Committee. Van één van de rijkste mensen ter wereld nog niet zo lang geleden tot met de boeien aan afgevoerd worden; het kan verkeren…

Twee jaar geleden (!) begon een onderzoek naar Binance, het grootste cryptoplatform ter wereld, met een ander icoon aan het hoofd, Changpeng Zhao, CZ. Het Amerikaanse ministerie van Justitie verdenkt hem ervan om ook Iraans beleggersgeld te hebben toegelaten op zijn beurs, en dat mag nu eenmaal niet van Uncle Sam. De zelfbenoemde Politieagent van de Wereld. Vandaag is het verdeeld over wat te doen: een officiële beschuldiging formuleren of nog meer (?!) bewijs verzamelen. 

De grootste fondsbeheerder ter wereld – BlackRock met $10 trillion – verwacht een recessie zonder weerga in 2023. Die zou dan minstens bitcoin et al. niet onverstoord laten. ´Larry Fink, the CEO of Blackrock, stated that he believed most cryptocurrency companies would not survive the downfall of FTX, formerly one of the largest cryptocurrency exchanges on the market. However, he did recognize that blockchain tech will be important as a tool to help tokenize securities as part of next-generation markets´. 

Goldman Sachs stelt dat goud het beter gaat doen dan bitcoin…

Het is weer die tijd, waarin de cryptomarkt en alle financiële markten traditioneel bibberen: wat gaat de Fed, Amerikaanse centrale bank doen deze week? De rente met 0,50 procent verhogen is reeds in de koersen gecalculeerd. Wordt dat minder dan zullen alle markten rally´en, wordt het meer dan zullen zij bloeden

WANTED

Da´s ook een leuke: de centrale bank van het VK, de Bank of England (BoE) zoekt hulp. Wie reikt haar de helpende hand? ´t Is om een CBDC te maken. Zij heeft hier 200.000 pond voor over! (Ome barricadeert meteen z´n voordeur, de ramen op dubbele knip, alarm aan, camera´s aan, action! En laat ze nu maar komen – ik ben niét thuis. Nocando!

BetaalVriend? 

Het Amerikaanse PayPal gaat z´n crypto services uitbreiden naar Luxemburg…

PayPal is in ieder geval geen vriend van ome Joost. De last en miserie die ik er al mee ondervond? Teveel om hier op te noemen dus laat me ´t samenvatten: met zo´n vriend heb je geen vijand meer nodig…!

Voor het Block

Neen het is niet de Cryptonieuwsbrief die $43 miljoen ontving van ene SBF. Noch kreeg ome Joost een appartement op de Bahamas cadeau (I wish!) Maar wel het cryptonieuws medium The Block. Misschien leest u daar ook wel de nieuwsbrief van, ome Joost in ieder geval wel. Een cryptobeurs die een prominente cryptonieuwsbrief ´koopt´ en dan nog zonder dit publiek te maken? Hmm… Het is maar één van de vele dubieuze feiten en feitjes die het nieuwe management van FTX – de beurs staat onder curatele – ontdekt heeft.

De bankenwereld valt de cryptowereld aan, op alle mogelijke en onmogelijke manieren? Omdat zij zich bedreigd voelt door wat disruptive technology heet; ´verstorende´ technologie die de bestaande status quo (het verdienmodel en monopolie van de banken) in vraag stelt? Dan vechten wij terug! Nou ja, ´vechten´? Altijd met woorden hoor, omdat wij nog steeds menen dat de kroontjespen machtiger is dan het scherpste zwaard (of de tong van oma Joost!)

Zoals deze Wies Willems (Germaanse Talen & Letterkunde en Conflict & Development Studies aan de Universiteit Gent), expert natuurlijke rijkdommen. Zijn openingszin kan meteen al tellen: ´Dat financiële instellingen mee verantwoordelijk zijn voor mensenrechtenschendingen, klimaatverandering en natuurvernietiging is bekend, het is dan ook wraakroepend dat de sector erin slaagt om te ontsnappen aan nieuwe Europese duurzaamheidsregels´.

En nog, nieuws waarover alvast ome zich verkneukelt:

´The Securities and Exchange Commission has lost its acting inspector general, a month after he raised problems with the agency’s staff retention under Chair Gary Gensler´. De eigen waarnemend inspecteur-generaal van de SEC stapt op na 38 jaar trouwe dienst. Zoals voor hem al véél hooggeplaatst personeel de dienst verlaten heeft. De reden? ´t Is er onwerkbaar geworden, blame it on dictator Gary G. He he!

Nog meer lekkers! U heeft weet van de plannen van de ECB en de Europese Commissie om de cryptowereld van links, rechts, frontaal en wie weet ook in de rug (!) aan te vallen? Nou, het mag duidelijk zijn dat deze hooggeleerde, hooggestudeerde dames en heren; hooggesitueerden in hun ivoren toren beter eerst schoon schip maken in de eigen gelederen. In eigen boezem (no pun intended) tasten voor één keer: ´Vice-voorzitter Europees Parlement gearresteerd wegens aannemen geld ‘Golfstaat’´.

Hihihi, dat zal ze wel een poosje onledig houden, hopen dan maar…

 

Geruchten over…

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)  

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.